Χαιρετίζει την κατάταξη της Κύπρου για τρίτη συνεχή χρονιά στους «Strong Innovators» ο Επικεφαλής Επιστήμονας

Η Κύπρος κατατάσσεται για τρίτη συνεχή χρονιά στους «Strong Innovators» και είναι η χώρα με τη μεγαλύτερη πρόοδο (39%) σε σχέση με το 2017, σύμφωνα με το European Innovation Scoreboard 2024, καταδεικνύοντας την αυξημένη δυναμική που αναπτύσσει το οικοσύστημα έρευνας και καινοτομίας και η οποία δημιουργεί ισχυρότερη προοπτική.

Πρόκειται για τη μόνη χώρα στη Νότια Ευρώπη που κατατάσσεται ως Strong ή Leading Innovator.

Η Κύπρος παραμένει πρωτοπόρος πανευρωπαϊκά στη δικτύωση μεταξύ φορέων του οικοσυστήματος. Διαθέτει επίσης ένα ελκυστικό σύστημα έρευνας ενώ έχουν αυξηθεί σημαντικά οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις που καινοτομούν.

Τις υψηλότερες επιδόσεις σε δείκτες η Κύπρος τις καταγράφει στις δημοσιεύσεις, ως αποτέλεσμα συνεργασίας μεταξύ δημόσιων ερευνητικών οργανισμών και ιδιωτικού τομέα, στις διεθνείς επιστημονικές δημοσιεύσεις και στις συνεργασίες καινοτόμων επιχειρήσεων μεταξύ τους ή και με άλλους φορείς.

Οι δημόσιες και ιδιωτικές επενδύσεις σε Έρευνα και Ανάπτυξη, και οι επενδύσεις επενδυτικών ταμείων (Venture Capital) σε καινοτόμες επιχειρήσεις καθώς επίσης και η περιβαλλοντολογική βιωσιμότητα καταγράφονται ως οι τρεις περιοχές σημαντικής βελτίωσης για τη χώρα.

Ο Επικεφαλής Επιστήμονας για Έρευνα, Καινοτομία και Τεχνολογία και Πρόεδρος του ΔΣ του ΙδΕΚ δήλωσε ότι αποτελεί σημαντική επιτυχία για τη χώρα. Οι πολιτικές, τα χρηματοδοτικά προγράμματα του ΙδΕΚ και τα κίνητρα που παρέχει το Κράτος προς ενίσχυση της ολότητας του οικοσυστήματος Ε&Κ αποδίδουν καρπούς.

«Ως ο χρηματοδοτικός οργανισμός Ε&Κ αλλά και υπό την ιδιότητα μου ως Επικεφαλής Επιστήμονας θέλω να συγχαρώ όλους τους φορείς του οικοσυστήματος για το υψηλού επιπέδου έργο που παράγουν και το οποίο οδηγεί σε διεθνείς διακρίσεις.

Ως Επικεφαλής Επιστήμονας αλλά και ως ΙδΕΚ εργαζόμαστε μεθοδικά, σε συνεργασία με όλους τους φορείς, για την περαιτέρω ανάπτυξη του οικοσυστήματος».

Δειτε Επισης

«Κατέρρευσε» το deal εξαγοράς της Wiz από τη Google έναντι $23 δις
Πώς ο ψηφιακός μετασχηματισμός μεταμορφώνει την επιχείρησή σας
Στο μικροσκόπιο της Ε.Ε. η Meta για το «πληρωμή ή συγκατάθεση»
Τα αποτελέσματα τεχνολογικών γιγάντων θα αποκαλύψουν τα οικονομικά οφέλη της τεχνητής νοημοσύνης
Τα τριμηνιαία αποτελέσματα τεχνολογικών γιγάντων δίνουν εικόνα για τα οικονομικά οφέλη της τεχνητής νοημοσύνης
Απολογήθηκε ο CEO της Crowdstrike για το blackout-Επανέρχονται τα συστήματα
Microsoft: Επιδιορθώθηκε το πρόβλημα, συνεχίζουν να επηρεάζονται εφαρμογές και υπηρεσίες
Microsoft: Λαμβάνει μέτρα για διόρθωση της βλάβης που επηρεάζει επιχειρήσεις παγκόσμια
Η Microsoft έβγαλε... off αεροπορικές, τράπεζες, χρηματιστήρια παγκοσμίως-Καταιγισμός από βλάβες
Καριέρα στην κανονιστική τεχνολογία-Γιατί οι επαγγελματίες επιλέγουν να εργάζονται στην Complytek