Χαιρετίζει την κατάταξη της Κύπρου για τρίτη συνεχή χρονιά στους «Strong Innovators» ο Επικεφαλής Επιστήμονας

Η Κύπρος κατατάσσεται για τρίτη συνεχή χρονιά στους «Strong Innovators» και είναι η χώρα με τη μεγαλύτερη πρόοδο (39%) σε σχέση με το 2017, σύμφωνα με το European Innovation Scoreboard 2024, καταδεικνύοντας την αυξημένη δυναμική που αναπτύσσει το οικοσύστημα έρευνας και καινοτομίας και η οποία δημιουργεί ισχυρότερη προοπτική.

Πρόκειται για τη μόνη χώρα στη Νότια Ευρώπη που κατατάσσεται ως Strong ή Leading Innovator.

Η Κύπρος παραμένει πρωτοπόρος πανευρωπαϊκά στη δικτύωση μεταξύ φορέων του οικοσυστήματος. Διαθέτει επίσης ένα ελκυστικό σύστημα έρευνας ενώ έχουν αυξηθεί σημαντικά οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις που καινοτομούν.

Τις υψηλότερες επιδόσεις σε δείκτες η Κύπρος τις καταγράφει στις δημοσιεύσεις, ως αποτέλεσμα συνεργασίας μεταξύ δημόσιων ερευνητικών οργανισμών και ιδιωτικού τομέα, στις διεθνείς επιστημονικές δημοσιεύσεις και στις συνεργασίες καινοτόμων επιχειρήσεων μεταξύ τους ή και με άλλους φορείς.

Οι δημόσιες και ιδιωτικές επενδύσεις σε Έρευνα και Ανάπτυξη, και οι επενδύσεις επενδυτικών ταμείων (Venture Capital) σε καινοτόμες επιχειρήσεις καθώς επίσης και η περιβαλλοντολογική βιωσιμότητα καταγράφονται ως οι τρεις περιοχές σημαντικής βελτίωσης για τη χώρα.

Ο Επικεφαλής Επιστήμονας για Έρευνα, Καινοτομία και Τεχνολογία και Πρόεδρος του ΔΣ του ΙδΕΚ δήλωσε ότι αποτελεί σημαντική επιτυχία για τη χώρα. Οι πολιτικές, τα χρηματοδοτικά προγράμματα του ΙδΕΚ και τα κίνητρα που παρέχει το Κράτος προς ενίσχυση της ολότητας του οικοσυστήματος Ε&Κ αποδίδουν καρπούς.

«Ως ο χρηματοδοτικός οργανισμός Ε&Κ αλλά και υπό την ιδιότητα μου ως Επικεφαλής Επιστήμονας θέλω να συγχαρώ όλους τους φορείς του οικοσυστήματος για το υψηλού επιπέδου έργο που παράγουν και το οποίο οδηγεί σε διεθνείς διακρίσεις.

Ως Επικεφαλής Επιστήμονας αλλά και ως ΙδΕΚ εργαζόμαστε μεθοδικά, σε συνεργασία με όλους τους φορείς, για την περαιτέρω ανάπτυξη του οικοσυστήματος».

Δειτε Επισης

Τρεις Κύπριοι φοιτητές στους παγκόσμιους ψηφιακούς ηγέτες του αύριο
Ανοίγει ο δρόμος για συνεργασία Κύπρου-Ιαπωνίας σε τεχνητή νοημοσύνη και ρομποτική-Η συμβολή του ΙδΕΚ
Google: Ετοιμάζει deal για εξαγορά της εταιρείας κυβερνοασφάλειας Wiz έναντι $23 δις
Το Ad Tag Global Group του «Γκουρού του Digital» στην αγορά της Κύπρου με κεντρικά γραφεία στη Λάρνακα
Ικανοποίηση TechIsland για το νέο πλαίσιο για την Μπλε Κάρτα-Τι δηλώνει ο Βαλεντίνος Πολυκάρπου
3ο CITEA Digital Cyprus Conference: Τεχνητή νοημοσύνη και κυπριακές επιχειρήσεις (video)
Η κυβερνοασφάλεια το 2048 μέσα από τα μάτια του Ramsés Gallego
Σημαντική πρόοδος για Κύπρο στην πορεία υλοποίησης των στόχων της ψηφιακής δεκαετίας της Ευρώπης
Χαιρετίζει την κατάταξη της Κύπρου για τρίτη συνεχή χρονιά στους «Strong Innovators» ο Επικεφαλής Επιστήμονας
Β. Πολυκάρπου: Χαιρετίζει τις επιδόσεις της Κύπρου στην καινοτομία-Ζωτικής σημασίας η συνεργασία δημόσιου-ιδιωτικού τομέα