Πανεπιστήμιο Frederick: Έτοιμες τον Σεπτέμβριο οι πρώτες ιδιόκτητες εστίες στη Λευκωσία

Οι σύγχρονες φοιτητικές εστίες Platonos Residences (FH-01) αποτελούν την πιο πρόσφατη προσθήκη στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Frederick στη Λευκωσία. Στόχος του Πανεπιστημίου είναι να προσφέρει μια ολοκληρωμένη και σύγχρονη επιλογή φοιτητικής στέγασης, όπου οι φοιτητές και οι φοιτήτριες θα μπορούν να διαμένουν με ασφάλεια και άνεση, απολαμβάνοντας πλήθος παροχών και υπηρεσιών.

Οι εστίες βρίσκονται στην οδό Πλάτωνος στην Παλλουριώτισσα, πολύ κοντά στο κεντρικό κτήριο του Πανεπιστημίου και το κτήριο του Τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών. Έχουν σχεδιαστεί από το Αρχιτεκτονικό Γραφείο C. Kounnis Architecture + Design με γνώμονα τη μοντέρνα αισθητική, τη λειτουργικότητα και την άνεση.

Θα διαθέτουν 63 μονόκλινα πλήρως εξοπλισμένα στούντιο, καθώς και πλήρως εξοπλισμένο γυμναστήριο στο οποίο θα έχουν δωρεάν πρόσβαση οι ένοικοι, κοινόχρηστο χώρο αναψυχής και μελέτης, και περιβάλλοντα κήπο. Θα υποστηρίζονται από χώρο υποδοχής, που θα λειτουργεί ολόκληρο το 24ωρο, προσφέροντας ολοκληρωμένες υπηρεσίες υποστήριξης και φύλαξης στους ενοίκους.

platonosresidences2

Το κτήριο είναι υψηλής ενεργειακής απόδοσης, με στοιχεία βιοκλιματικού σχεδιασμού και ανανεώσιμες πηγές ενέργειες να καλύπτουν πάνω από το 50% των ενεργειακών αναγκών του.

Οι εργασίες αναμένεται να ολοκληρωθούν σύντομα και τα studio θα μπορούν να παραδοθούν στους/στις ενοίκους από την πρώτη βδομάδα Σεπτεμβρίου. Το ενοίκιο ξεκινά από €150 τη βδομάδα και συμπεριλαμβάνει παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, νερού και ίντερνετ.

platonosresidences3

Όλοι/ες οι φοιτητές/τριες του Πανεπιστημίου Frederick έχουν δικαίωμα υποβολής αίτησης για εξασφάλιση διαμονής στις εστίες, όμως προτεραιότητα θα δοθεί σε πλήρους φοίτησης πρωτοετείς φοιτητές και φοιτήτριες που είναι εγγεγραμμένοι/ες σε πτυχιακά προγράμματα σπουδών. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα: https://residences.frederick.ac.cy/

platonosresidences4

Το Πανεπιστήμιο Frederick συνεχίζει να αναβαθμίζει τις εγκαταστάσεις του, κτηριακά και υλικοτεχνικά, τόσο στη Λευκωσία όσο και στη Λεμεσό. Στη Λευκωσία έχουν δημιουργηθεί νέα ερευνητικά και εκπαιδευτικά εργαστήρια Μηχανικής, Βιοτεχνολογίας, Φαρμακευτικής και Νοσηλευτικής, ενώ έχουν ανακαινιστεί οι αίθουσες διδασκαλίας, η καφετέρια, η βιβλιοθήκη και άλλοι χώροι. Στη Λεμεσό παραδόθηκε πέρσι η πρώτη φάση επέκτασης των κτηριακών εγκαταστάσεων του Πανεπιστημίου, που περιλαμβάνει νέα υπερσύγχρονα εργαστήρια Φυσικοθεραπείας και Εργομετρίας, ειδικά διαμορφωμένες αίθουσες για να υποστηρίζουν τις σύγχρονες μεθόδους διδασκαλίας, αμφιθεατρική αίθουσα εκδηλώσεων και νέα, μοντέρνα και φιλική προς τον χρήστη βιβλιοθήκη.

platonosresidences5

Δειτε Επισης

Mall of Cyprus: Στρατηγικές αλλαγές, νέοι tenants και brands-Τέλος εποχής για K Cineplex
Μ. Κυναιγείρου: Η αγορά ακινήτων διατηρεί τον παλμό της παρά τις πολλές προκλήσεις
Ν. Χριστοδουλίδης για τερματικό: Δεν έπρεπε να δοθεί ποτέ στην CPP-Metron… Σχέδιο β' για τον «Προμηθέα»
Αρετή Βασιλαρά: H επένδυση της IPH Iakovos Photiades Group of Companies στο ανθρώπινο δυναμικό της
Η more.com στην οικογένεια χορηγών του FIBA EuroBasket 2025
Τράπεζα Κύπρου: Εφαρμόζει πρώτη τις άμεσες μεταφορές χρημάτων σε πραγματικό χρόνο
Ένα πρότυπο γραμμικό πάρκο αποκτά η Γερμασόγεια μετά την επερχόμενη ανάπλαση του ποταμού Άμαθου
Ν. Ποταμάρης: Επιτακτική ανάγκη η επαγγελματική ανάπτυξη στον πολύπλοκο κόσμο των επενδύσεων
Ηλεκτρική διασύνδεση: Οι όροι του διαγωνισμού για αξιολόγηση της μελέτης κόστους-οφέλους του ΑΔΜΗΕ
Mall of Limassol: Με ισχυρή στήριξη και ηχηρούς tenants θα τρέξει το νέο εμπορικό κέντρο