Στα...pits των λεωφορείων της CPT-Ο προσομοιωτής οδήγησης, το κέντρο ελέγχου και οι άνθρωποι της εταιρείας (vid)

Την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά την εταιρεία και τους ανθρώπους της έδωσε σε ομάδα δημοσιογράφων η Cyprus Public Transport(CPT), τους οποίους φιλοξένησε στις εγκαταστάσεις της στην Λευκωσία με αφορμή τη συμπλήρωση τεσσάρων χρόνων από την έναρξη της λειτουργίας της στην Κύπρο.

Εκπρόσωποι των μέσων μαζικής ενημέρωσης, είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στους χώρους της CPT και να μάθουν περισσότερα αναφορικά με τον τρόπο λειτουργίας των δημόσιων μεταφορών.

Συγκεκριμένα, κάνοντας αρχή από το τελευταίας τεχνολογίας συνεργείο που διατηρεί η εταιρεία στο Γέρι, τους χώρους ανεφοδιασμού και πλυσίματος των λεωφορείων, το κέντρο ελέγχου στη συνέχεια και τον χώρο φόρτισης των ηλεκτρικών λεωφορείων, η ξενάγηση έκλεισε με την παρουσίαση του προσομοιωτή οδήγησης.

Με κύριο μέλημα τη διασφάλιση της ασφάλειας, τόσο των οδηγών όσο και των επιβατών, οι νέοι -αλλά και υφιστάμενοι οδηγοί -χειρίζονται τον προσομοιωτή, και έχουν την ευκαιρία να οδηγήσουν σε πραγματικές συνθήκες αλλάζοντας παραμέτρους όπως η κίνηση, οι καιρικές συνθήκες κ.λ,π.

«Στόχος της χρήσης του προσομοιωτή είναι όπως, τόσο οι νέοι όσο και οι υφιστάμενοι οδηγοί μέσω εξειδικευμένων ασκήσεων, να εξελιχθούν και να βγουν πιο έτοιμοι στους δρόμους», δήλωσε η εκπαιδεύτρια, Κωνσταντίνα Φλουρή.

Στον χαιρετισμό του ο ανώτατος εκτελεστικός διευθυντής της Cyprus Public Transport, Julio Tironi, τόνισε τη σημασία των δημόσιων μεταφορών στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών, αφού περισσότερη χρήση τους σημαίνει μείωση των εκπομπών ρύπων και ένα πιο καθαρό και πράσινο περιβάλλον.

Στη συνέχεια ανέφερε: «Επιλέξαμε να σας προσκαλέσουμε στις εγκαταστάσεις μας, στο συνεργείο και στους χώρους όπου εργαζόμαστε γιατί αυτή είναι η ζωή μας και θέλαμε να σας δείξουμε τη δουλεία που γίνεται προτού ένα λεωφορείο ξεκινήσει τη διαδρομή του».

«Πιστεύουμε ότι κάνοντας τις απαραίτητες αλλαγές και με τις κινήσεις που ήδη κάναμε, όπως η δημιουργία καινούργιων σταθμών, η εξασφάλιση πιο ευχάριστης αναμονής και οι αυτοματοποιήσεις, θα κερδίσουμε σιγά-σιγά το επιβατικό κοινό και θα θεωρεί τη χρήση δημόσιων μεταφορών ως μια εναλλακτική λύση στο προσωπικό αυτοκίνητο», ανέφερε με τη σειρά του ο εμπορικός διευθυντής της εταιρείας, Αλέξανδρος Καμπέρος.

Δείτε πιο κάτω όσα κατέγραψε η κάμερα του INBusiness TV από την ξενάγηση:

Δειτε Επισης

Μια πρωτοποριακή πρωτοβουλία έρχεται και στην Κύπρο: Η πρώτη Κοινωνική Επιχείρηση υπό τη διαχείριση ατόμων με αυτισμό
Συνεχίζεται η υποβολή υποψηφιοτήτων για τα CBN Young Dragon Awards
«The Furry Book Club»: Μια αλλιώτικη λέσχη ανάγνωσης με πολυεπίπεδα οφέλη
H Anytime έστειλε ηχηρό κοινωνικό μήνυμα με την ενέργεια «εδώ δεν παίζουμε με την οδήγηση»
Το Global Entrepreneur Stage σε περιμένει για ένα masterclass επιχειρηματικότητας
Πώς η ατμόσφαιρα της γης προστατεύει από κοσμικές καταστροφές
ΙΚυ: Πείραμα στο CERN για κοσμικές ακτίνες και επιπτώσεις τους σε μοντέλο Γης
Παρουσίαση σχεδίου επιδότησης διδάκτρων και σίτισης παιδιών στα μέλη του ΣΙΠΕΚ από την ΟΕΒ
Αρετή Βασιλαρά: H επένδυση της IPH Iakovos Photiades Group of Companies στο ανθρώπινο δυναμικό της
ECM και Metric Capital πωλούν το πλειοψηφικό ποσοστό της FAMAR στη MidEuropa