Στα...pits των λεωφορείων της CPT-Ο προσομοιωτής οδήγησης, το κέντρο ελέγχου και οι άνθρωποι της εταιρείας (vid)

Την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά την εταιρεία και τους ανθρώπους της έδωσε σε ομάδα δημοσιογράφων η Cyprus Public Transport(CPT), τους οποίους φιλοξένησε στις εγκαταστάσεις της στην Λευκωσία με αφορμή τη συμπλήρωση τεσσάρων χρόνων από την έναρξη της λειτουργίας της στην Κύπρο.

Εκπρόσωποι των μέσων μαζικής ενημέρωσης, είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στους χώρους της CPT και να μάθουν περισσότερα αναφορικά με τον τρόπο λειτουργίας των δημόσιων μεταφορών.

Συγκεκριμένα, κάνοντας αρχή από το τελευταίας τεχνολογίας συνεργείο που διατηρεί η εταιρεία στο Γέρι, τους χώρους ανεφοδιασμού και πλυσίματος των λεωφορείων, το κέντρο ελέγχου στη συνέχεια και τον χώρο φόρτισης των ηλεκτρικών λεωφορείων, η ξενάγηση έκλεισε με την παρουσίαση του προσομοιωτή οδήγησης.

Με κύριο μέλημα τη διασφάλιση της ασφάλειας, τόσο των οδηγών όσο και των επιβατών, οι νέοι -αλλά και υφιστάμενοι οδηγοί -χειρίζονται τον προσομοιωτή, και έχουν την ευκαιρία να οδηγήσουν σε πραγματικές συνθήκες αλλάζοντας παραμέτρους όπως η κίνηση, οι καιρικές συνθήκες κ.λ,π.

«Στόχος της χρήσης του προσομοιωτή είναι όπως, τόσο οι νέοι όσο και οι υφιστάμενοι οδηγοί μέσω εξειδικευμένων ασκήσεων, να εξελιχθούν και να βγουν πιο έτοιμοι στους δρόμους», δήλωσε η εκπαιδεύτρια, Κωνσταντίνα Φλουρή.

Στον χαιρετισμό του ο ανώτατος εκτελεστικός διευθυντής της Cyprus Public Transport, Julio Tironi, τόνισε τη σημασία των δημόσιων μεταφορών στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών, αφού περισσότερη χρήση τους σημαίνει μείωση των εκπομπών ρύπων και ένα πιο καθαρό και πράσινο περιβάλλον.

Στη συνέχεια ανέφερε: «Επιλέξαμε να σας προσκαλέσουμε στις εγκαταστάσεις μας, στο συνεργείο και στους χώρους όπου εργαζόμαστε γιατί αυτή είναι η ζωή μας και θέλαμε να σας δείξουμε τη δουλεία που γίνεται προτού ένα λεωφορείο ξεκινήσει τη διαδρομή του».

«Πιστεύουμε ότι κάνοντας τις απαραίτητες αλλαγές και με τις κινήσεις που ήδη κάναμε, όπως η δημιουργία καινούργιων σταθμών, η εξασφάλιση πιο ευχάριστης αναμονής και οι αυτοματοποιήσεις, θα κερδίσουμε σιγά-σιγά το επιβατικό κοινό και θα θεωρεί τη χρήση δημόσιων μεταφορών ως μια εναλλακτική λύση στο προσωπικό αυτοκίνητο», ανέφερε με τη σειρά του ο εμπορικός διευθυντής της εταιρείας, Αλέξανδρος Καμπέρος.

Δείτε πιο κάτω όσα κατέγραψε η κάμερα του INBusiness TV από την ξενάγηση:

Δειτε Επισης

Πανίκκος Βάκκου: Μετεξέλιξη του τομέα της κεφαλαιαγοράς τα επόμενα έτη, πολλά τα πλεονεκτήματα της Κύπρου
Διαφωνεί και υποβάλλει έφεση κατά της απόφασης της ΕΚΚ για πρόστιμο η IC Markets (EU)
Στο τεύχος Ιουλίου του περιοδικού GOLD: The 12th Invest Cyprus International Investment Awards
Δικαιώνει Cyta και ΑΗΚ για τους έξυπνους μετρητές το Εφετείο-Δεν υπήρξε έκδηλη παρανομία
Η Μαρίνα Χατζημανώλη τέλεσε τα εγκαίνια φωτογραφικής έκθεσης της Παγκύπριας Ένωσης Προσφύγων
Επανέρχονται σταδιακά τα συστήματα της Cyta που επηρεάστηκαν από βλάβη της Crowdstrike
Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς: Διοικητικό πρόστιμο €200.000 στην IC Markets (EU)
Χορήγηση υποτροφιών από το Enavsma Foundation
Πώς επηρεάζει τη Cyta η βλάβη στα συστήματα της Microsoft-Η ανακοίνωση της Αρχής
Η αποστολή του Lidl Kids Team Κύπρου στο Μόναχο που χάρισε θέαμα και εμπειρίες ζωής