Πετρολίνα: Στηρίζει με κάθε τρόπο τις ανάγκες των συνανθρώπων μας

Αποτελώντας αναπόσπαστο κομμάτι του κοινωνικού ιστού του τόπου, με την έννοια της ΕΚΕ να προϋπάρχει για δεκαετίες και να λειτουργεί ως κινητήριος δύναμη της ανθρωποκεντρικής στρατηγικής ανάπτυξής της, η Πετρολίνα στηρίζει έμπρακτα και με κάθε δυνατό τρόπο τις ανάγκες των συνανθρώπων μας.

Στο πλαίσιο αυτό αναπτύσσει τη στρατηγική ΕΚΕ της σε πέντε άξονες: κοινωνική αλληλεγγύη, υγεία, αθλητισμός-πολιτισμός-παιδεία, περιβάλλον και εργασιακό περιβάλλον.

PETROLINA2

Ο θεσμός της προσφοράς

Αποκορύφωμα των δράσεων της εταιρείας, αποτελεί το Φεστιβάλ Προσφοράς Πετρολίνα, το οποίο έχει καθιερωθεί ως θεσμός, με σημαντική συμβολή της Petrolina Community, της Petrolina Kids Community και άλλων φίλων εθελοντών.

Μέσα από τη διεξαγωγή του έχουν ενισχυθεί τα Κοινωνικά Παντοπωλεία της Κύπρου, η Europa Donna Κύπρου, το «Γκολ στη Ζωή», τα «Μωρά Θαύματα» και ο Παγκύπριος Σύνδεσμος για παιδιά με καρκίνο και συναφείς παθήσεις «Ένα Όνειρο Μια Ευχή».

Στους πυλώνες της Κοινωνικής Αλληλεγγύης και της Υγείας, η Πετρολίνα βρίσκεται δίπλα σε φορείς με αναγνωρισμένη κοινωφελή δράση, ενισχύει ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και στηρίζει διαχρονικά Συνδέσμους και Οργανισμούς.

Μεταξύ άλλων, καλύπτει τα έξοδα ενοικίου σε 2 από τα 4 Σπίτια της Europa Donna Κύπρου, το Σπίτι στη Λάρνακα από το 2009, έτος λειτουργίας του και το Σπίτι της Πάφου από το 2023.

Χορηγεί ακόμη τα καύσιμα στο ετήσιο «Ταξίδι με τα Φτερά της Ελπίδας» του Telethon, στηρίζοντας το έργο του Ινστιτούτου Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου.

Βρίσκεται διαχρονικά δίπλα στο «Ένα Όνειρο μια Ευχή», στηρίζοντας την εκπλήρωση ευχών καρκινοπαθών παιδιών και ενισχύει μεταξύ άλλων, τον Κυπριακό Ερυθρό Σταυρό, το Σοφία για τα Παιδιά, τον Σύνδεσμο Φίλων Θεραπευτικής Κοινότητας Αγία Σκέπη, το «Ιασόνειο-Χρώματα Ζωής» και το Cans for Kids.

PETROLINA3

Αδιάλειπτη στήριξη σε αθλητισμό-πολιτισμό-παιδεία

Στον πυλώνα Αθλητισμός – Πολιτισμός - Παιδεία, η Πετρολίνα στηρίζει αδιάλειπτα ομοσπονδίες, σωματεία, ακαδημίες και μεγάλες αθλητικές εκδηλώσεις, έχοντας δυναμική παρουσία στον μηχανοκίνητο αθλητισμό με την Petrolina Racing Team.

Από το 2018 βρίσκεται δίπλα στον Ολυμπιονίκη Παύλο Κοντίδη, που με τις διακρίσεις του, τον επαγγελματισμό και το ήθος του κάνει περήφανους όλους μας.

PETROLINA4

Επιβραβεύει ακόμη ακαδημαϊκές επιδόσεις, ενθαρρύνει και στηρίζει τη διοργάνωση σημαντικών πολιτιστικών εκδηλώσεων, θεατρικές παραστάσεις, Φεστιβάλ, Συνέδρια και Ημερίδες. Απονέμει χρηματικά βραβεία σε άριστους μαθητές σχολείων και φοιτητές πανεπιστημίων, ενισχύοντας τους τομείς της παιδείας και της πολιτιστικής κουλτούρας.

Στον πυλώνα Περιβάλλον η Πετρολίνα εφαρμόζει μέτρα περιβαλλοντικής ευθύνης σε κάθε της επιχειρηματική ενέργεια, από την απλή διαχείριση ανακυκλώσιμων υλικών στα γραφεία της μέχρι την ανακύκλωση υγρών και στερεών υλικών στις εγκαταστάσεις καυσίμων και τα πρατήριά της. Στηρίζει οργανισμούς και εκστρατείες όπως το Let’s Do It! Cyprus και το Cyprus Environment Foundation.

PETROLINA5

Εργασιακό περιβάλλον με σεβασμό στον άνθρωπο

Η Πετρολίνα παρέχει ένα ευχάριστο εργασιακό περιβάλλον, το οποίο σέβεται τον άνθρωπο και προάγει την εμπιστοσύνη, το ομαδικό πνεύμα και την αποτελεσματικότητα, με ασφαλείς συνθήκες εργασίας, ευκαιρίες ανέλιξης, συνεχή εκπαίδευση και κατάρτιση, σύσφιξη σχέσεων και δεσμών και ανοιχτά κανάλια επικοινωνίας μεταξύ διεύθυνσης και εργαζομένων.

Γι’ αυτό και η εταιρεία θεωρείται ως ένας από τους καλύτερους εργοδότες στην Κύπρο.

Στόχοι και ΕΚΕ στρατηγική

Η Πετρολίνα ως η πρώτη εταιρεία στην Κύπρο με εγγραφή στο Κρατικό Μητρώο Eπιχειρήσεων/Oργανισμών Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης (ΕΚΕ) και με πιστοποίηση ότι έχει αναπτύξει και εφαρμόζει Σύστημα Διαχείρισης ΕΚΕ, το οποίο πληροί τις διατάξεις της Εθνικής Προδιαγραφής της Κυπριακής Δημοκρατίας, επιβεβαιώνει τη διαχρονική της στήριξη και κοινωνική προσφορά στον τόπο μας.

Συνεχόμενη στρατηγική ΕΚΕ και δέσμευση της εταιρείας είναι να ανταποκρίνεται άμεσα και να προσαρμόζει τις δράσεις της στις εκάστοτε ανάγκες της κυπριακής κοινωνίας και οικονομίας, συμβάλλοντας σε ένα καλύτερο και βιώσιμο μέλλον.

PETROLINA6

Οι κοινωνικές και οικονομικές ανάγκες του τόπου για την Πετρολίνα, διαμορφώνουν το ανθρώπινο πρόσωπο κάθε επιχείρησης, με στόχο πάντοτε μια καλύτερη κοινωνία και ένα καλύτερο κόσμο. Ε

πομένως μια επιχείρηση δεν μπορεί να λειτουργεί αποκομμένα από την κοινωνία που δραστηριοποιείται αλλά στο πλαίσιο των δυνατοτήτων της να την στηρίζει όσο μπορεί. Κάτι που μπορεί να επιτευχθεί μέσα από συνεργασίες με δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς, εθελοντικές οργανώσεις, σωματεία και ΜΚΟ.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Διεύθυνση: Κιλκίς 1, 6015 Λάρνακα, Κύπρος

Τηλέφωνο: 24848000

Ε-mail: info@petrolina.com.cy

Ιστοσελίδα: www.petrolina.com.cy

Social Media:

Facebook: Petrolina (Holdings) Public Ltd

Instagram: @petrolinaholdings

LinkedIn: Petrolina (Holdings) Public Ltd

Δειτε Επισης

Όμιλος Atlantica Hotels and Resorts: Αφοσιωμένοι στο ταξίδι της βιωσιμότητας
Coca-Cola HBC Κύπρου: Με στόχο ένα βιώσιμο αύριο για όλους
CYTA: Ένας δίκαιος ψηφιακός κόσμος χωρίς αποκλεισμούς
CSRD: Χρηματοοικονομικές και μη-χρηματοοικονομικές γνωστοποιήσεις αποκτούν ισότιμη βαρύτητα για τις επιχειρήσεις
Ίδρυμα Ευαγόρα και Κάθλην Λανίτη: Για το καλό του τόπου πολιτισμός, παιδεία, υγεία
Λατομεία Λατούρος: Η πρωτιά στις περιβαλλοντικές δηλώσεις προϊόντων
Together Cyprus: 250 και πλέον συνέργειες για το περιβάλλον και την κοινωνία
MUSKITA: Κοινωνικά υπεύθυνη με πρωτοποριακά προγράμματα προστασίας του περιβάλλοντος
N. Psaras Construction: Διαχρονική δέσμευση στη βιώσιμη ανάπτυξη και την κοινωνική ευθύνη
Πολυκλινική Υγεία: Η πλέον ανταποδοτική επένδυση, ο σεβασμός στον άνθρωπο