Πετρέλαιο: Συνεχίζεται το πτωτικό σερί στις τιμές-Πώς διαμορφώθηκαν

Οι τιμές του αργού πετρελαίου υποχώρησαν περισσότερο από 1% για την τρίτη συνεχόμενη ημέρα, καθώς οι υποδομές παραγωγής και διύλισης στην Ακτή του Κόλπου φαίνεται να έχουν αποφύγει σημαντικές ζημιές από την τροπική καταιγίδα Beryl.

Τη Δευτέρα (8/7), η Beryl έφτασε στη Ματαγκόρντα του Τέξας ως τυφώνας κατηγορίας 1, αλλά αργότερα εξασθένησε σε τροπική καταιγίδα.

Ο Beryl έχει μετακινηθεί προς την ενδοχώρα και είναι πλέον ένας μετατροπικός κυκλώνας που διαρκεί τελευταία βόρεια του Shreveport της Λουιζιάνα, σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Τυφώνων.

«Οι τιμές του αργού μπρεντ τερμάτισαν το ράλι 4 εβδομάδων, καθώς η προσγείωση του τυφώνα Beryl έλυσε προς το παρόν τις ανησυχίες για μεγάλες διακοπές της παραγωγής», ανέφερε στο cnbc η αναλύτρια της Goldman Sachs, Yulia Grigsby, στους πελάτες της σε σημείωμα της Τρίτης.

Οι τιμές για το αργό πετρέλαιο που έκλεισαν την Τρίτη (9/7):

Το West Texas Intermediate συμβόλαιο Αυγούστου έκλεισε στα 81,41 δολάρια ανά βαρέλι, με πτώση 92 σεντς ή 1,12%. Μέχρι σήμερα, το αμερικανικό πετρέλαιο έχει κερδίσει 13,62%.

Το Brent συμβόλαιο Σεπτεμβρίουέκλεισε στα 84,66 δολάρια ανά βαρέλι, μειωμένο κατά 1,09 δολάρια ή 1,27%. Σε ετήσια βάση, ο παγκόσμιος δείκτης αναφοράς προηγείται κατά 9,89%.

Οι ζημιές

Το λιμάνι του Corpus Christi, ένας κορυφαίος τερματικός σταθμός εξαγωγής πετρελαίου, έχει μεταβεί στην ανάκαμψη μετά την καταιγίδα χωρίς να αναφερθεί σημαντική επίπτωση, σύμφωνα με ανακοίνωση.

Όμως, όλοι οι τερματικοί σταθμοί στο λιμάνι του Χιούστον θα παραμείνουν κλειστοί την Τρίτη για να εκτιμηθούν και να αποκατασταθούν οι ζημιές, σύμφωνα με δήλωση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η Shell ανακοίνωσε αργά τη Δευτέρα ότι αναδιατάσσει το προσωπικό της στην πλατφόρμα Perdido στον Κόλπο του Μεξικού. Η πετρελαϊκή εταιρεία είχε διακόψει την παραγωγή στην πλατφόρμα την Παρασκευή, καθώς το Beryl έτρεχε προς το Τέξας.

Η αγορά τώρα προσβλέπει στην ανακοίνωση των στοιχείων για τα αποθέματα αργού πετρελαίου των ΗΠΑ την Τετάρτη (10/7).

Οι έμποροι ελπίζουν ότι τα αμερικανικά αποθέματα πετρελαίου και βενζίνης θα μειωθούν με διαρκή τρόπο, σηματοδοτώντας μια ανάκαμψη της ζήτησης, αφού η καλοκαιρινή κατανάλωση καυσίμων ξεκίνησε ήπια αυτό το καλοκαίρι.

Τα αμερικανικά αποθέματα πετρελαίου μειώθηκαν κατά 12,2 εκατ. βαρέλια για την εβδομάδα που έληξε στις 28 Ιουνίου και τα αποθέματα βενζίνης μειώθηκαν κατά 2,2 εκατ. βαρέλια σε ένα πιθανό ανοδικό σημάδι για την αγορά.

Δειτε Επισης

H CMC για την προβλήτα στο Βασιλικό: Τερματίσαμε από τον Μάρτιο την σύμβαση με την κοινοπραξία υπεργολάβων
Γ. Παπαναστασίου: Οι τρεις πυλώνες που θα αποφέρουν σοβαρή μείωση στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος
Καθησυχάζει για τερματικό ο Παπαναστασίου...«Δεν μπορεί να μην υπάρξει συμφωνία γύρω από αυτό το έργο»
Παρατείνεται μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου το σχέδιο χορηγιών «Ηλεκτροκίνηση με τα 1000»
Διχασμός στην ευρωπαϊκή αγορά ρεύματος-Φθηνή η Δύση και ακριβή η Ανατολή
Πέντε παράγοντες που θα μπορούσαν να ωθήσουν το πετρέλαιο στα 90 δολάρια το 2024
«Αξιοπιστία»... made in China-Η καταγγελία της σύμβασης από CMC και η δικλείδα ασφαλείας της Κ.Δ. για «Προμηθέα»
Καταγγέλλει την CMC και τα μέλη της η ΕΤΥΦΑ-«Δυστυχώς επιβεβαιώθηκαν πλήρως οι υποψίες μας...»
Δεν μιλούσαν για τερματισμό, αλλά μόνο για παράδοση του πλοίου οι Κινέζοι-«Δεν είναι κακά νέα»
Αιφνιδίασαν την Λευκωσία για το τερματικό οι Κινέζοι...«Άλλα μας έδειχναν και άλλα έπραξαν τελικά»