Πετρέλαιο: Συνεχίζεται το πτωτικό σερί στις τιμές-Πώς διαμορφώθηκαν

Οι τιμές του αργού πετρελαίου υποχώρησαν περισσότερο από 1% για την τρίτη συνεχόμενη ημέρα, καθώς οι υποδομές παραγωγής και διύλισης στην Ακτή του Κόλπου φαίνεται να έχουν αποφύγει σημαντικές ζημιές από την τροπική καταιγίδα Beryl.

Τη Δευτέρα (8/7), η Beryl έφτασε στη Ματαγκόρντα του Τέξας ως τυφώνας κατηγορίας 1, αλλά αργότερα εξασθένησε σε τροπική καταιγίδα.

Ο Beryl έχει μετακινηθεί προς την ενδοχώρα και είναι πλέον ένας μετατροπικός κυκλώνας που διαρκεί τελευταία βόρεια του Shreveport της Λουιζιάνα, σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Τυφώνων.

«Οι τιμές του αργού μπρεντ τερμάτισαν το ράλι 4 εβδομάδων, καθώς η προσγείωση του τυφώνα Beryl έλυσε προς το παρόν τις ανησυχίες για μεγάλες διακοπές της παραγωγής», ανέφερε στο cnbc η αναλύτρια της Goldman Sachs, Yulia Grigsby, στους πελάτες της σε σημείωμα της Τρίτης.

Οι τιμές για το αργό πετρέλαιο που έκλεισαν την Τρίτη (9/7):

Το West Texas Intermediate συμβόλαιο Αυγούστου έκλεισε στα 81,41 δολάρια ανά βαρέλι, με πτώση 92 σεντς ή 1,12%. Μέχρι σήμερα, το αμερικανικό πετρέλαιο έχει κερδίσει 13,62%.

Το Brent συμβόλαιο Σεπτεμβρίουέκλεισε στα 84,66 δολάρια ανά βαρέλι, μειωμένο κατά 1,09 δολάρια ή 1,27%. Σε ετήσια βάση, ο παγκόσμιος δείκτης αναφοράς προηγείται κατά 9,89%.

Οι ζημιές

Το λιμάνι του Corpus Christi, ένας κορυφαίος τερματικός σταθμός εξαγωγής πετρελαίου, έχει μεταβεί στην ανάκαμψη μετά την καταιγίδα χωρίς να αναφερθεί σημαντική επίπτωση, σύμφωνα με ανακοίνωση.

Όμως, όλοι οι τερματικοί σταθμοί στο λιμάνι του Χιούστον θα παραμείνουν κλειστοί την Τρίτη για να εκτιμηθούν και να αποκατασταθούν οι ζημιές, σύμφωνα με δήλωση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η Shell ανακοίνωσε αργά τη Δευτέρα ότι αναδιατάσσει το προσωπικό της στην πλατφόρμα Perdido στον Κόλπο του Μεξικού. Η πετρελαϊκή εταιρεία είχε διακόψει την παραγωγή στην πλατφόρμα την Παρασκευή, καθώς το Beryl έτρεχε προς το Τέξας.

Η αγορά τώρα προσβλέπει στην ανακοίνωση των στοιχείων για τα αποθέματα αργού πετρελαίου των ΗΠΑ την Τετάρτη (10/7).

Οι έμποροι ελπίζουν ότι τα αμερικανικά αποθέματα πετρελαίου και βενζίνης θα μειωθούν με διαρκή τρόπο, σηματοδοτώντας μια ανάκαμψη της ζήτησης, αφού η καλοκαιρινή κατανάλωση καυσίμων ξεκίνησε ήπια αυτό το καλοκαίρι.

Τα αμερικανικά αποθέματα πετρελαίου μειώθηκαν κατά 12,2 εκατ. βαρέλια για την εβδομάδα που έληξε στις 28 Ιουνίου και τα αποθέματα βενζίνης μειώθηκαν κατά 2,2 εκατ. βαρέλια σε ένα πιθανό ανοδικό σημάδι για την αγορά.

Δειτε Επισης

Κραυγή αγωνίας από τα μικρά και παραδοσιακά τυροκομεία της Κύπρου- «Κύριε Πρόεδρε…»
Οι μέτοχοι της Ελληνικής που πρέπει να πείσει για την δημόσια πρότασή της η Eurobank
CBN Young Dragon Awards: Tρέχει η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων-Σε εξέλιξη μέχρι τις 31 Ιουλίου
Πήρε θέση για την δημόσια πρόταση της Eurobank το Δ.Σ. της Ελληνικής-Η γνώμη που εξέδωσε
Νέα αύξηση στις τιμές πετρελαίου-Αναπτερώνονται οι ελπίδες για μείωση επιτοκίων στις ΗΠΑ
Ο Riccardo Giraudi μιλά για το νέο Beefbar στη Λεμεσό-Πώς το Amara τον έπεισε για κάθοδο στην Κύπρο (vid)
Κραυγή απόγνωσης από τους ξενοδόχους των ορεινών θερέτρων-«Με τον ρυθμό που πάμε θα κλείσουμε...»
Τα έργα που θέλουν να τρέξουν σε μαρίνα και λιμάνι οι Λαρνακείς-«Όχι σε τέταρτη αποτυχημένη προσπάθεια»
Πέρασε από την Ολομέλεια ο συμπληρωματικός προϋπολογισμός-Πώς τοποθετήθηκαν τα κόμματα
Ναι από Βουλή στη συμφωνία-προϋπόθεση για ένταξη στο Visa Waiver Programme των ΗΠΑ-Απείχε το ΑΚΕΛ