Limassol Greens Golf Resort: Πράσινο για την οικιστική ανάπτυξη «Starlings» στο ολοκληρωμένο θέρετρο γκολφ(pics)

Την κατασκευή και λειτουργία του οργανωμένου οικιστικού έργου-διαμερίσματα «Starlings»- στην υπό δημιουργία ανάπτυξη γηπέδου γκολφ και άλλων συναφών αναπτύξεων «Limassol Greens Golf Resort», ενέκρινε το Τμήμα Περιβάλλοντος.

Πυλώνας ανάπτυξης το μεγαλεπήβολο έργο

Το Limassol Greens αποτελεί πυλώνα ανάπτυξης για τη Λεμεσό, καθώς και ευρύτερα για όλη την Κύπρο.

Είναι το πρώτο πολυθεματικό Golf Resort και μοναδικό στο είδος του λόγω του γεγονότος ότι χωροταξικά βρίσκεται εντός της πόλης και περιβάλλεται από τις σημαντικότερες νέες αναπτύξεις της ευρύτερης Λεμεσού.

Υπενθυμίζεται ότι το μεγαλεπήβολο έργο αναπτύσσεται από τη Lanitis Golf Public Co. Ltd, η οποία ανήκει στον Όμιλο Λανίτη και σε μαλτέζικη επενδυτική κοινοπραξία.

limassolgreensstarling2

Το έργο, το οποίο ανεγείρεται στην κοινότητα Τσερκέζ Τσιφλίκ (Τσερκέζοι), είναι τοποθετημένο μόλις πέντε λεπτά από το Lady’s Mile και με νότιο σύνορο το δάσος του Ασωμάτου και την Αλυκή Ακρωτηρίου.

Συνδυάζει άρτια επαύλεις, μεζονέτες και διαμερίσματα, ένα γήπεδο γκολφ με σύγχρονο clubhouse, εγκαταστάσεις αναψυχής και ευεξίας, βυθισμένο σε καταπράσινους κήπους.

Το Limassol Greens σχεδιάστηκε και υλοποιείται σε μια έκταση 1.4 εκατομμυρίων τ.μ. στη δυτική Λεμεσό, για να αποτελέσει έναν ιδανικό προορισμό που θα συνδυάζει τα πάντα χωρίς συμβιβασμούς.

Η οικιστική ανάπτυξη «Starlings»

Το προτεινόμενο έργο, το οποίο εξασφάλισε την περιβαλλοντική έγκριση, αφορά στην κατασκευή και λειτουργία, οργανωμένης οικιστικής ανάπτυξης με την ονομασία «Starlings», εντός του οικοπέδου με αρ. «Β», της υπό δημιουργίας ανάπτυξης γηπέδου γκολφ και άλλων συναφών αναπτύξεων με την ονομασία «Limassol Greens Golf Resort».

Διευκρινίζεται ότι το «οικόπεδο Β» αποτελεί μέρος της ανάπτυξης του «Limassol Greens Golf Resort».

To εν λόγω έργο περιλαμβάνεται στο master plan που έχει εγκριθεί και αδειοδοτηθεί και αφορά ενοποιημένη-επικαιροποιημένη Μελέτη Εκτίμησης των Επιπτώσεων στο Περιβάλλον (ΜΕΕΠ) από την υλοποίηση γηπέδου γκολφ και μελέτη υδροδότησης της ανάπτυξης της Lanitis Farm Golf, στο Φασούρι Λεμεσού, με γνωμάτευση της Περιβαλλοντικής Αρχής ημερομηνίας 16 Σεπτεμβρίου 2011.

Σημειώνεται ότι η πολιτική για την αδειοδότηση γηπέδων γκολφ στην Κύπρο διέπεται από σχετικές αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου.

limassolgreensstarling3

Τι θα περιλαμβάνει το έργο

Όπως αναφέρεται στην περιβαλλοντική γνωμάτευση, το έργο θα περιλαμβάνει τρία πανομοιότυπα κτήρια έξι ορόφων (ισόγειο και πέντε όροφοι) και ένα ένα επίπεδο υπογείου και θα πλαισιώνεται με εσωτερικό οδικό δίκτυο, υπαίθρια τοπιοτέχνηση στην οποία περιλαμβάνονται πισίνες και παιδότοποι, υπαίθριους χώρους στάθμευσης

Συγκεκριμένα, το κάθε κτήριο θα αποτελείται από 42 οικιστικές μονάδες (διαμερίσματα δύο και τριών υπνοδωματίων) μεταξύ του ισογείου και του πέμπτου ορόφου, ενώ στον υπόγειο χώρο θα διαμορφωθούν 42 ιδιωτικοί αποθηκευτικοί χώροι, 29 χώροι στάθμευσης οχημάτων και δύο χώροι στάθμευσης μοτοσυκλετών. Στην προτεινόμενη ανάπτυξη εκτιμάται ότι θα διαμένουν 414 άτομα.

Ο πληθυσμός της υπό μελέτη οικιστικής ανάπτυξης αποτελεί περίπου το 13% του συνολικού εκτιμώμενου πληθυσμού της ανάπτυξης του «Limassol Greens Golf Resort». Το ύψος του κάθε κτηρίου θα φτάνει τα 22 μέτρα περίπου και το εμβαδόν του θα ανέρχεται συνολικά σε περίπου 8.021 τ.μ., περιλαμβανομένου του υπογείου.

Tο κάθε κτήριο θα διαθέτει τις δικές του πισίνες (δύο συνολικά, εκ των οποίων μια παιδική), έναν χώρο υγιεινής με ντουζιέρες και αποδυτήρια και έναν παιδότοπο.

Οι εν λόγω χώροι θα είναι προσβάσιμοι από όλους τους κάτοικους/ένοικους της ανάπτυξης και θα πλαισιώνονται με χώρους πρασίνου, πεζόδρομους, χώρους για ξαπλώστρες κλπ.

Όλες οι πισίνες (εξαιρουμένων των παιδικών) θα έχουν εμβαδόν 190 τ.μ. η κάθε μία και μέσο βάθος 1,2 μ.

Οι παιδικές πισίνες θα έχουν εμβαδόν 10 τ.μ. η κάθε μία και βάθος 0,3 μ. Οι χώροι πρασίνου θα καταλαμβάνουν συνολική επιφάνεια 13.090 τ.μ. περίπου και θα φυτευτούν με φυσικό χλοοτάπητα του τύπου Bermuda και με μεσογειακά ξηροφυτικά είδη.

Η πρόσβαση στα τρία κτήρια θα γίνεται μέσω εσωτερικού οδικού δικτύου. Η ανάπτυξη θα περιλαμβάνει επίσης 64 υπαίθριους χώρους στάθμευσης, εκ των οποίων 60 καλυμμένους και τέσσερις ακάλυπτους, σε έκταση 1.688 m2 στο βορειοδυτικό τμήμα της ανάπτυξης.

Τα κτήρια θα καταλαμβάνουν το 11,5% του συνολικού εμβαδού του οικοπέδου (2.927 τ.μ. ), το εσωτερικό οδικό δίκτυο και οι υπαίθριοι χώροι στάθμευσης θα καταλαμβάνουν το 18,4% (4.663 τ.μ.), στον χώρο του φωτοβολταϊκού πάρκου που αφαιρέθηκε θα γίνουν επιπλέον χώροι πρασίνου, οι οποίοι θα καλύπτουν το 6,6% (1.688 τ.μ.), ενώ το μεγαλύτερο ποσοστό (63,5%) θα καλύπτεται από τοπιοτεχνημένους χώρους πρασίνου, πισίνες και παιδότοπους.

Δειτε Επισης

Α. Χριστοδούλου: Τεράστιας σημασίας για ανάπτυξη της περιοχής ο δρόμος Τάφοι των Βασιλέων-Κόλπος των Κοραλλίων
Συνάντηση ΕΤΕΚ-Αλέξη Βαφεάδη για τη βέλτιστη διαχείριση των κρατικών κτηρίων
Καθοριστικός μήνας ο Σεπτέμβρης για τον δρόμο Πάφου-Πόλης Χρυσοχούς-Ξεκαθαρίζει αν θα προχωρήσει ή όχι
Βελτίωση συνδεσιμότητας ορεινής Λάρνακας με το κέντρο της πόλης-Αίτημα ΕΤΑΠ και ΕΒΕ για αστικές συγκοινωνίες
Επενδυτικές ευκαιρίες από την AstroBank
Εξαιρετική επενδυτική ευκαιρία στην παλιά πόλη της Λευκωσίας από την Gordian (pics)
Εξαγόρασε το Labs Tower και μπαίνει στην κυπριακή αγορά η Trastor-Παραμένει στην Globe Invest η διαχείριση
Μαρίνα-λιμάνι Λάρνακας: Σε αναζήτηση εμπειρογνωμόνων για τις κύριες επενδύσεις-Ετοιμάζονται οι όροι για τις προσφορές
Εκδήλωση Cyfield: Η νέα εποχή του κέντρου της Λευκωσίας
Αυξάνεται το ενδιαφέρον των επιχειρηματιών ανάπτυξης γης για αγορά οικοπέδων και οικιστικών χωραφιών