Μέχρι τέλος Ιουλίου τα επόμενα βήματα για την μαρίνα και το λιμάνι Λάρνακας-Οι διαβουλεύσεις με την Kition

Η εργοδότηση των εργαζομένων στο λιμάνι και μαρίνα Λάρνακας από την Αναπτυξιακή Εταιρεία Λάρνακας και Αμμοχώστου ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 28 Ιουνίου, 2024, σύμφωνα με το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων.

Σε ανακοίνωσή του, το Υπουργείο υπενθυμίζει ότι η εργοδότηση των εργαζομένων από την Αναπτυξιακή Εταιρεία Λάρνακας και Αμμοχώστου αφορά την μεταβατική περίοδο, κατά την οποία ανατέθηκε η προσωρινή διαχείριση του λιμανιού στην Αρχή Λιμένων Κύπρου και της μαρίνας στο Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, μετά τον τερματισμό της σύμβασης με την Kition Ocean Holdings Ltd.

Αναφέρεται, ακόμα, ότι συνεχίζεται η καταγραφή των εργασιών που εκτελούνταν από τους εργαζόμενους σε συνάρτηση με τις εργασίες που διεξάγονται στο λιμάνι και τη μαρίνα για την ανάθεση ανάλογων καθηκόντων.

Το Υπουργείο επισημαίνει ότι οι εργασίες στο λιμάνι καθώς και στη μαρίνα Λάρνακας δεν διακόπηκαν ούτε για μια μέρα, και ότι συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις με την Kition Ocean Holdings Ltd για την παράδοση του εξοπλισμού, ως προνοείται στη σύμβαση.

Σημειώνει επίσης ότι έχει προγραμματιστεί η έναρξη διαβουλεύσεων με την ad hoc επιτροπή Λάρνακας για τον στρατηγικό σχεδιασμό υλοποίησης του έργου, με στόχο να ανακοινωθούν τα επόμενα βήματα μέχρι το τέλος Ιουλίου 2024, ως η δέσμευση της κυβέρνησης στις 31 Μαΐου 2024.

Διαβάστε πιο κάτω αυτούσια την ανακοίνωση:

Με τον τερματισμό της σύμβασης για την ενιαία ανάπτυξη του λιμανιού και της μαρίνας Λάρνακας στις 27 Μαΐου 2024, η κυβέρνηση έθεσε στόχο τη διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας των κρίσιμων υποδομών του λιμανιού και της μαρίνας Λάρνακας, καθώς και την επαναφορά του έργου σε πορεία υλοποίησης.

Για τον σκοπό αυτό ανέθεσε την προσωρινή διαχείριση του λιμανιού στην Αρχή Λιμένων Κύπρου και της μαρίνας στο Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων. Επιπλέον, διευθετήθηκε κατά τη μεταβατική περίοδο η εργοδότηση των εργαζομένων από την Αναπτυξιακή Εταιρεία Λάρνακας και Αμμοχώστου.

Με τη συνδρομή και της Αρχής Λιμένων Κύπρου, οι εργασίες στο λιμάνι καθώς και στη μαρίνα Λάρνακας δεν διακόπηκαν ούτε για μια μέρα, ενώ ταυτόχρονα συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις με την Kition Ocean Holdings Ltd για την παράδοση του εξοπλισμού, ως προνοείται στη σύμβαση.

Η εργοδότηση των εργαζομένων από την Αναπτυξιακή Εταιρεία Λάρνακας και Αμμοχώστου ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 28/6/2024.

Ταυτόχρονα, συνεχίζεται η καταγραφή των εργασιών που εκτελούνταν από τους εργαζόμενους σε συνάρτηση με τις εργασίες που διεξάγονται στο λιμάνι και τη μαρίνα για την ανάθεση ανάλογων καθηκόντων.

Παράλληλα έχει προγραμματιστεί η έναρξη διαβουλεύσεων με την ad hoc επιτροπή Λάρνακας για τον στρατηγικό σχεδιασμό υλοποίησης του έργου, με στόχο να ανακοινωθούν τα επόμενα βήματα μέχρι το τέλος Ιουλίου 2024, ως η δέσμευση της κυβέρνησης στις 31 Μαΐου 2024.

Δειτε Επισης

Αλέξης Βαφεάδης: Σε 15 με 20 μέρες θα διαφανεί πώς θα προχωρήσει ο δρόμος Πάφου-Πόλης Χρυσοχούς
Κυκλοφοριακό και στεγαστικό τα πιο καυτά ζητήματα της Λεμεσού
Παραλήφθηκαν μέσω «Ιππόδαμου» οι πρώτες αιτήσεις, εκδόθηκε η πρώτη πολεοδομική άδεια στο νέο περιβάλλον
«Ο περιμετρικός αυτοκινητόδρομος Λευκωσίας θα παραδοθεί στα μέσα Αυγούστου»-Όσα ξεκαθαρίζει το ΥΜΕΕ
Μέχρι τέλος Ιουλίου τα επόμενα βήματα για την μαρίνα και το λιμάνι Λάρνακας-Οι διαβουλεύσεις με την Kition
Υπουργείο Εσωτερικών: Ηλεκτρονικά η διαδικασία αιτήσεων για άδειες οικοδομής από 1η Ιουλίου
Έπεσαν υπογραφές για ανέγερση νέας υδατοδεξαμενής ΣΥΛ στην Αγία Φύλα
Cyfield: Αποκτήστε τη δική σας κατοικία με 5% ΦΠΑ
Με την εμπειρογνωμοσύνη ΕΤΕΚ ο αρχιτεκτονικός διαγωνισμός ιδεών για κτήριο ΤΚΑ
Ένα κτίριο πολλαπλών συμβολισμών σε τροχιά αναδιαμόρφωσης-Το πάλαι ποτέ Υπ. Εργασίας ξαναγεννάται(pics&vid)