Υποβολή εκθέσεων βιωσιμότητας στην εποχή του CSRD και του πλαισίου ESRS

Το 16ο Συνέδριο για την Εταιρική Βιωσιμότητα & Υπευθυνότητα αποτελεί την πιο ολοκληρωμένη ετήσια σύναξη επιχειρήσεων και στελεχών που υλοποιούν δράσεις Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και χαράζουν τη στρατηγική για μακροχρόνια Εταιρική Βιωσιμότητα, εφαρμόζοντας αρχές των κριτηρίων ESG.

Mε τους καταναλωτές και επενδυτές να επιδεικνύουν ολοένα και μεγαλύτερη ευαισθησία σε ζητήματα που αφορούν το περιβάλλον και την προστασία του, την κοινωνία και τη χρηστή διοίκηση, οι επιχειρήσεις έχουν πλέον υποχρέωση να προσαρμοστούν έγκαιρα και αποτελεσματικά στις νέες απαιτήσεις, προκειμένου να μην τίθεται σε κίνδυνο η βιωσιμότητά τους.

Στο πλαίσιο αυτό, η υποβολή εκθέσεων βιωσιμότητας είναι ένα μεγάλο στοίχημα. Οι εν λόγω εκθέσεις απαιτούν από τις εταιρείες να καταγράφουν λεπτομερώς τις πρακτικές τους σε θέματα βιωσιμότητας, όπως η χρήση των φυσικών πόρων, οι εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου, η διαχείριση των αποβλήτων και η κοινωνική ευθύνη.

Μια διαδικασία, ιδιαίτερα απαιτητική, καθώς χρειάζεται συλλογή και ανάλυση μεγάλου όγκου δεδομένων, συνεργασία μεταξύ διαφορετικών τμημάτων και διασφάλιση της ακρίβειας και της συνέπειας των πληροφοριών που δημοσιεύονται.

Επιπλέον, οι εκθέσεις βιωσιμότητας θέτουν τις εταιρείες υπό την προσοχή των ενδιαφερόμενων μερών, συμπεριλαμβανομένων των επενδυτών, των πελατών, των εργαζομένων και των ρυθμιστικών αρχών. Η αυξημένη διαφάνεια μπορεί να ενισχύσει τη φήμη της εταιρείας και να δημιουργήσει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, αλλά ταυτόχρονα αυξάνει και τον κίνδυνο κριτικής και αρνητικής δημοσιότητας σε περίπτωση αποκλίσεων ή μη επίτευξης των στόχων βιωσιμότητας.

Για το πιάνω καίριο ζήτημα θα μιλήσει κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης, ο Κυριάκος Παρπούνας, Συνέταιρος και Επικεφαλής Υπηρεσιών Βιωσιμότητας, Grant Thornton Κύπρου. Ο κ. Παρπούνας θα προβεί σε παρουσίαση, που φέρει τον τίτλο «Sustainability Reporting in the era of CSRD and the ESRS framework».

Ο Κυριάκος Παρπούνας ηγείται των υπηρεσιών βιωσιμότητας στην Grant Thornton Cyprus. Έχει μεγάλη εμπειρία σε συστήματα Περιβαλλοντικής Διαχείρισης και αναγνωρίζεται διεθνώς ως ειδικός στην ανάπτυξη συστημάτων EPR και DRS για διάφορες ροές αποβλήτων. Έχει εργαστεί σε όλες τις ηπείρους σε πολλές χώρες σε όλο τον κόσμο.

Είναι έμπειρος στην ανάπτυξη στρατηγικών βιωσιμότητας για εταιρείες και τον χρηματοοικονομικό τομέα. Ο Κυριάκος ήταν ιδρυτικό μέλος του Κυπριακού δικτύου CSR, είναι πιστοποιημένος επαγγελματίας GRI, κοινωνικός ελεγκτής από την Austrian Standards, πιστοποιημένος εκπαιδευτής DPO και GDPR και πιστοποιημένος εκπαιδευτής από την ΑνΑΔ. Δουλεύει για μια σειρά από διεθνή ιδρύματα όπως η ΕΕ, η UNEP, το EXPRA, το GZI, το CLI κ.λπ.

Τι θα παρακολουθήσετε στο Συνέδριο

Κυρίαρχος στόχος της διοργάνωσης είναι η ανάδειξη των βέλτιστων πρακτικών Εταιρικής Βιωσιμότητας και Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης κυπριακών και διεθνών επιχειρήσεων. Παράλληλα, μέσα από σπουδαίες παρουσιάσεις όπως αυτή Κυριάκου Παρπούνα, θα αναλυθούν οι λόγοι για τους οποίους οι υπεύθυνες επιχειρήσεις καθίστανται πιο ελκυστικές, έχοντας περισσότερες πιθανότητες μακροπρόθεσμης αειφορίας.

Υπό το μικροσκόπιο θα τεθούν οι τελευταίες παγκόσμιες εξελίξεις σε θέματα Εταιρικής Βιωσιμότητας και Υπευθυνότητας και διεθνή και εγχώρια case studies επιχειρήσεων από διάφορους κλάδους της οικονομίας που εφάρμοσαν καινοτόμες πολιτικές και πρακτικές.

Ετοιμαστείτε για την κορυφαία CSR διοργάνωση, λοιπόν, που θα πραγματοποιηθεί στις 4 Ιουλίου στο Ξενοδοχείο Hilton στη Λευκωσία.

Συμμετοχή θα έχουν στελέχη Εταιρικής Βιωσιμότητας και Υπευθυνότητας, Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, Υπεύθυνοι μονάδων ΕSG, Διευθυντές και Στελέχη Μάρκετινγκ, Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων από κυπριακές επιχειρήσεις όλων των κλάδων και μεγεθών.

Το ραντεβού τους κάθε χρόνο ανανεώνουν επίσης Διαφημιστικά Γραφεία, Γραφεία και Επαγγελματίες Παροχής Υπηρεσιών Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων, Γραφεία και Επαγγελματίες Παροχής Συμβουλευτικών Υπηρεσιών, Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, Εργοδοτικές οργανώσεις, Εμπορικά επιμελητήρια και άλλοι επαγγελματικοί φορείς με ενδιαφέρον για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη.

Πληροφορίες

Για πληροφορίες και εγγραφές πατήστε εδώ.

Πληροφορίες συνεδρίου

Χορηγοί: ΑΛΦΑΜΕΓΑ, Coca-Cola HBC Κύπρου, Cyta, Grow Sustainability Consulting, ECOMMBX Limited, Ελληνική Τράπεζα, Grant Thornton Κύπρου, ΙMR/University of NicosiaTM , Petrolina

Υποστηρικτές: Πολυκλινική ΥΓΕΙΑ, Σύνδεσμος Διαφήμισης και Επικοινωνίας Κύπρου (ΣΔΕΚ), Συνδέσμος Διαφημιζομένων Κύπρου (ΣΔΚ), McDonald's Κύπρου, The Island Private School

Οργανωτές: CSR Cyprus & ΙΜΗ

Χορηγοί Επικοινωνίας: ALPHA Κύπρου, CBN, περιοδικό GOLD, περιοδικό IN Business, Reporter, Super FM

Δειτε Επισης

Αντίστροφη μέτρηση και όλα έτοιμα για τα 12α Invest Cyprus International Investment Awards
Όμιλος PGA: Έναρξη στρατηγικής συνεργασίας με την Colliers-Η σημασία για την κυπριακή αγορά
Η BLegal (Panayiotou Shamma LLC) γιορτάζει τα εγκαίνια του νέου γραφείου στη Λεμεσό
Πραγματοποιήθηκε η 36η ετήσια γενική συνέλευση του Παγκύπριου Συνδέσμου Καρκινοπαθών και Φίλων
Νίκος Χριστοδουλίδης: Προσηλωμένη στη διαρκή στήριξη των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων η Κυβέρνηση
Inspire 2024: Ηχηρά ονόματα στο μεγαλύτερο Φεστιβάλ Επιχειρηματικότητας
Τα Carob Awards δίνουν παράταση μέχρι 10 Ιουλίου
Μια άλλη πτυχή της βιωσιμότητας από την Αλίκη Δράκου
Το τμήμα Μαθηματικών και Στατιστικής του Πανεπιστημίου Κύπρου ενισχύει την συνεργασία του με την Wargaming Group Limited
I, AI-«Το μέλλον της εξελικτικής σκέψης και οι σκέψεις για το τι μέλλει γενέσθαι»