Βρετανικές Βάσεις: Εγκρίθηκε το Σχέδιο Ενίσχυσης Νέας Επιχειρηματικής Δραστηριότητας

Τη 2η Προκήρυξη του Σχεδίου Χορηγιών για Ενίσχυση της Νέας Επιχειρηματικής Δραστηριότητας σε περιοχές εντός των Βρετανικών Βάσεων, ενέκρινε σήμερα το Υπουργικό Συμβούλιο κατόπιν πρότασης του Υπουργού Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας Γιώργου Παπαναστασίου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΕΕΒ, το Σχέδιο, που ετοιμάστηκε για σκοπούς ίσης μεταχείρισης των πολιτών της Δημοκρατίας, στοχεύει στην ανάπτυξη, υποστήριξη και προώθηση της επιχειρηματικότητας, δίνοντας έμφαση σε ειδικές ομάδες πληθυσμού, όπως είναι οι νέοι και οι γυναίκες, που επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν επιχειρηματικά στους τομείς της μεταποίησης, υπηρεσιών και τουρισμού, αξιοποιώντας τις γνώσεις, τις εμπειρίες, την κατάρτιση και τα ταλέντα τους.

Η ένταση της χορηγίας ανέρχεται στο 70% για νέους και νέες ηλικίας 18-29 ετών, ενώ για άνδρες ηλικίας 30-50 ετών και γυναίκες ηλικίας 30-55 ετών η ένταση θα ανέρχεται στο 60%. Η χορηγία υπολογίζεται πάνω στο κόστος των επιλέξιμων δαπανών της επένδυσης (Εξοπλισμός, Ειδικές Εγκαταστάσεις, Ανέγερση, Αγορά και Ανακαίνιση/Διαμόρφωση Χώρων Κτηρίων, Προβολή/Προώθηση και Άλλες Δαπάνες), με ανώτατο επιλέξιμο προϋπολογισμό ανά επιχείρηση τις €120.000.

Ο συνολικός προϋπολογισμός που θα διατεθεί για τις ανάγκες της 2ης προκήρυξης του Σχεδίου ανέρχεται στις €500.000 και προέρχεται από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να εξασφαλίσουν τον οδηγό του Σχεδίου, στον οποίο αναφέρονται όλες οι λεπτομέρειες, τον κατάλογο δικαιολογητικών, καθώς και άλλα απαιτούμενα έντυπα ή έγγραφα, από την ιστοσελίδα του ΥΕΕΒ και, συγκεκριμένα, από την ιστοσελίδα της Υπηρεσίας Βιομηχανίας και Τεχνολογίας.

Σημειώνεται ότι οι αιτήσεις/προτάσεις από τους δικαιούχους θα υποβάλλονται μόνο μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος σχεδίων χορηγιών του Υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας, σε συγκεκριμένη χρονική περίοδο που θα καθορίζεται στη σχετική πρόσκληση υποβολής προτάσεων, η οποία θα ανακοινωθεί το επόμενο διάστημα.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τους αρμόδιους λειτουργούς στα τηλέφωνα 22867178/156/317/109/194.

Δειτε Επισης

Με αμελητέα κέρδη έκλεισε το ΧΑΚ
Εξορθολογισμό του ρυθμού αύξησης του κρατικού μισθολογίου ζητά η ΟΕΒ-«Να μην επιστρέψουμε στα παλιά»
Aυξήσεις 1,5% στους μισθούς μετά από 15 χρόνια-Η συμφωνία ΥΠΟΙΚ,ΣΕΚ,ΠΕΟ και ΠΑΣΥΔΥ
Μ. Παναγιώτου: Προκήρυξη επενδυτικών παρεμβάσεων €10 εκατ. ως τέλη Ιουλίου
H Allianz Κύπρου πρώτη Main Event Sponsor του FIBA EuroBasket 2025
Μικρές ζημιές για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα στο ΧΑΚ
Στο 3% ο εναρμονισμένος πληθωρισμός τον Ιούνιο
Πενήντα επιπλέον κοινότητες στην Εθνική Στρατηγική Ανάπτυξη Ορεινών Κοινοτήτων
Η περιοχή του Τροόδους σε τροχιά αναβάθμισης...Τα νέα έργα και αναπτύξεις που παίρνουν σάρκα και οστά
Πλεονασματικοί οι προϋπολογισμοί των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης-Εγκρίθηκαν από το Υπουργικό