Δεν αποδέχεται την πρόταση Βαφεάδη για τους υπαλλήλους της Kition η ΣΥΑΛΚ-ΠΟΑΣΟ

Δεν αποδέχεται ως έχει την πρόταση που κατέθεσε το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων για τους υπαλλήλους της εταιρείας ΚΙΤΙΟΝ, η Συντεχνία Υπαλλήλων Αρχής Λιμένων Κύπρου - Παγκύπρια Ομοσπονδία Ανεξάρτητων Συνδικαλιστικών Οργανώσεων (ΣΥΑΛΚ-ΠΟΑΣΟ), υποστηρίζοντας πως η Αρχή Λιμένων και οι εργαζόμενοι μπορούν να λειτουργήσουν το λιμάνι της Λάρνακας.

Ανακοίνωση της ΣΥΑΛΚ-ΠΟΑΣΟ αναφέρεται στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 3 Ιουνίου, στο Υπουργείο Εργασίας στην παρουσία του Υπουργού Εργασίας, Γιάννη Παναγιώτου και του Υπουργού Μεταφορών, Αλέξη Βαφεάδου, καθώς και του Προέδρου και του Γενικού Διευθυντή της Αρχής Λιμένων Κύπρου και εκπροσώπων των συνδικαλιστικών οργανώσεων που δραστηριοποιούνται στην Αρχή Λιμένων Κύπρου και σημειώνει ότι «ως ΣΥΑΛΚ - ΠΟΑΣΟ δεν αποδεχόμαστε ως έχει την πρόταση που κατάθεσε ο Υπουργός Μεταφορών αναφορικά με τους υπαλλήλους της εταιρείας ΚΙΤΙΟΝ».

Προστίθεται ότι «εκφράσαμε τις απόψεις μας και τις ενστάσεις μας για αρκετά σημεία της πρότασης και κάναμε εισηγήσεις».

Στην ανακοίνωση σημειώνεται πως «εάν η απόφαση είναι η προδιαγεγραμμένη, ως συντεχνία θα καταγγείλουμε με στοιχεία την εν λόγω συμφωνία. Η Αρχή Λιμένων και εμείς ως εργαζόμενοι, μπορούμε να λειτουργήσουμε και να αναπτύξουμε το λιμάνι Λάρνακας με όλες τις νόμιμες διαδικασίες που διέπουν ένα κράτος δικαίου».

Αναφέρεται επίσης ότι «η δημιουργία 'Golden boys' εντός του δημοσίου, με όχημα την Αναπτυξιακή Εταιρεία Λάρνακας, για αποφυγή πολιτικού κόστους από όλες τις πλευρές λόγω και των επερχόμενων εκλογών, δεν είναι αποδεκτή».

Αναμένουμε, καταλήγει η ανακοίνωση της ΣΥΑΛΚ-ΠΟΑΣΟ, «την επίσημη θέση της Αρχής Λιμένων Κύπρου καθώς και των υπόλοιπων συντεχνιών όσο αφορά το συγκεκριμένο θέμα καθώς και την τελική κατάληξη και θα επανέλθουμε».

Δειτε Επισης

Βάζει φρένο στην άναρχη ανάπτυξη ο Ιωάννου-Η απόφαση του Υπουργικού για πεντάστερο στην Αγία Νάπα
Επιστολή ΕΤΕΚ προς Υπουργείο Εσωτερικών για το Σχέδιο Πολεοδομικών Κινήτρων για επικίνδυνες οικοδομές
Στο Υπουργικό η συμφωνία για δάνειο €108 εκ. από ΕΤΕπ για φοιτητικές εστίες ΤΕΠΑΚ σε Λεμεσό και Πάφο
Το πράσινο κτίριο του ΚΕΒΕ... Τα βήματα μετατροπής και ο στόχος εξασφάλισης της πράσινης πιστοποίησης(pics)
Δήμος Παναγιώτου (Limassol Greens): Οι προοπτικές της Κύπρου ως επενδυτικού κέντρου και ο ρόλος του τομέα των κατασκευών
Καβγάς στα «απόνερα» της διακοπής της σύμβασης για το λιμάνι και την μαρίνα-Στα άκρα Kition και κυβέρνηση
Σήκωσε το γάντι στα «πυρά» της Kition το υπ. Μεταφορών-Απαντά μετά από διαβούλευση με τη Νομική Υπηρεσία
Φουλ επίθεση η Kition... Παράνομος τερματισμός της σύμβασης, πλήρης ανεπάρκεια διαχείρισης της κατάστασης
Μ. Κυναιγείρου: Η αγορά ακινήτων διατηρεί τον παλμό της παρά τις πολλές προκλήσεις
Γιώργος Ιωάννου: Ισχυρός και στέρεος πυλώνας της οικονομίας του τόπου ο κατασκευαστικός τομέας