Τροφοδοτώντας τη μελλοντική ανάπτυξη: Η Ask Wire προσελκύει στρατηγικές επενδύσεις για τις ευρωπαϊκές αγορές

Η Ask Wire, η εταιρεία ανάλυσης δεδομένων ακινήτων που εμπιστεύεται η κυπριακή κυβέρνηση, συστημικές τράπεζες, ασφαλιστικές εταιρείες και επενδυτές, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την επιτυχή ολοκλήρωση του κύκλου επέκτασης του μετοχικού της κεφαλαίου. Αυτή η νέα κεφαλαιακή ενίσχυση θα επιτρέψει στην Ask Wire να επιταχύνει τα σχέδια επέκτασής της σε βασικές ευρωπαϊκές αγορές, ιδιαίτερα στην Ελλάδα και τη Ρουμανία, οι οποίες έχουν αναγνωριστεί ως βασικές αγορές ανάπτυξης.

Το μεγαλύτερο μέρος της χρηματοδότησης εξασφαλίστηκε από υφιστάμενους επενδυτές, συμπεριλαμβανομένης της αξιοσημείωτης συμμετοχής του Lars Rasmussen, συνιδρυτή της Google Maps και νυν τεχνολογικού συμβούλου της Ask Wire.

Η υπόλοιπη επένδυση προήλθε από ιδιώτες υψηλής εισοδηματικής στάθμης σε Ελλάδα και Ρουμανία, καθώς και από τη Founders Bridge, ένα ταμείο επιχειρηματικών κεφαλαίων μικρής κεφαλαιοποίησης με έδρα τη Στοκχόλμη που ειδικεύεται σε καινοτόμες νεοφυείς επιχειρήσεις. Η Founders Bridge, γνωστή για τις ενεργές επενδύσεις της σε καινοτόμες νεοφυείς επιχειρήσεις, βλέπει σημαντικές δυνατότητες στην τεχνολογία και την προσέγγιση της Ask Wire στην αγορά.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που υποστηρίζουμε την Ask Wire στο ταξίδι της για να μεταμορφώσει το τοπίο των δεδομένων ακινήτων στην Ευρώπη», δήλωσε ο Liviu Munteanu, συνεταίρος στη Founders Bridge. «Η καινοτόμος πλατφόρμα της και οι ισχυρές δυνατότητες ανάλυσης δεδομένων είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεται ο κλάδος για να προωθήσει τη διαφάνεια και την αποτελεσματικότητα. Είμαστε βέβαιοι ότι η συνεργασία μας θα τη βοηθήσει να επιτύχει αξιοσημείωτη ανάπτυξη, κυρίως στη ρουμανική αγορά, όπου βλέπουμε τεράστιες ευκαιρίες».

Η συνεχιζόμενη επένδυση και ο συμβουλευτικός ρόλος του Lars Rasmussen υπογραμμίζουν την ισχυρή εμπιστοσύνη στο όραμα και τη στρατηγική κατεύθυνση της Ask Wire. Η εμπειρογνωμοσύνη του στην τεχνολογία και την καινοτομία θα είναι καθοριστική καθώς η εταιρεία κλιμακώνει τις δραστηριότητές της και βελτιώνει τα προσφερόμενα προϊόντα της.

Ο Παύλος Λοΐζου, Διευθύνων Σύμβουλος της Ask Wire, σχολίασε: «Είμαστε ενθουσιασμένοι που έχουμε τη συνεχή υποστήριξη των υφιστάμενων επενδυτών μας και που καλωσορίζουμε νέους επενδυτές οι οποίοι μοιράζονται το όραμά μας. Η χρηματοδότηση αυτή θα μας επιτρέψει να εμβαθύνουμε την παρουσία μας στην αγορά και να αναπτύξουμε περαιτέρω την πλατφόρμα μας έτσι ώστε να ανταποκριθούμε στις αυξανόμενες απαιτήσεις του κλάδου των ακινήτων. Με την υποστήριξη της Founders Bridge και άλλων βασικών επενδυτών, είμαστε σε πλεονεκτική θέση ώστε να ηγηθούμε της αγοράς με λύσεις για ακίνητα που βασίζονται σε δεδομένα».

Η πλατφόρμα της Ask Wire παρέχει ολοκληρωμένα προφίλ ακινήτων, αναλύσεις αγοράς και εκτιμήσεις κινδύνου, αξιοποιώντας δεδομένα από διάφορες πηγές, συμπεριλαμβανομένων κυβερνητικών βάσεων δεδομένων και δορυφορικών εικόνων υψηλής ανάλυσης. Αυτές οι πληροφορίες είναι ζωτικής σημασίας για τις τράπεζες, τους ασφαλιστές, τους επενδυτές ακινήτων και άλλους ενδιαφερόμενους φορείς, προκειμένου να λαμβάνουν τεκμηριωμένες αποφάσεις και να διαχειρίζονται αποτελεσματικά τους κινδύνους.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την Ask Wire και τις υπηρεσίες της, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα https://ask-wire.com/.

Σχετικά με την Ask Wire
Η Ask Wire είναι μια αξιόπιστη εταιρεία ανάλυσης δεδομένων ακίνητης περιουσίας που εξυπηρετεί κυβερνήσεις, συστημικές τράπεζες, επενδυτές και ασφαλιστές. Ιδρύθηκε στην Κύπρο το 2020, η αυτοματοποιημένη πλατφόρμα και τα μοντέλα μας φέρνουν επανάσταση στις αποτιμήσεις ακινήτων, στην ανάλυση της αγοράς και στις εκτιμήσεις περιβαλλοντικών κινδύνων. Με ταχεία επέκταση στην Ελλάδα και τη Ρουμανία, εκδημοκρατίζουμε την πρόσβαση σε δεδομένα ακινήτων, εξασφαλίζοντας τεκμηριωμένες, στρατηγικές αποφάσεις.

Σχετικά με την Founders Bridge
Η Founders Bridge είναι ένα ταμείο επιχειρηματικών κεφαλαίων μικρής κεφαλαιοποίησης με έδρα τη Στοκχόλμη, το οποίο επενδύει σε πρωτοπόρες νεοφυείς επιχειρήσεις. Το ταμείο επικεντρώνεται στην υποστήριξη καινοτόμων εταιρειών με δυνατότητες σημαντικής ανάπτυξης, ιδίως στους τομείς της τεχνολογίας και των ακινήτων.

Δειτε Επισης

Α. Χριστοδούλου: Τεράστιας σημασίας για ανάπτυξη της περιοχής ο δρόμος Τάφοι των Βασιλέων-Κόλπος των Κοραλλίων
Συνάντηση ΕΤΕΚ-Αλέξη Βαφεάδη για τη βέλτιστη διαχείριση των κρατικών κτηρίων
Καθοριστικός μήνας ο Σεπτέμβρης για τον δρόμο Πάφου-Πόλης Χρυσοχούς-Ξεκαθαρίζει αν θα προχωρήσει ή όχι
Βελτίωση συνδεσιμότητας ορεινής Λάρνακας με το κέντρο της πόλης-Αίτημα ΕΤΑΠ και ΕΒΕ για αστικές συγκοινωνίες
Επενδυτικές ευκαιρίες από την AstroBank
Εξαιρετική επενδυτική ευκαιρία στην παλιά πόλη της Λευκωσίας από την Gordian (pics)
Εξαγόρασε το Labs Tower και μπαίνει στην κυπριακή αγορά η Trastor-Παραμένει στην Globe Invest η διαχείριση
Μαρίνα-λιμάνι Λάρνακας: Σε αναζήτηση εμπειρογνωμόνων για τις κύριες επενδύσεις-Ετοιμάζονται οι όροι για τις προσφορές
Εκδήλωση Cyfield: Η νέα εποχή του κέντρου της Λευκωσίας
Αυξάνεται το ενδιαφέρον των επιχειρηματιών ανάπτυξης γης για αγορά οικοπέδων και οικιστικών χωραφιών