Powered by

Ανακαινίσεις, κεφαλαιουχικές επενδύσεις και αναδιοργάνωση στα ξενοδοχεία της Lordos

Σε στοχευμένες επενδύσεις εντός των επόμενων ετών που θα διαφυλάξουν και θα βελτιώσουν τις μελλοντικές αποδόσεις των ξενοδοχείων, με ταυτόχρονη διαφύλαξη της οικονομικής ευρωστίας του Συγκροτήματος, στοχεύει η Lordos Hotels.

Μιλώντας στο πλαίσιο της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης, ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συγκροτήματος, Χριστοφής Κουφάρης ανέφερε ότι κύρια προτεραιότητα αποτελεί η συνεχιζόμενη ανάπτυξη Ομίλου, έχοντας υπόψη τις δυνατότητες και τις εξελίξεις στις αγορές.

Συγκεκριμένα, στο Golden Coast Beach Hotel έχει ήδη πρόσφατα επενδυθεί το ποσό των €5 εκατ. και προγραμματίζεται ακόμη €1,5 εκατ. για το 2024, ενώ στο Lordos Beach Hotel έχει επενδυθεί ποσό γύρω στα €6 εκατ. και θα αρχίσει σύντομα η μελέτη για τη δεύτερη φάση επενδύσεων.

Σημειώνεται ότι για το Golden Bay Beach Hotel έχει υπογραφεί πρόσφατα σχετική συμφωνία με τους αρχιτέκτονες προκειμένου να γίνουν οι μελέτες που θα καθοδηγήσουν το Διοικητικό Συμβούλιο να πάρει τις αποφάσεις του για τα επόμενα χρόνια.

Ανακαινίσεις-κεφαλαιουχικές επενδύσεις
Σε εξέλιξη βρίσκεται από την Lordos Hotels ένα πρόγραμμα εκτεταμένων ανακαινίσεων των ξενοδοχειακών της μονάδων.

Όπως ανέφερε ο γενικός διευθυντής του Συγκροτήματος, Μάριος Έλληνας, την χρονιά που πέρασε πραγματοποιήθηκαν σημαντικές ανακαινίσεις των δωματίων και διαδρόμων του κυρίως κτηρίου του Golden Coast Beach Hotel, με κόστος περίπου €4 εκατ.

Εξαλλου, μετά το πέρας της θερινής περιόδου στα πλάνα βρίσκεται η συνέχιση των ανακαινίσεων, καθώς η όλη αναβάθμιση έχει ικανοποιήσει τους συνεργάτες και πελάτες του ξενοδοχείου.

Παράλληλα στο Lordos Beach Hotel έχουν επενδυθεί πέραν των €5 εκατ. για πλήρη ανακαίνιση των εστιατορίων, βεραντών και πισίνων και ενίσχυση του στατικού φορέα με πολύ καλά αποτελέσματα. «Αυτές οι πολύ σημαντικές αναβαθμίσεις έχουν ενισχύσει πολύ την ανταγωνιστικότητα του προϊόντος μας», σημείωσε σχετικά ο κ. Έλληνας.

Απόδοση των ξενοδοχείων το 2023
Με θετικό πρόσημο από πλευράς τζίρου και κερδοφορίας έκλεισε το 2023 για τη Lordos Hotels.

Ο κύκλος εργασιών αυξήθηκε κατά 23% φτάνοντας τα €25,2 εκατ., ενώ το κέρδος του έτους μετά τη φορολογία αυξήθηκε κατά 93% στα €4,8 εκατ.

Το καθαρό κέρδος ανά μετοχή αυξήθηκε κατά 104% στα 11,05 σεντς από 5,41 σεντς, την ώρα που η αξία της γης και κτηρίων ανερχόταν στα €112 εκατ. και αποτελούσε το 94% της συνολικής αξίας των περιουσιακών στοιχείων του Συγκροτήματος.

Όπως ανακοινώθηκε, αυξημένο κατά €2,4 εκατ. ήταν το 2023 το εισόδημα της Lordos Hotels (Holdings) Public Limited, ιδιοκτήτριας και διαχειρίστριας του ξενοδοχείου Golden Bay Beach Hotel κατηγορίας πέντε αστέρων και δυναμικότητας 193 δωματίων και επίσης ιδιοκτήτριας του 29% του ξενοδοχείου Golden Coast Beach Hotel, δυναμικότητας 228 δωματίων.

goldenbay

Το εισόδημα της εταιρείας ανήλθε στα €10,8 εκατ. κυρίως λόγω της αύξησης των τιμών και της πληρότητας του ξενοδοχείου Golden Bay Beach Hotel.

Το καθαρό κέρδος για το έτος 2023 ανήλθε σε €3,1 εκατ. σε σύγκριση με €2 εκατ. το 2022, με τη μέση πληρότητα να φτάνει το 76% σε σύγκριση με 68% το 2022.

Κύριες αγορές ήταν η Βρετανία, η Γερμανία, με το Ισραήλ και την Αυστρία να ακολουθούν, ενώ το κόστος προσωπικού την περασμένη χρονιά ανήλθε σε €3,5 εκατ. με μέσο όρο αριθμού εργαζόμενων 142.

Η θυγατρική εταιρεία, η οποία διαχειρίζεται το Golden Coast Beach Hotel, ένα παραθαλάσσιο ξενοδοχείο δυναμικότητας 228 δωματίων, στην περιοχή Πρωταρά ανακοίνωσε ότι κατά τη διάρκεια των επτά μηνών που λειτούργησε το ξενοδοχείο η μέση πληρότητα του ανήλθε στο 75%.

Το εισόδημα της εταιρείας (Golden Coast Limited) αυξήθηκε το 2023 κυρίως λόγω της αύξησης της πληρότητας του ξενοδοχείου, ενώ οι κύριες αγορές ήταν η Βρετανία, η Γερμανία και Κύπρος.

Η εταιρεία, η οποία διαχειρίζεται το Lordos Beach Hotel, ένα παραθαλάσσιο ξενοδοχείο δυναμικότητας 175 δωματίων στην Πύλα ανακοίνωσε ότι κατά τη διάρκεια των 11 μηνών που λειτούργησε το ξενοδοχείο, η μέση πληρότητά του ανήλθε στο 70%.

lordosbeach

lordosbeach2

Το εισόδημα της εταιρείας (United Hotels (Lordos) Limited) αυξήθηκε κυρίως λόγω της αύξησης της πληρότητας του ξενοδοχείου, ενώ κύριες αγορές ήταν η Βρετανία, το Ισραήλ, με τη Γερμανία και την Κύπρο να ακολουθούν.

Αναδιοργάνωση και απλοποίηση της ιδιοκτησιακής δομής

Για την επενδυτική πολιτική στις θυγατρικές της εταιρείες ενημέρωσε ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Lordos Hotels, Χριστοφής Κουφάρης.

Σε ό,τι αφορά την Golden Coast Limited, το Διοικητικό Συμβούλιο έχει εγκρίνει το σχέδιο αναδιοργάνωσης όπου σκοπός του είναι η απλοποίηση της ιδιοκτησιακής δομής και η βελτίωση της λειτουργικής πτυχής και διαχείρισης του ξενοδοχείου Golden Coast Beach Hotel.

goldencoastbeach

Το σχέδιο αναδιοργάνωσης προνοεί ότι η θυγατρική εταιρεία Golden Coast Limited θα έχει πλέον το 100% ιδιοκτησίας του Golden Coast Beach Hotel (αντί 71% σήμερα) και αυτό θα επιτευχθεί με την μεταβίβαση του 29% άμεσης ιδιοκτησίας της LHH στην Golden Coast Limited.

Σε αντάλλαγμα, η Golden Coast Limited θα εκδώσει και θα κατανέμει στην LHH 290.000 πλήρως πληρωμένες μετοχές τάξης Β, συνολικής τιμής έκδοσης ίσης με την συνολική αξία του 29% άμεσης ιδιοκτησίας.

goldencoastbeach2

Σχετικά με την United Hotels (Lordos) Limited, το Διοικητικό Συμβούλιο έχει αποφασίσει να εξετάσει το πρόγραμμα περαιτέρω εξαγοράς μετοχών στην θυγατρική, ούτως ώστε να αυξήσει σταδιακά το ποσοστό ιδιοκτησίας της πέραν του 53,8% που κατέχει σήμερα.

Αυτό, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΔΣ του Συγκροτήματος της Lordos Hotels, θα γίνεται μέσα στα πλαίσια που δικαιολογούνται σε κάθε περίπτωση ξεχωριστά, εφόσον βέβαια αυτό κρίνεται προς το συμφέρον της LΗΗ.

Δειτε Επισης

St Raphael Resort & Marina: Η μοναδική εμπειρία διαμονής σε ένα από τα πιο ιστορικά ξενοδοχεία της Λεμεσού
Ανακαινίσεις, κεφαλαιουχικές επενδύσεις και αναδιοργάνωση στα ξενοδοχεία της Lordos
Πρώτη επιλογή των τουριστών στην Κύπρο το 2023 η Πάφος-Αύξηση σε αφίξεις και έσοδα
Wizz Air: Ζητεί άμεση δράση στον έλεγχο της εναέριας κυκλοφορίας στην Ευρώπη
Βελτιώθηκε η διαδικασία για εργαζόμενους από τρίτες χώρες, ανάσανε σε ανθρώπινο δυναμικό η τουριστική βιομηχανία
Επτά βραβεία για την Emirates στα Skytrax World Airline Awards 2024
Wizz Air: Ξεκινά πτήσεις από το αεροδρόμιο Λάρνακας προς το Μιλάνο
Το MFUSION του Four Seasons... Η ιστορία ενός ιαπωνο-περουβιανού γάμου που πέτυχε
Κίνα: Αναμένει έσοδα ρεκόρ από ταξίδια και τουρισμό το 2024
Cali Resort & Spa: Άνοιξε τις πόρτες του το νέο πεντάστερο της Louis Hotels για ενήλικες