Powered by

Απώλειες 1,45% εντός Ιουνίου για το ΧΑΚ

Πτώση 1,45% κατέγραψε εντός Ιουνίου το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου, κλείνοντας στην τελευταία χρηματιστηριακή συνάντηση του μήνα στις 160,98 μονάδες, με κέρδη σε ποσοστό 0,68%. Σε εβδομαδιαία βάση, το ΧΑΚ παρουσίασε σημαντικές ζημιές της τάξης του 2,8%.

Κέρδη σε ποσοστό 0,69% παρουσίασε την Παρασκευή ο Δείκτης FTSE/CySE 20, ο οποίος έκλεισε στις 97,92 μονάδες. Ο ημερήσιος τζίρος διαμορφώθηκε στις €523.727.

Από τους επιμέρους χρηματιστηριακούς δείκτες, ανοδικά κινήθηκε μόνο η Κύρια Αγορά, η οποία παρουσίασε κέρδη σε ποσοστό 0,79%. Αντίθετα ζημιές κατέγραψαν ο τομέας των Επενδυτικών Εταιρειών σε ποσοστό 1,31%, τα Ξενοδοχεία κατά 0,26% και η Εναλλακτική Αγορά 0,25%.

Το μεγαλύτερο επενδυτικό ενδιαφέρον προσέλκυσαν οι τίτλοι της Τράπεζας Κύπρου με €309.792 (άνοδος 2,31% - τιμή κλεισίματος €3,99). Ακολούθησαν οι μετοχές της Ελληνικής Τράπεζας με €158.867 (άνοδος 1,94% - τιμή κλεισίματος €2,63), της Demetra Holdings Plc με €13.945 (πτώση 1,48% - τιμή κλεισίματος €1,105), της KG Complex με €6.544 (πτώση 1,48% - τιμή κλεισίματος €0,266) και της Logicom Public με €6.426 (πτώση 1,29% - τιμή κλεισίματος €3,06).

Από τις μετοχές που έτυχαν διαπραγμάτευσης, τέσσερις κινήθηκαν ανοδικά, δώδεκα πτωτικά και επτά παρέμειναν αμετάβλητες. Ο αριθμός των συναλλαγών ανήλθε σε 207.

Δειτε Επισης

Με απώλειες έκλεισε τη Δευτέρα το ΧΑΚ
Στο περίμενε για τις πολλαπλές συντάξεις η Βουλή-Αναμένει το κυβερνητικό νομοσχέδιο και καλεί Μάκη σε τρεις βδομάδες
Μέτρα ενίσχυσης ύψους €2,23 εκ. για ζημιές από πυρκαγιές ανακοίνωσε η Έφορος Ελέγχου Κρατικών Ενισχύσεων
Στην Αθήνα ο Νικόδημος Δαμιανού-Στο επίκεντρο η διασύνδεση «Ψηφιακού Πολίτη» με «Gov.gr Wallet»
Επέκταση ορίου συνταξιοδότησης βουλευτών/υπουργών και πολλαπλές συντάξεις στην ατζέντα της Επ. Οικονομικών
Υπό αξιολόγηση η στρατηγική ανάπτυξης για τον πρωτογενή τομέα-Ο σκοπός του έργου και τι θα καταδείξει
Διαφάνεια στις δημόσιες συμβάσεις με πρόσβαση του κοινού σε δεδομένα-Το νέο εργαλείο και οι δυνατότητες που προσφέρει
Οι μέσες ακαθάριστες μηνιαίες απολαβές των υπαλλήλων κατά το τρίτο τρίμηνο του 2024-Αύξηση κατά 5,4%
Με ελαφρά επιδείνωση του οικονομικού κλίματος μπήκε στο 2025 η Κύπρος-Πού αποδίδεται η κάμψη
Με οριακές απώλειες έκλεισε το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου