Μειώθηκαν 2,5% σε ετήσια βάση οι τιμές στην βιομηχανία τον Μάιο

Μείωση κατά 2,5% σημείωσε τον Μάιο του 2024 ο Δείκτης Τιμών Παραγωγού στη Βιομηχανία, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2023, σύμφωνα με την Στατιστική Υπηρεσία, με τη μείωση την περίοδο Ιανουαρίου – Μαΐου του τρέχοντος έτους να ανέρχεται στο 3,2% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Ο Δείκτης Τιμών Παραγωγού στη Βιομηχανία για τον μήνα Μάιο 2024 έφτασε στις 122,4 μονάδες (βάση 2021=100), σημειώνοντας αύξηση 0,5% σε σύγκριση με τον Απρίλιο 2024.

Τον Μάιο 2024, σε σύγκριση με τον Απρίλιο 2024, σύμφωνα με την Στατιστική Υπηρεσία, ο δείκτης παρέμεινε σταθερός στον τομέα της μεταποίησης, ενώ σημείωσε αύξηση στους τομείς της παροχής νερού και ανάκτησης υλικών κατά 2,5%, της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος κατά 2,2% και των μεταλλείων και λατομείων κατά 0,1%.

Όσον αφορά τις μεταβολές σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, παρατηρείται αύξηση στον τομέα των μεταλλείων και λατομείων (1,1%) και μείωση στους τομείς της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος κατά 10,3%, της μεταποίησης κατά 0,5% και της παροχής νερού και ανάκτησης υλικών κατά 0,2%.

Κατά μεταποιητικό κλάδο τον Μάιο 2024, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2023, σύμφωνα με την Στατιστική Υπηρεσία, καταγράφηκαν αυξήσεις στην κατασκευή επίπλων, άλλες μεταποιητικές δραστηριότητες και επισκευή και εγκατάσταση μηχανημάτων και εξοπλισμού (3,9%), στην παραγωγή προϊόντων διύλισης πετρελαίου, χημικών ουσιών και προϊόντων και φαρμακευτικών προϊόντων και σκευασμάτων (2,6%), στην κατασκευή ηλεκτρονικών και οπτικών προϊόντων και ηλεκτρολογικού εξοπλισμού (2,3%) και στην παραγωγή κλωστοϋφαντουρικών υλών και ειδών ένδυσης και δερμάτινων ειδών (1,0%).

Αντίθετα, σημειώθηκε μείωση στην παραγωγή βασικών μετάλλων και κατασκευή μεταλλικών προϊόντων (7,3%), στην κατασκευή χαρτιού και προϊόντων από χαρτί και εκτυπώσεις (2,6%) και στην κατασκευή προϊόντων από ελαστικό και πλαστικές ύλες (2,3%).

Δειτε Επισης

Δύο χαρτοφυλάκια στα υπόψιν Χριστοδουλίδη για τον Κύπριο Επίτροπο-Τα μοιράστηκε με την Ούρσουλα
Υπ. Γεωργίας: Έμπρακτη και στοχευμένη στήριξη των παραγωγών που πλήγηκαν από τον καύσωνα και την ανομβρία
Γ. Παπαναστασίου: Σημαντικός εταίρος της Κύπρου η Αίγυπτος-Επαφές κυπριακών εταιρειών στο ενεργειακό πεδίο
Μ. Χριστοδουλίδης: Μέσα 2025 η αποκρατικοποίηση του ΧΑΚ-Οι δράσεις αναβάθμισης και εμπλουτισμού του
Ξεκαθαρίζει ο Κεραυνός για ΔΝΤ και κρατικό μισθολόγιο-«Δεν υπάρχει θέμα για αποκοπές υφιστάμενων μισθών»
Θέτει προ των ευθυνών τους τις συντεχνίες το Υπ. Οικονομικών-«Οι απεργίες δεν πρέπει να αποτελούν την λύση»
Πρόσκληση υποβολής προτάσεων για σχέδιο κυκλικής οικονομίας στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις
Νέος πολυχώρος στην παλιά Λευκωσία σε ένα νεοκλασικό κτήριο του 1896
St Raphael Resort & Marina: Η μοναδική εμπειρία διαμονής σε ένα από τα πιο ιστορικά ξενοδοχεία της Λεμεσού
Ανακαινίσεις, κεφαλαιουχικές επενδύσεις και αναδιοργάνωση στα ξενοδοχεία της Lordos