Σεμινάριο της Harris Kyriakides: «Πρόσφατες εξελίξεις στο κυπριακό τραπεζικό δίκαιο»

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στη Λεβέντειο Πινακοθήκη στις 26 Ιουνίου 2024 το σεμινάριο με θέμα «Πρόσφατες εξελίξεις στο κυπριακό τραπεζικό δίκαιο», που διοργανώθηκε από το Τραπεζικό Τμήμα της HARRIS KYRIAKIDES.

Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου, συζητήθηκε πλούσια θεματολογία και δόθηκε η ευκαιρία στους παρευρισκόμενους να υποβάλουν τις δικές τους ερωτήσεις, δημιουργώντας μια ουσιαστική συζήτηση πάνω σε διάφορα θέματα.

Ο Μιχάλης Κυριακίδης, Partner της HARRIS KYRIAKIDES, στον χαιρετισμό του τόνισε πως το σεμινάριο αυτό θα καταστεί ετήσιος θεσμός, αποτελώντας ένα φόρουμ όπου μπορούμε να ενημερωθούμε για τις εξελίξεις στον τομέα του τραπεζικού δικαίου κατά τη διάρκεια του έτους και τις νέες τάσεις. Επισήμανε ότι η HARRIS KYRIAKIDES έχει ως βασική επιδίωξη να παρέχει υψηλής ποιότητας και αποτελεσματικές νομικές υπηρεσίες και να δημιουργεί ευκαιρίες για επικοινωνία με τους συνεργάτες, συζήτηση, διεύρυνση και βελτίωση του τρόπου λειτουργίας της.

1

Η Γεωργία Αθανασίου και ο Νικόλας Κυριακίδης, Partners και επικεφαλής του Τραπεζικού Τμήματος, ανέλυσαν τις πρόσφατες εξελίξεις και την εμπειρία τους όσον αφορά τη χρήση των Νέων Κανόνων Πολιτικής Δικονομίας τους τελευταίους 10 μήνες, καθώς και διάφορα ζητήματα που προέκυψαν. Επιπλέον, αναφέρθηκαν σε συγκεκριμένα θέματα που αφορούν την εκτέλεση αποφάσεων και την αλλαγή του πλαισίου εκτέλεσης.

Η Μαργαρίτα Αβραάμ, ο Μαρτίνος Κυριάκου και η Μαριτίνη Σωφρονίου εξήγησαν πρόσφατες αποφάσεις του Ανωτάτου Δικαστηρίου που έχουν εκδοθεί σε αιτήσεις εφέσεις καθώς και ζητήματα που προκύπτουν στις αιτήσεις υποκατάστασης επίδοσης ειδοποιήσεων πλειστηριασμού και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε στις αιτήσεις παραχώρησης εγγράφων περιορισμένης διαχείρισης με αναφορά στη σχετική νομοθεσία και νομολογία.

Η Χαρίκλεια Θεοδούλου, ο Τώνης Κυριακίδης και η Ελίνα Καπφχάμερ αναφέρθηκαν τις βέλτιστες πρακτικές για τη διαχείριση ακινήτων μετά από διαδικασίες εκποίησης και στρατηγικές προσεγγίσεις για ανάκτηση κατοχής σύμφωνα με το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο.

Τέλος, η Μαρία Αυξεντίου και η Τζουλιάνα Γιωργαλλίδου παρουσίασαν ένα πρακτικό οδηγό με τους διαθέσιμους μηχανισμούς για την εκτέλεση κυπριακών αποφάσεων εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης καθώς και στο Ηνωμένο Βασίλειο πριν και μετά το BREXIT.

Σχετικά με την HARRIS KYRIAKIDES

Με στόχο την πρωτοπορία και την προσήλωση στη συνεχή βελτίωση και ανάπτυξη, η HARRIS KYRIAKIDES έχει εξελιχθεί σε μία από τις μεγαλύτερες δικηγορικές εταιρείες στην Κύπρο. Με περισσότερα από 45 χρόνια επαγγελματικής επιτυχίας, η εταιρεία δίνει έμφαση σε μια ολιστική προσέγγιση, παρέχοντας υψηλής ποιότητας υπηρεσίες. Διαθέτει γραφεία σε Λευκωσία, Λάρνακα, Λεμεσό και Παραλίμνι και παρουσία στην Πάφο, με 9 συνεταίρους, 32 δικηγόρους και περισσότερους από 60 επαγγελματίες, καλύπτοντας συγκεκριμένους τομείς δικαίου.

Η εταιρεία διαθέτει σημαντική εμπειρία στον τομέα των συναλλαγών και στον εταιρικό τομέα με διεθνή εμβέλεια και ευρύ φάσμα πελατών. Συμβουλεύει διεθνείς και εγχώριες εταιρείες, χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και κυβερνητικούς οργανισμούς, εκπροσωπώντας κορυφαίους πελάτες από διάφορους τομείς και επιχειρηματικούς κλάδους, όπως τραπεζικός και ασφαλιστικός τομέας, ακίνητα, τηλεπικοινωνίες, ναυτιλία, πετρέλαιο, κατασκευές, αυτοκινητοβιομηχανία, τουρισμός και αναψυχή, διαφήμιση και άλλους. Η HARRIS KYRIAKIDES και οι δικηγόροι της έχουν αναδειχθεί στις υψηλότερες βαθμίδες αξιολόγησης μέσα από ανεξάρτητες έρευνες και διάφορες δημοσιεύσεις για νομικούς επαγγελματίες από γνωστούς διεθνείς ερευνητικούς οίκους.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας: www.harriskyriakides.law

2 3 4 5 6
2 3 4 5 6

Δειτε Επισης

Νέος πολυχώρος στην παλιά Λευκωσία σε ένα νεοκλασικό κτήριο του 1896
ΧΑΚ: Διοργανώνει σεμινάριο και εξετάσεις για υπεύθυνους εκκαθάρισης συναλλαγών
Coral Cyprus: Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το συνέδριο «Welcome to Shell»
Δεύτερη προκήρυξη σχεδίου επιδότησης εξοπλισμού νοσηλευτηρίων-Στα 2,4 εκ. ο προϋπολογισμός
Γίνε ένας πραγματικός game changer: Κέρδισε πλήρη υποτροφία από την Energame και το CIM-Cyprus Business School
Σε σταθερά ανοδική πορεία ο τομέας του στοιχήματος-Μεγάλες προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξης
Σεμινάριο της Harris Kyriakides: «Πρόσφατες εξελίξεις στο κυπριακό τραπεζικό δίκαιο»
Στις 3 Ιουλίου τα 12α Invest Cyprus International Investment Awards
Επτά κυπριακές ΜμΕ καινοτομίας στην παγκοσμίου φήμης έκθεση άμυνας και ασφάλειας Eurosatory 2024
Ολοκληρώθηκαν οι πληρωμές του ΚΟΑΠ για βιολογική κτηνοτροφία