Οι 10 ακριβότερες πωλήσεις ακινήτων τον Μάιο-Πού έγινε και σε τι αφορούσε η ακριβότερη

Η Ask Wire, εταιρεία που βασίζεται στην τεχνολογία, για να παρακολουθεί συναλλαγές, ζητούμενες τιμές και την κατασκευαστική δραστηριότητα στον τομέα των ακινήτων, επεξεργάστηκε και δημοσιεύει τα στοιχεία για τις 10 ακριβότερες πράξεις πώλησης ακινήτων που ολοκληρώθηκαν τον Μάιο του 2024 και τη συνολική αξία των 10 ακριβότερων πωλήσεων ανά επαρχία.

Οι 10 ακριβότερες πωλήσεις ακινήτων Παγκύπρια ήταν συνολικού ύψους €39,3 εκατ. και η ακριβότερη πώληση αφορούσε εμπορική ανάπτυξη στον Απόστολο Ανδρέα του Δήμου Λεμεσού, με τιμή €17,65 εκατ.

Η επαρχία Λεμεσού μετρά πέντε συναλλαγές στην πρώτη δεκάδα των πωλήσεων, την οποία συμπληρώνουν οι επαρχίες Πάφου και Λευκωσίας με δύο συναλλαγές έκαστη και η επαρχία Λάρνακας με μία. Η αξία αυτών των πράξεων στην επαρχία Λεμεσού ανήλθε σε €25,8 εκατ., στην επαρχία Πάφου σε €7,5 εκατ., στην επαρχία Λευκωσίας σε €4,6 εκατ. και στην επαρχία Λάρνακας σε €1,3 εκατ.

Οι δέκα ακριβότερες πωλήσεις ακινήτων τον Μάϊο του 2024

ask11

Οι 50 μεγαλύτερες πράξεις, δέκα ανά επαρχία, τον Μάιο ήταν συνολικής αξίας €66,7 εκατ.

Το 46,2% της αξίας αυτών των 50 ακριβότερων πωλήσεων αναλογεί στα 10 ακίνητα της επαρχίας Λεμεσού και το 20,2% στα αντίστοιχα 10 της επαρχίας Πάφου. Η δεκάδα των ακριβότερων ακινήτων της επαρχίας Λευκωσίας πωλήθηκε έναντι €11,5 εκατ., και αντιστοιχεί στο 17,2%, ενώ η δεκάδα της επαρχίας Λάρνακας πωλήθηκε έναντι €5,9 εκατ. και της ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου έναντι €5 εκατ.

ask2

ask3

Ο Παύλος Λοΐζου, Διευθύνων Σύμβουλος της Ask Wire, σχολιάζοντας τα πιο πάνω δεδομένα δήλωσε ότι, «Η επαρχία Λεμεσού, ας μου επιτραπεί η έκφραση, επιδεικνύει τη δυναμική της στην κατηγορία των πωλήσεων ακινήτων υψηλής αξίας, σε ένα κομμάτι της αγοράς που κτίζει διαχρονικότητα. Απ’ εκεί και πέρα τον Μάιο έχουμε δει μια αύξηση της αξίας των συναλλαγών ακινήτων υψηλής αξίας σε σύγκριση με τον Απρίλιο σε όλες τις επαρχίες της ελεύθερης Κύπρου. Είναι ενδεικτικό το γεγονός ότι στην πρώτη δεκάδα των πωλήσεων Παγκύπρια βλέπουμε ακίνητα από όλες τις επαρχίες πλην της Αμμοχώστου, η ακριβότερη πώληση της οποίας μένει όμως οριακά εκτός καθώς η ακριβότερη πώληση της επαρχίας Λάρνακας την ξεπερνά μόλις κατά δύο χιλιάδες ευρώ».

Δειτε Επισης

Υπουργείο Εσωτερικών: Ηλεκτρονικά η διαδικασία αιτήσεων για άδειες οικοδομής από 1η Ιουλίου
Έπεσαν υπογραφές για ανέγερση νέας υδατοδεξαμενής ΣΥΛ στην Αγία Φύλα
Cyfield: Αποκτήστε τη δική σας κατοικία με 5% ΦΠΑ
Με την εμπειρογνωμοσύνη ΕΤΕΚ ο αρχιτεκτονικός διαγωνισμός ιδεών για κτήριο ΤΚΑ
Ένα κτίριο πολλαπλών συμβολισμών σε τροχιά αναδιαμόρφωσης-Το πάλαι ποτέ Υπ. Εργασίας ξαναγεννάται(pics&vid)
Amathus Residences: Το νέο μεγαλεπήβολο έργο της Muskita Hotels, αναπόσπαστο κομμάτι του Amathus Beach Hotel(pics)
London Gin Night από την Consulco για τους συνεργάτες της
Οι 10 ακριβότερες πωλήσεις ακινήτων τον Μάιο-Πού έγινε και σε τι αφορούσε η ακριβότερη
AstroBank: Προς πώληση κατοικίες
Ελκυστικά και περιζήτητα διαμερίσματα στην ευρύτερη Λευκωσία, ένα μπορεί να είναι αυτό που ψάχνεις