Με μεγάλη επιτυχία το 7ο Παγκύπριο Συνέδριο Γάλακτος, Γεωργίας και Κτηνοτροφίας (video)

Με τεράστια επιτυχία διεξήχθη το 7ο Παγκύπριο Συνέδριο Γάλακτος, Γεωργίας και Κτηνοτροφίας, στις 18 Ιουνίου, με διοργανωτή το έργο Waste Wisely Cyprus, το οποίο υλοποιείται από την ΙΜΗ και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Το συνέδριο εστίασε στη στήριξη του πρωτογενούς τομέα της Κύπρου, αναδεικνύοντας σημαντικά θέματα όπως η διατήρηση και προώθηση παραδοσιακών προϊόντων, οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο τομέας, οι ευκαιρίες που προσφέρει η Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ), αλλά και θέματα βιώσιμης ανάπτυξης.

Στην πρώτη ενότητα, παρουσιάστηκαν χρηματοδοτικά εργαλεία της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, προγράμματα στήριξης για τη γεωργία και την κτηνοτροφία, καθώς και θέματα κυκλικής οικονομίας και μείωσης σπατάλης τροφίμων.

Μέσα από την παρουσίαση του σχετικά με το παγκόσμιας αναγνωρισιμότητας τυρί ΠΟΠ Parmigiano Reggiano, ο Andrea Formigoni από το Πανεπιστήμιο της Μπολόνια και Σύμβουλος της Κοινοπραξίας Parmigiano Reggiano, ανέδειξε πρακτικά παραδείγματα και βέλτιστες μεθόδους για την εφαρμογή ΠΟΠ.

Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να μάθουν πώς να διασφαλίζουν την ποιότητα και την αυθεντικότητα των προϊόντων τους, ταυτόχρονα ενισχύοντας το branding και την εξαγωγική τους δυνατότητα, εμπνέοντας νέες προσεγγίσεις για την κυπριακή βιομηχανία χαλλουμιού.

Η συζήτηση στρογγυλής τραπέζης εστίασε στον ποιοτικό έλεγχο στη βιομηχανία γάλακτος και χαλλουμιού.

Στη δεύτερη ενότητα στο επίκεντρο βρέθηκαν οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής και οι νέες χρηματοδοτικές ευκαιρίες για τον πρωτογενή τομέα.

Με μέγα χορηγούς την Ελληνική Τράπεζα και τον στρατηγικό συνεργάτη Χαραλαμπίδης Κρίστης Λτδ., το συνέδριο εστίασε στη στήριξη του πρωτογενούς τομέα της Κύπρου. Πάνω από 300 επαγγελματίες παρακολούθησαν το συνέδριο, εμπλουτίζοντας τη συζήτηση με τις απόψεις και τις εμπειρίες τους.

Το έργο Waste Wisely Cyprus υποστηρίζει τον αγροτικό τομέα της Κύπρου, προσφέροντας λύσεις για τη βιώσιμη ανάπτυξη και τη μείωση της σπατάλης τροφίμων, μέσα από την προβολή της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής.

Δείτε πιο κάτω όλα όσα δήλωσαν στην κάμερα του IN Business TV οι χορηγοί του 7ου Παγκύπριου Συνεδρίου Γάλακτος, Γεωργίας και Κτηνοτροφίας:

Δειτε Επισης

Κραυγή αγωνίας από τα μικρά και παραδοσιακά τυροκομεία της Κύπρου- «Κύριε Πρόεδρε…»
Coca-Cola ΗΒC Kύπρου: Επιβράβευσε άριστους φοιτητές Tμήματος Οικονομικών Επιστημών & Διοίκησης του ΠΚ
Δεν θα αντιδράσουν για την ώρα οι αιγοπροβατοτρόφοι στο διάταγμα για χαλλούμι-Η διορία σε Παναγιώτου
Ικανοποίηση Υπουργείου Γεωργίας για τα «τερτζιελλούθκια»-Τι σημαίνει η καταχώρισή τους ως ΠΓΕ
Πόρτα στην Μαρία Παναγιώτου από τους αγελαδοτρόφους-«Αχρείαστη η όποια συνάντηση για το χαλλούμι»
Jumbo: Αυξημένες κατά 4% οι πωλήσεις στην Κύπρο το πρώτο εξάμηνο
Κομισιόν: Νέα προστατευόμενη γεωγραφική ένδειξη για τα κυπριακά τερτζιελλούθκια
Μειώθηκε κατά €618 εκ. το έλλειμμα εμπορικού ισοζυγίου το πεντάμηνο
Hyundai Santa Fe XRT: Αναγνωρίζεται ως η ιδανική λύση για τους λάτρεις της φύσης και της περιπέτειας
Ο παγκοσμίου φήμης οίκος ανδρικής μόδας ZEGNA παρουσίασε τη συλλογή «ZEGNA in Summer 2024»