Η κρίσιμη συμβολή των ακαδημαϊκών στην επιτυχή εφαρμογή του ESG

Καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση των νέων ηγετών που θα καθοδηγήσουν τις επιχειρήσεις και τις κοινωνίες προς ένα πιο βιώσιμο μέλλον, διαδραματίζουν τα ακαδημαϊκά ιδρύματα. Η έρευνα και η καινοτομία στα Κέντρα Αριστείας των πανεπιστημίων συνεισφέρουν ουσιαστικά στην επιτυχή εφαρμογή των αρχών ESG (Περιβάλλον, Κοινωνία, Διακυβέρνηση).

Οι σύγχρονες επιχειρήσεις αναζητούν ηγέτες με βαθιά γνώση των αρχών ESG, ικανούς να ενσωματώσουν τη βιωσιμότητα στον πυρήνα των στρατηγικών τους.

Τα ακαδημαϊκά ιδρύματα, με τα προηγμένα προγράμματα σπουδών και την έμφαση στην έρευνα, δημιουργούν το κατάλληλο υπόβαθρο για την ανάπτυξη αυτών των δεξιοτήτων. Μέσα από τις συνεργασίες με την αγορά εργασίας, τα πανεπιστήμια διασφαλίζουν, επομένως, ότι οι απόφοιτοι τους είναι έτοιμοι να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις των σύγχρονων επιχειρήσεων.

Αναπτύσσοντας νέες τεχνολογίες και λύσεις, συμβάλλουν στην προώθηση της βιωσιμότητας και της υπεύθυνης διακυβέρνησης. Επιπλέον, προσφέρουν μια πλατφόρμα για τη διασύνδεση των ακαδημαϊκών με τους επιχειρηματικούς ηγέτες, διευκολύνοντας τη μετάβαση από τη θεωρία στην πράξη.

Συζήτηση Στρογγυλής Τραπέζης με τίτλο «Ο ρόλος των ακαδημαϊκών ιδρυμάτων στη διαμόρφωση των νέων ηγετών βιωσιμότητας και η διασύνδεση με την αγορά εργασίας» θα απαριθμήσει τα σπουδαία οφέλη από τη συνεργασία των πανεπιστημίων με την επιχειρηματική σκηνή και θα εστιάσει στη συμβολή των πρώτων για εφαρμογή των κανόνων ESG.

Τη συμμετοχή τους στο πάνελ, που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του 16ου Συνεδρίου για την Εταιρική Βιωσιμότητα & Υπευθυνότητα, «κλείδωσαν» οι ακόλουθοι:

  • Δρ. Αλέξανδρος Αντωναράς, Αναπληρωτής Καθηγητής, στη Σχολή Διοίκησης

Επιχειρήσεων, Εκτελεστικός Πρόεδρος στο Κέντρο Επιχειρηματικής Βιωσιμότητας και

Υπευθυνότητας, Πανεπιστήμιο Λευκωσίας

  • Γιώργος Κασίνης, Καθηγητής Στρατηγικής στο Πανεπιστήμιο Κύπρου
  • Κωνσταντίνος Λεωνίδου, Καθηγητής Μάρκετινγκ και Διοίκησης Επιχειρήσεων,

της Σχολής Οικονομικών Επιστημών και Διοίκησης στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου

  • Σταύρος Μαλάς, Πρόεδρος του Ινστιτούτου Κύπρου
  • Ολυμπία Νησιφόρου, Επίκουρη Καθηγήτρια του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου, Τμήμα Ναυτιλιακών

Συντονίστρια της συζήτησης θα είναι η Ιωάννα Παναγιώτου, Εκτελεστική Διευθύντρια του University of Limassol

Η διοργάνωση

Το 16ο Συνέδριο για την Εταιρική Βιωσιμότητα & Υπευθυνότητα, η πιο ολοκληρωμένη ετήσια σύναξη επιχειρήσεων και στελεχών που υλοποιούν δράσεις Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, πραγματοποιείται στις 4 Ιουλίου στη Λευκωσία και ετοιμάζεται για άλλη μια χρονιά να συγκεντρώσει ανθρώπους που χαράζουν τη στρατηγική για μακροχρόνια Εταιρική Βιωσιμότητα, εφαρμόζοντας αρχές των κριτηρίων ESG.

Κυρίαρχος στόχος της διοργάνωσης, είναι η ανάδειξη των βέλτιστων πρακτικών Εταιρικής Βιωσιμότητας και Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης κυπριακών και διεθνών επιχειρήσεων και ανάλυση των λόγων για τους οποίους οι υπεύθυνες επιχειρήσεις καθίστανται πιο ελκυστικές, έχοντας περισσότερες πιθανότητες μακροπρόθεσμης αειφορίας.

Άλλωστε, η ανάγκη για ενσωμάτωση μετρήσιμων στόχων και βέλτιστων πρακτικών, στο πλαίσιο των ESG, στην ίδια τη στρατηγική ανάπτυξης των επιχειρήσεων πλέον επηρεάζει άμεσα το ίδιο το μοντέλο λειτουργίας τους, την οργανωτική δομή, την οικονομική πολιτική αλλά και τις λειτουργικές τους ανάγκες.

Υπό το μικροσκόπιο θα τεθούν οι τελευταίες παγκόσμιες εξελίξεις σε θέματα Εταιρικής Βιωσιμότητας και Υπευθυνότητας, με εστίαση στην οδηγία CSRD, τα κριτήρια ESG και τα πρότυπα ESRS, ο θεσμός θα παρουσιάσει κατά την 9η διεξαγωγή του διεθνή και εγχώρια case studies επιχειρήσεων από διάφορους κλάδους της οικονομίας που εφάρμοσαν καινοτόμες πολιτικές και πρακτικές.

Στο συνέδριο θα διεξαχθεί στο Ξενοδοχείο Hilton στη Λευκωσία.

Ποιους ενδιαφέρει

Με δεδομένο ότι πλέον η μη έγκαιρη υιοθέτηση πρακτικών ESG ή η αποτελεσματική εναρμόνιση με τις νομοθετικές απαιτήσεις ενδέχεται να οδηγήσουν σε απώλεια επενδυτικών ευκαιριών και μεριδίου αγοράς, το Συνέδριο απευθύνεται στο σύνολο σχεδόν των τομέων της οικονομίας:

  • ESG και Sustainability Managers
  • Corporate Sustainability Μanagers και Εxecutives
  • Υπεύθυνους Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης
  • Διευθυντές και Στελέχη Μάρκετινγκ, Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων από κυπριακές επιχειρήσεις όλων των κλάδων και μεγεθών
  • Διαφημιστικά Γραφεία
  • Γραφεία και Επαγγελματίες Παροχής Υπηρεσιών Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων
  • Γραφεία και Επαγγελματίες Παροχής Συμβουλευτικών Υπηρεσιών
  • Συνδέσμους που καταπιάνονται με θέματα Εταιρικής Βιωσιμότητας και ΕΚΕ
  • Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΜΚΟ)
  • Υψηλόβαθμα στελέχη επιχειρήσεων, οι οποίες δεν διαθέτουν στρατηγική Εταιρικής υπευθυνότητας και προτίθενται να δημιουργήσουν

Πληροφορίες

Για πληροφορίες και εγγραφές πατήστε εδώ.

Πληροφορίες συνεδρίου

Χορηγοί: ΑΛΦΑΜΕΓΑ, Coca-Cola HBC Κύπρου, Cyta, Grow Sustainability Consulting, ECOMMBX Limited, Ελληνική Τράπεζα, Grant Thornton Κύπρου, ΙMR/University of NicosiaTM , Petrolina

Υποστηρικτές: Πολυκλινική ΥΓΕΙΑ, Σύνδεσμος Διαφήμισης και Επικοινωνίας Κύπρου (ΣΔΕΚ), Συνδέσμος Διαφημιζομένων Κύπρου (ΣΔΚ), McDonald's Κύπρου, The Island Private School

Οργανωτές: CSR Cyprus & ΙΜΗ

Χορηγοί Επικοινωνίας: ALPHA Κύπρου, CBN, περιοδικό GOLD, περιοδικό IN Business, Reporter, Super FM

Δειτε Επισης

Νέος πολυχώρος στην παλιά Λευκωσία σε ένα νεοκλασικό κτήριο του 1896
ΧΑΚ: Διοργανώνει σεμινάριο και εξετάσεις για υπεύθυνους εκκαθάρισης συναλλαγών
Coral Cyprus: Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το συνέδριο «Welcome to Shell»
Δεύτερη προκήρυξη σχεδίου επιδότησης εξοπλισμού νοσηλευτηρίων-Στα 2,4 εκ. ο προϋπολογισμός
Γίνε ένας πραγματικός game changer: Κέρδισε πλήρη υποτροφία από την Energame και το CIM-Cyprus Business School
Σε σταθερά ανοδική πορεία ο τομέας του στοιχήματος-Μεγάλες προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξης
Σεμινάριο της Harris Kyriakides: «Πρόσφατες εξελίξεις στο κυπριακό τραπεζικό δίκαιο»
Στις 3 Ιουλίου τα 12α Invest Cyprus International Investment Awards
Επτά κυπριακές ΜμΕ καινοτομίας στην παγκοσμίου φήμης έκθεση άμυνας και ασφάλειας Eurosatory 2024
Ολοκληρώθηκαν οι πληρωμές του ΚΟΑΠ για βιολογική κτηνοτροφία