Σε επίπεδο ρεκόρ οι άστεγοι στο Λονδίνο, αγγίζουν σχεδόν τις 12.000
InBusinessNews 08:31 - 28 Ιουνίου 2024
Σε επίπεδο ρεκόρ ανήλθε ο αριθμός των ανθρώπων που κοιμούνται στους δρόμους του Λονδίνου, αγγίζοντας σχεδόν τους 12.000, όπως κατέδειξαν τα τελευταία στοιχεία που ανακοινώθηκαν την Πέμπτη, καθώς είναι μεγάλος ο αντίκτυπος της κρίσης του κόστους ζωής στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Η Βρετανία, η έκτη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο, βρέθηκε το 2023 αντιμέτωπη με τον υψηλότερο πληθωρισμό των τελευταίων δεκαετιών και με την έλλειψη προσιτών ενοικιαζομένων ακινήτων στα τελευταία χρόνια.
Περίπου 11.993 άνθρωποι ήταν άστεγοι στην πρωτεύουσα κατά το 12μηνο που ολοκληρώθηκε τον περασμένο Μάρτιο, αριθμός που είναι αυξημένος κατά 58% μέσα σε μια δεκαετία και οποίος είναι ο υψηλότερος που έχει καταγραφεί μόνο σε ένα έτος, σύμφωνα με το Homeless Link, τον φορέα των ομάδων που ασχολούνται με την έλλειψη στέγης στην Αγγλία.
Το 2013 - 2014, ο αριθμός των ανθρώπων που κοιμόντουσαν στους δρόμους ήταν 7.581.
Ο διευθύνων σύμβουλος του Homeless Link, Rick Henderson, χαρακτήρισε τα στοιχεία "τρομακτικά" και δήλωσε ότι η Κυβέρνηση που θα προκύψει από τις γενικές εκλογές της 4ης Ιουλίου θα πρέπει να διαμορφώσει ένα διακομματικό σχέδιο για την αντιμετώπιση του προβλήματος.
Είπε ότι πρέπει να παρασχεθούν γρήγορα "πραγματικά οικονομικά προσιτές και ασφαλείς κατοικίες" με κατάλληλα χρηματοδοτούμενες υπηρεσίες για να "βοηθηθούν οι άνθρωποι να αντιμετωπίσουν τα βαθύτερα αίτια» της φτώχειας τους.
Σε ένα ιατρικό κέντρο για άστεγους, στο ανατολικό Λονδίνο, η ζήτηση για υπηρεσίες έχει "σίγουρα... αυξηθεί τους τελευταίους δύο μήνες", δήλωσε η Mimi Hassan, διαχειρίστρια του Health E1.
Ωστόσο, η Hassan δήλωσε ότι δεν έχει δει το θέμα να θίγεται αρκετά από τους πολιτικούς κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας.
"Βοηθάμε όσο μπορούμε", δήλωσε η Hassan στο AFP. "Αλλά πόσα μπορούμε να κάνουμε", διερωτήθηκε.
Οι υπήκοοι του Ηνωμένου Βασιλείου αποτελούσαν το 45% των ατόμων που κοιμούνται στους δρόμους, σύμφωνα με τα στοιχεία του Homeless Link. Από τους υπόλοιπους, σχεδόν το ένα τρίτο προερχόταν από χώρες της Αφρικής, της Ασίας, της Αμερικής και της Αυστραλίας, ενώ περίπου το ένα τέταρτο ήταν από την Ευρώπη.