Συμψηφίστηκαν €569,4 εκατ. από την Κυβέρνηση μέχρι τον Μάιο, €360,4 εκατ. για Τμημα Φορολογίας

Ποσό ύψους €569,4 εκατομμυρίων έχει συμψηφιστεί από την Κυβέρνηση για την περίοδο από την έναρξη της διαδικασίας συμψηφισμού οφειλών (Νοέμβριο 2013) μέχρι το τέλος Μαΐου του 2024, σύμφωνα με ανακοίνωση του Γενικού Λογιστηρίου της Δημοκρατίας.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με την κατάσταση Συμψηφισμών Οφειλών, που δημοσιοποίησε την Πέμπτη το Γενικό Λογιστήριο, από το συνολικό ποσό των €569,4 εκ. που έχει συμψηφιστεί μέχρι το τέλος Μαΐου του 2024, ποσό ύψους €360,4 εκ. αφορά το Τμήμα Φορολογίας.

Για τις Υπηρεσίες Κοινωνικών Ασφαλίσεων έχει συμψηφιστεί την ίδια περίοδο συνολικό ποσό ύψους €124,3 εκ., ενώ για άλλα κυβερνητικά τμήματα/υπηρεσίες, σύμφωνα με την Κατάσταση Συμψηφισμών Οφειλών του Γενικού Λογιστηρίου, έχει συμψηφιστεί συνολικό ποσό ύψους €84,7 εκ.

Το Γενικό Λογιστήριο σημειώνει ότι στο συνολικό ποσό περιλαμβάνονται αποκοπές από μισθούς/ωρομίσθια/συντάξεις εκκρεμούντων ενταλμάτων προστίμου τα οποία οφείλονται προς την Κυπριακή Δημοκρατία από Κρατικούς Υπαλλήλους, Ωρομίσθιο Κυβερνητικό Προσωπικό και Συνταξιούχους, ύψους €1,2 εκ.

Εξάλλου, όσον αφορά μόνο τον Μάιο του 2024, σύμφωνα με τα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου, έχει συμψηφιστεί συνολικό ποσό ύψους €5,2 εκ., εκ των οποίων, ποσό ύψους €3,7 εκ. αφορά για το Τμήμα Φορολογίας, €1,3 εκ. για τις Υπηρεσίες Κοινωνικών Ασφαλίσεων και €0,2 εκ. για άλλα κυβερνητικά τμήματα/υπηρεσίες.

Για σκοπούς σύγκρισης, τον Απρίλιο του 2024, είχε συμψηφιστεί συνολικό ποσό ύψους €6,0 εκ., εκ των οποίων ποσό ύψους €4,7 εκ. αφορούσε για το Τμήμα Φορολογίας, €1,2 εκ. για τις Υπηρεσίες Κοινωνικών Ασφαλίσεων και €0,1 εκ. για άλλα κυβερνητικά τμήματα/υπηρεσίες.

Δειτε Επισης

Μ. Χριστοδουλίδης: Μέσα 2025 η αποκρατικοποίηση του ΧΑΚ-Οι δράσεις αναβάθμισης και εμπλουτισμού του
Ξεκαθαρίζει ο Κεραυνός για ΔΝΤ και κρατικό μισθολόγιο-«Δεν υπάρχει θέμα για αποκοπές υφιστάμενων μισθών»
Θέτει προ των ευθυνών τους τις συντεχνίες το Υπ. Οικονομικών-«Οι απεργίες δεν πρέπει να αποτελούν την λύση»
Πρόσκληση υποβολής προτάσεων για σχέδιο κυκλικής οικονομίας στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις
DBRS: Αναβάθμισε τις προβλέψεις για την ανάπτυξη της Κύπρου-Στο 2,7% το 2024, στο 2,5% το 2025
Απώλειες 1,45% εντός Ιουνίου για το ΧΑΚ
Ετήσια αύξηση 5,7% στις μέσες ακαθάριστες μηνιαίες απολαβές υπαλλήλων το πρώτο τρίμηνο
Στο Κάιρο για το Επενδυτικό Συνέδριο Αιγύπτου-Ε.Ε. ο Γιώργος Παπαναστασίου
Ανησυχία ΕΔΥ για ενδεχόμενη παραβίαση της αρχής της ισότητας σε προαγωγές δημοσίων υπαλλήλων
Μειώθηκαν 2,5% σε ετήσια βάση οι τιμές στην βιομηχανία τον Μάιο