Βιώσιμη πρόληψη του Καρκίνου το θέμα του προγράμματος «Άκου Το Σώμα Σου»

Μια άκρως ενδιαφέρουσα συζήτηση για τη βιώσιμη πρόληψη του καρκίνου πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο «Αροδαφνούσα» του Αντικαρκινικού Συνδέσμου Κύπρου στο πλαίσιο του προγράμματος «Άκου Το Σώμα Σου».

akoutosoma2

Στην τέταρτη συνάντηση της σειράς ανοιχτών συζητήσεων με το κοινό, κύρια ομιλήτρια ήταν η κυρία Στέλλα Κυριακίδου, Επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων της Ευρωπαϊκής Ένωσης η οποία επικεντρώθηκε στο κεφάλαιο 3 του Ευρωπαϊκού Σχεδίου για την Καταπολέμηση του Καρκίνου, το οποίο είναι αφιερωμένο στην πρόληψη. Η πρόληψη είναι πιο αποτελεσματική από κάθε θεραπεία, αναφέρει το Ευρωπαϊκό Σχέδιο Κατά του Καρκίνου, το οποίο υπογραμμίζει ότι η πρόληψη είναι επίσης η πιο οικονομικά αποδοτική μακροπρόθεσμη στρατηγική για τον έλεγχο του καρκίνου. Δεδομένου ότι 40% των περιστατικών καρκίνου θα μπορούσε να προληφθεί, το Ευρωπαϊκό Σχέδιο στοχεύει στην ευαισθητοποίηση και την αντιμετώπιση των βασικών παραγόντων κινδύνου, όπως οι καρκίνοι που προκαλούνται από το κάπνισμα, την επιβλαβή κατανάλωση αλκοόλ, την παχυσαρκία και την έλλειψη φυσικής δραστηριότητας, την έκθεση σε ρύπανση, καρκινογόνες ουσίες και ακτινοβολία, καθώς και οι καρκίνοι που προκαλούνται από λοιμώξεις.

akoutosoma3

Ο αντιπρόεδρος του Αντικαρκινικού Συνδέσμου Κύπρου, κ. Αλέκος Σταμάτη, στην εναρκτήρια τοποθέτησή του τόνισε ότι ο Σύνδεσμος στοχεύει στην ευαισθητοποίηση του κοινού σε αυτά τα θέματα με στόχο την αποφυγή μελλοντικών ασθενειών. «Η δική μας ευθύνη έγκειται στο σχεδιασμό και την εφαρμογή ολιστικών πολιτικών και υπογραμμίζουμε ότι ως Αντικαρκινικός Σύνδεσμος Κύπρου είμαστε δίπλα στις αρμόδιες αρχές με την εμπειρογνωμοσύνη μας για να δημιουργήσουμε πολιτικές που θα συμβάλουν στην προστασία της υγείας των πολιτών του κράτους μας».

akoutosoma4

Οι ανοικτές συζητήσεις έμπνευσης και παρακίνησης #ΆκουΤοΣώμαΣου πραγματοποιούνται κάθε μήνα και είναι ανοιχτές στο κοινό. Στόχος είναι να εμπνεύσουν το κοινό για να προσαρμόσει στην καθημερινότητά του καλύτερες συνήθειες προς ένα πιο υγιεινό τρόπο ζωής. Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα του Αντικαρκινικού Συνδέσμου Κύπρου www.anticancersociety.org.cy. Υποστηρικτές της δράσης είναι οι εταιρίες Αλέκτωρ, MSD, Lidl Κύπρου, G.A. Stamatis and Co. Ltd, Roche.

Δειτε Επισης

Νέος πολυχώρος στην παλιά Λευκωσία σε ένα νεοκλασικό κτήριο του 1896
ΧΑΚ: Διοργανώνει σεμινάριο και εξετάσεις για υπεύθυνους εκκαθάρισης συναλλαγών
Coral Cyprus: Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το συνέδριο «Welcome to Shell»
Δεύτερη προκήρυξη σχεδίου επιδότησης εξοπλισμού νοσηλευτηρίων-Στα 2,4 εκ. ο προϋπολογισμός
Γίνε ένας πραγματικός game changer: Κέρδισε πλήρη υποτροφία από την Energame και το CIM-Cyprus Business School
Σε σταθερά ανοδική πορεία ο τομέας του στοιχήματος-Μεγάλες προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξης
Σεμινάριο της Harris Kyriakides: «Πρόσφατες εξελίξεις στο κυπριακό τραπεζικό δίκαιο»
Στις 3 Ιουλίου τα 12α Invest Cyprus International Investment Awards
Επτά κυπριακές ΜμΕ καινοτομίας στην παγκοσμίου φήμης έκθεση άμυνας και ασφάλειας Eurosatory 2024
Ολοκληρώθηκαν οι πληρωμές του ΚΟΑΠ για βιολογική κτηνοτροφία