ΙδΕΚ: Νέο χρηματοδοτικό πρόγραμμα €1.6 εκ. για επιτάχυνση της καινοτομίας στον τομέα της ενέργειας

Το ΙδΕΚ ανακοινώνει το νέο χρηματοδοτικό πρόγραμμα «Εμπορική Διερεύνηση Βιομηχανικής Εφαρμογής Τεχνολογίας / Τεχνογνωσίας - Ενέργεια» με προϋπολογισμό €1,6 εκ. που στοχεύει στην επιτάχυνση της καινοτομίας στον τομέα της ενέργειας.

Βασικός σκοπός του νέου προγράμματος είναι η εξέλιξη των λύσεων από την πιλοτική εφαρμογή στην εμπορική ετοιμότητα, ενώ παράλληλα συμβάλλει στην εντατικοποίηση των δραστηριοτήτων έρευνας και ανάπτυξης για την αναβάθμιση και τη βελτιστοποίηση λύσεων/τεχνολογιών που έχουν ήδη αναπτυχθεί στο συγκεκριμένο πεδίο.

Απώτερος στόχος είναι η βελτίωση της απόδοσης, της αξιοπιστίας και της σχέσης κόστους-αποτελεσματικότητας υφιστάμενων ή/και νέων τεχνολογιών - εξασφαλίζοντας παράλληλα τη βιωσιμότητά τους (συμπεριλαμβανομένης της περιβαλλοντολογικής βιωσιμότητας) -, για ευρεία υιοθέτηση σε βιομηχανικές και εμπορικές κυρίως εφαρμογές, καθώς και για ενσωμάτωση στο δίκτυο.

Μέσω του Προγράμματος, οι επιχειρήσεις θα έχουν την ευκαιρία να εντοπίσουν τις δυνατότητες μίας τεχνολογίας / τεχνογνωσίας για εμπορική βιομηχανική εφαρμογή, η οποία θα ανταποκρίνεται σε προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι τομείς της παραγωγής, της αποθήκευσης, της μεταφοράς και της διανομής ενέργειας.

Παράλληλα, θα μπορούν να εξακριβώσουν κατά πόσο η τεχνολογία / τεχνογνωσία δύναται να συμβάλει στην αντιμετώπιση βασικών προκλήσεων που άπτονται της ενσωμάτωσης στο δίκτυο, της χρήσης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και της ανθεκτικότητας του ενεργειακού συστήματος.

Η μέγιστη χρηματοδότηση ανά έργο ανέρχεται στις €200.000 και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν περισσότερες πληροφορίες στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://t.ly/3xQsR. H υποβολή προτάσεων γίνεται μέσω της πύλης IRIS και η καταληκτική ημερομηνία είναι η 25 Οκτωβρίου 2024.

Η παρούσα Πρόσκληση χρηματοδοτείται από τον Μηχανισμό Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το Κέντρο Εξυπηρέτησης Συνεργατών του ΙδΕΚ στο τηλ.: 22205000 ή μέσω email στο support@research.org.cy.

Δειτε Επισης

Νέος πολυχώρος στην παλιά Λευκωσία σε ένα νεοκλασικό κτήριο του 1896
ΧΑΚ: Διοργανώνει σεμινάριο και εξετάσεις για υπεύθυνους εκκαθάρισης συναλλαγών
Coral Cyprus: Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το συνέδριο «Welcome to Shell»
Δεύτερη προκήρυξη σχεδίου επιδότησης εξοπλισμού νοσηλευτηρίων-Στα 2,4 εκ. ο προϋπολογισμός
Γίνε ένας πραγματικός game changer: Κέρδισε πλήρη υποτροφία από την Energame και το CIM-Cyprus Business School
Σε σταθερά ανοδική πορεία ο τομέας του στοιχήματος-Μεγάλες προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξης
Σεμινάριο της Harris Kyriakides: «Πρόσφατες εξελίξεις στο κυπριακό τραπεζικό δίκαιο»
Στις 3 Ιουλίου τα 12α Invest Cyprus International Investment Awards
Επτά κυπριακές ΜμΕ καινοτομίας στην παγκοσμίου φήμης έκθεση άμυνας και ασφάλειας Eurosatory 2024
Ολοκληρώθηκαν οι πληρωμές του ΚΟΑΠ για βιολογική κτηνοτροφία