EUHeyday και Europe Direct Λευκωσίας διοργανώνουν ανοιχτό διάλογο για το Technical Support Instrument

Η κοινοπραξία του έργου EUHeyday και το Europe Direct Λευκωσίας – Πανεπιστημίου Κύπρου, ανακοινώνουν τη διοργάνωση ενός ανοιχτού διαλόγου για το Μέσο Τεχνικής Στήριξης (Technical Support Instrument / TSI).

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 4 Ιουλίου 2024, από τις 9:30 π.μ. έως τις 2:30 μ.μ., στη Διατηρητέα Οικοδομή στον πεζόδρομο Επτανήσου, στο Δημαρχείο Λευκωσίας, Κτίριο πρώην ΕΚΑΤE.

Η εκδήλωση στοχεύει στην προώθηση της ανταλλαγής απόψεων και εμπειριών σχετικά με το Μέσο Τεχνικής Στήριξης, καθώς και στην ανάδειξη του ως ένα σημαντικό εργαλείο για την παροχή εξατομικευμένης τεχνικής εμπειρογνωμοσύνης στον σχεδιασμό και την εφαρμογή μεταρρυθμίσεων.

Το Μέσο Τεχνικής Υποστήριξης είναι το βασικό εργαλείο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη στήριξη των κρατών μελών στον σχεδιασμό και την εφαρμογή μεταρρυθμίσεων που ενισχύουν την ανάπτυξη και δεν εισάγουν αποκλεισμούς.

Από την υγειονομική περίθαλψη έως τα υγιή δημόσια οικονομικά, από την ψηφιοποίηση της εκπαίδευσης και των δημόσιων υπηρεσιών έως την ενίσχυση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος και του χρηματοπιστωτικού τομέα, το Μέσο Τεχνικής Υποστήριξης στηρίζει τα κράτη μέλη της ΕΕ στο μεταρρυθμιστικό τους πρόγραμμα.

Η Κύπρος έχει ωφεληθεί μέχρι στιγμής από 58 έργα που χρηματοδοτήθηκαν από το TSI ή τον προκάτοχό του, το Πρόγραμμα Στήριξης Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων (SRSP).

Αυτή η υποστήριξη έχει καλύψει ένα ευρύ φάσμα τομέων πολιτικής, όπως η δικαιοσύνη, η δημόσια διοίκηση, η αφερεγγυότητα, η ενέργεια, η εκπαίδευση, η ανάπτυξη και το επιχειρηματικό περιβάλλον. Ιδιαίτερη έμφαση έχει δοθεί στην ψηφιοποίηση της δημόσιας διοίκησης, καθώς και στη πράσινη μετάβαση και στους κανόνες πολιτικής διαδικασίας. Μέχρι σήμερα, 29 έργα έχουν ολοκληρωθεί επιτυχώς.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: Cyprus - European Commission - Structural Reform Support.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί σύντομη παρουσίαση του Μέσου Τεχνικής Στήριξης από τη Γενική Διεύθυνση Ανάπτυξης. Ακολούθως, θα διεξαχθεί ανοιχτός διάλογος με τους δικαιούχους του μέσου, τη συντονιστική αρχή, καθώς και υφιστάμενους ή/και προηγούμενους συντονιστές έργων που έχουν υλοποιηθεί στο πλαίσιο του TSI.

Οι ενδιαφερόμενοι για συμμετοχή καλούνται να δηλώσουν συμμετοχή μέσω του συνδέσμου μέχρι τις 2 Ιουλίου 2024.

Για περισσότερες πληροφορίες ή τυχόν διευκρινίσεις, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν στο τηλέφωνο 22894278 ή μέσω email: christou.p.elpida@ucy.ac.cy.

Το έργο EUHeyday συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Οι απόψεις και οι γνώμες που διατυπώνονται εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών και δεν αντιπροσωπεύουν κατ'ανάγκη τις απόψεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η Ευρωπαϊκή Ένωση και η χορηγούσα αρχή δεν μπορούν να θεωρηθούν υπεύθυνες για τις εκφραζόμενες απόψεις.

Δειτε Επισης

Δέκα νέες ψηφιακές υπηρεσίες του Τμήματος Αρχείου Πληθυσμού στη διάθεση του πολίτη
Έρευνα PwC: Οι εργαζόμενοι αποδέχονται την Τεχνητή Νοημοσύνη-Προτεραιότητα στην ανάπτυξη δεξιοτήτων
EUHeyday και Europe Direct Λευκωσίας διοργανώνουν ανοιχτό διάλογο για το Technical Support Instrument
Γιατί οι Βρυξέλλες έβαλαν στο στόχαστρο το Teams της Microsoft
Τεχνητή Νοημοσύνη: Η Apple συζητά με τη Meta για συνεργασία
Κυκλοφορία βιβλίου CyberSecurity 101: Ποιους επαγγελματίες ενδιαφέρει
IBM και All England Lawn Tennis Club εγκαινιάζουν τη νέα λειτουργία Generative AI
Επαναπροσδιορίζεται ο ρόλος της Κύπρου στην παγκόσμια διαστημική κοινότητα-Σημαντικές ανακοινώσεις
«Καμπανάκι» ΔΝΤ για την τεχνητή νοημοσύνη-Οι κοινωνικές ανισότητες θα αυξηθούν
Γ. Ανδρονοπούλου: Ο αντίκτυπος της παρουσίας της Microsoft στην Κύπρο-«Ξεκινάμε την μεγαλύτερη επένδυση...»