Powered by

Το MFUSION του Four Seasons... Η ιστορία ενός ιαπωνο-περουβιανού γάμου που πέτυχε

Ένα από τα πιο εντυπωσιακά και ατμοσφαιρικά εστιατόρια της Λεμεσού, το βραβευμένο MFUSION του ξενοδοχείου Four Seasons, επέστρεψε για την καλοκαιρινή σεζόν για να σου προσφέρει μια μοναδική κοσμοπολίτικη εμπειρία.

Μια εμπειρία, που σίγουρα αποτυπώνεται στη γαστρονομική σου μνήνη… όπως ακριβώς συνέβη και σε εμάς, όταν βρεθήκαμε στο εστιατόριο για την παρουσίαση του ανανεωμένου του μενού.

Αν έχεις ήδη επισκεφθεί το Four Seasons, ξέρεις, πως, όπου κι αν κοιτάξεις νομίζεις ότι βρίσκεσαι σε κάποιο εξωτικό νησί.

Από τη μία πλευρά, το ξενοδοχείο που διατηρεί τη διαχρονική του κομψότητα, ανένδοτο έναντι της τάσης για μοντέρνα αρχιτεκτονική που επικρατεί στην πόλη και της ψυχρής αίσθησης που ενίοτε αφήνει πίσω της.

Από την άλλη, η θεαματική πισίνα που από ψηλά φαίνεται ατελείωτη, με τη φύση να γίνεται σχεδόν ένα μαζί της κατά τόπους, και τη θάλασσα, στο βάθος, πάντα ρομαντική. Η πανσέληνος ολοκλήρωνε το μαγικό τοπίο.

Η υποδοχή στο MFUSION ζεστή και φιλόξενη. Η ανοιχτή κουζίνα, λίγα μέτρα από την είσοδο του εστιατορίου, με τους δεκάδες σεφ σε δράση, άνοιξε την όρεξη για τα καλά, καθώς τα πρώτα κρεατικά και θαλασσινά ψήνονταν στις σχάρες, με τη δύση του ηλίου.

Ένα μενού που μαγεύει

Το νέο μενού του εστιατορίου είναι ένας γαστρονομικός θησαυρός. Ξεκινήσαμε με Sashimi & Sushi Combo, και στη συνέχεια απολαύσαμε το Crispy Rice with Salmon με Wasabi Mayo και Citrus, που αποτέλεσε την έναρξη ενός καλοκαιρινού ταξιδιού γεύσης στην μόνιμα σε τροχιά εξέλιξης, Λεμεσό.

Στα κυρίως πιάτα περιλαμβάνεται το Mini Beef Sando με Beef Tartare, cured Egg Yolk, και Umami Mayonnaise. Το Thinly sliced White Snapper με Cucumber, Lemongrass και green Apple ήταν μια στάση στο ταξίδι για λίγη δροσιά.

Το Beef Tataki με Ponzu και Truffles και για όσους από μας δεν τρώμε κρέας, το Black Cod Glazed with Miso με Shimeji Mushroom έκλεψαν πραγματικά εντυπώσεις.

Όσο για το Veal Cutlet με Ginger και Sesame, το μόνο που μπορεί να σκεφτεί κανείς είναι πως πρόκειται για ένα πιάτο που επιβεβαιώνει τη διάθεση του σεφ για δημιουργία. Τα Grilled Asparagus με Cured Egg Yolk στην πιο υγιεινή τους εκδοχή μπορούν να μετατραπούν άνετα σε μια απόλυτα γαστρονομική εμμονή.

Σου έχει τύχει να φας ένα επιδόρπιο και από την απόλαυση να έχεις ξεχάσει τι είχες φάει όλο το βράδυ; Ε, αυτό ακριβώς έγινε με το Baked Cheesecake που με το Raspberry Sorbet, Lime Crumble και Forest Fruit Sauce κατάφερε να κλέψει -χωρίς ενοχές- τις εντυπώσεις.

Τώρα, άμα έχεις όρεξη ακόμη, στην επόμενή σου επίσκεψη στο εστιατόριο, ζήτησε και το MSignature Platter με Selected fresh Fruits, Gelato Creations και Strawberry Sorbet. Το εν λόγω platter θα το παράγγελνα και μόνο του ένα απόγευμα ή μεσημέρι που αναζητώ κάτι ελαφρύ και έξω απ' τα συνηθισμένα.

Όραμα και δημιουργικότητα

Ο ταλαντούχος Ηead Chef του MFUSION Σταύρος Κακοφεγγίτης, κατάφερε με απόλυτη επιτυχία να παντρέψει δυο διαφορετικούς γαστρονομικούς πολιτισμούς, συνδυάζοντας τεχνικές και υλικά από την ιαπωνική και περουβιανή κουζίνα.

Το αποτέλεσμα; Πιάτα γεμάτα φαντασία, έμπνευση και δημιουργικότητα, με βασικό συστατικό πάντα την ποιότητα και την λεπτομέρεια. Άψογος συνδυασμός, τα κοκτέιλ και τα επιλεγμένα κρασιά από την κάβα.

Πήγαινε, λοιπόν, αν θες να φας ένα ισορροπημένο, ταξιδιάρικο μενού, οπτικά πανέμορφο ή όπως θα έλεγε ένας Gen Z, ινσταγκραμικό.

Πώς να μην σχολιάσω, τέλος, την εξυπηρέτηση της Μαρίας Γκανταίδη, υπεύθυνης στο MFUSION, η οποία φρόντισε να έχουμε ένα άρτιο σέρβις και με το χαμόγελό της μας μετέδιδε τη θετική της διάθεση.

Οι lounge μουσικές επιλογές από τον resident DJ του Four Seasons και το ανανεωμένο μενού με υπέροχες ιαπωνο-περουβιανές γεύσεις συνθέτουν το απόλυτο σκηνικό για τις καλοκαιρινές μας βραδιές.

Η εμπειρία στο εστιατόριο δεν προσπαθεί να σε εντυπωσιάσει με υπερβολές και μίξεις που κουράζουν.

Αντίθετα, σου βγάζει μια βεβαιότητα και σιγουριά ότι «ξέρω τι κάνω, το έχω ψάξει, το έχω σκεφτεί καλά και σου το σερβίρω, εμπιστέψου με!».

Μια εμπειρία που ξεπερνά τα συνηθισμένα και ένας ιαπωνο-περουβιανός γάμος που πέτυχε.

Δειτε Επισης

Μ. Χριστοδουλίδης: Μέσα 2025 η αποκρατικοποίηση του ΧΑΚ-Οι δράσεις αναβάθμισης και εμπλουτισμού του
Ξεκαθαρίζει ο Κεραυνός για ΔΝΤ και κρατικό μισθολόγιο-«Δεν υπάρχει θέμα για αποκοπές υφιστάμενων μισθών»
Νέος πολυχώρος στην παλιά Λευκωσία σε ένα νεοκλασικό κτήριο του 1896
Ανακαινίσεις, κεφαλαιουχικές επενδύσεις και αναδιοργάνωση στα ξενοδοχεία της Lordos
Πρώτη επιλογή των τουριστών στην Κύπρο το 2023 η Πάφος-Αύξηση σε αφίξεις και έσοδα
DBRS: Αναβάθμισε τις προβλέψεις για την ανάπτυξη της Κύπρου-Στο 2,7% το 2024, στο 2,5% το 2025
Μηδενικός ΦΠΑ σε βασικά είδη μέχρι 30 Σεπτεμβρίου-Τι διευκρινίζει το Τμήμα Φορολογίας
Wizz Air: Ζητεί άμεση δράση στον έλεγχο της εναέριας κυκλοφορίας στην Ευρώπη
Διαφορετικές αναγνώσεις για το νέο πλαίσιο που αφορά στους διαχειριστές πιστώσεων
ΔΝΤ για κρατικό μισθολόγιο: Εισηγείται περικοπές μισθών, κατάργηση ΑΤΑ και προσαυξήσεις κάθε δύο χρόνια