Powered by

Ο ένας χρόνος επιτυχημένης λειτουργίας του City of Dreams Mediterranean και τα οφέλη για την Κύπρο

Από την πρώτη κιόλας ημέρα της λειτουργίας του, το καλοκαίρι του 2023, το City of Dreams Mediterranean, άλλαξε άρδην τα δεδομένα που γνωρίζαμε μέχρι στιγμής στην κυπριακή βιομηχανία του τουρισμού και όχι μόνο.

Το θέρετρο αποτελεί την πρώτη προσπάθεια της Melco Resorts & Entertainment για επέκταση στην ευρωπαϊκή αγορά, ενώ ενισχύει σημαντικά την ελκυστικότητα της Κύπρο, ως κορυφαίου τουριστικού προορισμού και επαναπροσδιορίζει την πολυτελή φιλοξενία και ψυχαγωγία.

Επιπλέον, συμβάλλει σημαντικά στις προσπάθειες της χώρας μας για την αντιμετώπιση του ζητήματος της εποχικότητας.

Σε δηλώσεις του ο Γενικός Διευθυντής του City of Dreams Mediterranean και των Cyprus Casinos, κ. Grant Johnson, σημείωσε: «Το θέρετρο συμπλήρωσε ένα ιδιαίτερα επιτυχημένο πρώτο έτος λειτουργίας. Ως το μεγαλύτερο πολυθεματικό θέρετρο στην περιοχή, το City of Dreams Mediterranean κατάφερε να αλλάξει το τουριστικό τοπίο της Κύπρου και έχει συμβάλει σημαντικά στην οικονομία του τόπου.

Η επιτυχία μας είναι απόδειξη της σκληρής δουλειάς και της αφοσίωσης της ομάδας αλλά και της κυπριακής φιλοξενίας. Στόχος μας, με το βλέμμα στο μέλλον να συνεχίσουμε να βελτιώνουμε την εμπειρία των επισκεπτών μας ολοένα και περισσότερο, προκειμένου να εδραιώσουμε τη θέση μας στην αγορά και να καταστούμε βασικός μοχλός της τουριστικής βιομηχανίας του τόπου».

Κατά τον πρώτο χρόνο λειτουργίας του, το City of Dreams Mediterranean δέχθηκε περισσότερους από 3 εκατομμύρια επισκέπτες από όλο τον κόσμο, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν την πολυτέλεια και την κορυφαία εμπειρία που προσφέρει.

Εξάλλου, η μεγάλη ροή επισκεπτών, δημιούργησε σημαντικά οικονομικά οφέλη, αφού ο αντίκτυπος του City of Dreams Mediterranean εκτείνεται πέρα από τον τομέα του τουρισμού.

Κορυφαία επιλογή χώρου διεξαγωγής συνεδρίων και εκθέσεων

To City of Dreams Mediterranean κατάφερε να αναβαθμίσει περεταίρω το τουριστικό προϊόν της Κύπρου, αφού έχει καθιερωθεί ως κορυφαίος χώρος για την διεξαγωγή συνεδρίων και εκδηλώσεων, τοποθετώντας την Κύπρο στον χάρτη του συνεδριακού και εκθεσιακού τουρισμού.

Αξίζει να σημειωθεί πως από την πρώτη μέρα λειτουργίας του για το κοινό, το City of Dreams Mediterranean φιλοξένησε στις υπερσύγχρονες συνεδριακές εγκαταστάσεις του περισσότερες από 120 εκδηλώσεις με περισσότερους από 3000,000 επισκέπτες. Ανάμεσα στα διεθνή συνέδρια και τις εταιρικές συναντήσεις συγκαταλέγονται τα IFX EXPO και I-CON, LVMH, Google, NMBS και Exness.

DCS08669-00665 (1)

Επιπλέον, το θέρετρο κατά τον πρώτο χρόνο λειτουργίας του φιλοξένησε αρκετούς γάμους τοπικής αλλά και διεθνούς εμβέλειας, συμπεριλαμβανομένου και του μεγαλύτερου ινδικού γάμου που έγινε ποτέ στην Κύπρο.

Αναψυχή και ευεξία… όλο τον χρόνο

Μέσα από την μεγάλη γκάμα επιλογής ανέσεων, δραστηριοτήτων και επιλογών ψυχαγωγίας που προσφέρει το City of Dreams Mediterranean, καταφέρνει να εξασφαλίσει μια σταθερή ροή επισκεπτών καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Μέσα από τις προσπάθειες αυτές το θέρετρο καταφέρνει να συμβάλει στη βιώσιμη ανάπτυξη και την οικονομική σταθερότητα της τουριστικής βιομηχανίας της Κύπρου.

Σημείο αναφοράς των αθλητικών εγκαταστάσεων του θερέτρου, αποτελεί η ακαδημία τένις σε συνεργασία με τον διεθνή τενίστα Μάρκο Παγδατή η οποία φιλοδοξεί με το άνοιγμά της να συμβάλει στην καθιέρωση του αθλητικού τουρισμού ως μέρος του τουριστικού προϊόντος, μέσα από τη φιλοξενία τουρνουά και training camps διεθνούς επιπέδου.

Εξαιρετικές επιλογές ψυχαγωγίας

Ένα από τα βασικότερα συστατικά της επιτυχίας του θέρετρου City of Dreams Mediterranean αποτελούν οι επιλογές που προσφέρει στον τομέα της ψυχαγωγίας. Από την έναρξη της λειτουργίας του το θέρετρο έχει φιλοξενήσει γνωστά ονόματα τραγουδιστών από το εξωτερικό όπως, η Άννα Βίσση, η Έλενα Παπαρίζου, η Δέσποινα Βανδή, η Nancy Ajram, η Myriam Fares, η Melhem Zein και η Karem Fares.

DSC05933

DSC06126

Εξάλλου, το θέρετρο φιλοξενεί Κύπριους καλλιτέχνες και παγκοσμίου φήμης DJs, ορισμένα από τα μεγαλύτερα ονόματα της μουσικής βιομηχανίας, όπως οι Lost Frequencies, Nicky Romero, Valeron κ.α, βάζοντας τη δική του σφραγίδα ως ένα κορυφαίο σημείο αναφοράς για την ψυχαγωγία.

PHOTO-2024-06-26-11-22-31

Η συμβολή του City of Dreams Mediterranean στην τοπική κοινωνία

Η εταιρεία εργοδοτεί περισσότερους από 1,800 εργαζόμενους, παραμένοντας προσηλωμένη με διάφορους τρόπους στη συνεισφορά της στην τοπική κοινωνία.

Εξάλλου, τόσο η διεύθυνση όσο και το προσωπικό τoυ θερέτρου City of Dreams Mediterranean αναλαμβάνουν σημαντικές πρωτοβουλίες εταιρικής κοινωνικής ευθύνης μέσα από προγράμματα περιβαλλοντικής βιωσιμότητας, όπως για παράδειγμα ο καθαρισμός παραλιών σε συνεργασία με τον Δήμο Λεμεσού και τον καταδυτικό όμιλο Nautilus.

Επιπλέον, η εταιρεία προσφέρει στήριξη σε τοπικούς φιλανθρωπικούς οργανισμούς όπως ο Hope for Children, ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Καρκινοπαθών και Φίλων, το Καραϊσκάκειο Ίδρυμα και το Ίδρυμα «Μικροί Ήρωες».

Δειτε Επισης

Κώστας Κουμής: Η θετική πορεία την τελευταία διετία και το μεγάλο στοίχημα για τον τουρισμό
ΠΑΣΥΔΙΞΕ: Η σημασία του τουρισμού ως πυλώνα για προώθηση της ειρήνης-Σημαντικός ο ρόλος της Κύπρου
Επενδυτικό ενδιαφέρον για εξαγορά του «Ρόδον» στον Αγρό-Αξιολογείται από το Δ.Σ. της «Πρόοδος»
ΣΤΕΚ: Ισχυρό ανάχωμα ο τουρισμός...Να εργαστούμε για ποιοτική αναβάθμιση του τουριστικού μας προϊόντος
I-STARS: Καίριος ο ρόλος του τουρισμού στην προώθηση της ειρήνης και της βιωσιμότητας
Γιώργος Τοφινής: Η επιτυχημένη πορεία του NissiBlu Beach Resort και τα σχέδια για περισσότερα ξενοδοχεία
Hermes Airports: Δεσμευμένα στην προώθηση του τουρισμού τα αεροδρόμια της Κύπρου-Στόχος η συνεχής βελτίωση
Γιατί δεν κατέθεσε μεσολαβητική πρόταση για τα ξενοδοχεία ο Παναγιώτου-«Ένα βήμα πίσω, για να γίνουν δύο μπροστά»
Orthodoxou Travel: Πενταετές συμβόλαιο συνεργασίας με Journey Mentor-Τι προβλέπει η συμφωνία
Θάνος Μιχαηλίδης: Θεμέλιος λίθος για την ενδυνάμωσή του το rebranding του τουριστικού μας προϊόντος