Eurobank A.E.: Δίνει €2,56 ανά μετοχή στους υφιστάμενους μετόχους της Ελληνικής

Την έγκριση στις 25 Ιουνίου του 2024 από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς Κύπρου (ΕΚΚ) της δημοσίευσης του Εγγράφου Δημόσιας Πρότασης για την απόκτηση μέχρι και του 100% του εκδομένου μετοχικού κεφαλαίου της Ελληνικής Τράπεζας, ανακοίνωσε την Τετάρτη η Τράπεζα Eurobank Α.Ε., με την αντιπαροχή που προσφέρεται στους μετόχους της Ελληνικής που θα αποδεχθούν τη Δημόσια Πρόταση να ανέρχεται στα €2,56,  ανά μετοχή, πληρωτέα σε μετρητά.

Σε συνέχεια της ανακοίνωσής της ημερομηνίας 4 Ιουνίου του 2024 αναφορικά με τη διενέργεια υποχρεωτικής δημόσιας πρότασης εξαγοράς προς όλους τους μετόχους της εταιρείας Hellenic Bank Public Company Limited, η Eurobank Α.Ε., θυγατρική της Eurobank Ergasias Υπηρεσιών και Συμμετοχών Α.Ε., αναφέρει ότι η περίοδος αποδοχής της Δημόσιας Πρότασης για τους μετόχους της Ελληνικής Τράπεζας αρχίζει την 1η Ιουλίου του 2024 και λήγει στις 30 Ιουλίου του 2024, η ώρα 14:30.

Προσθέτει ότι η προτεινόμενη αντιπαροχή των €2,56 ανά μετοχή είναι κατά 3,03% σε έκπτωση επί της τιμής κλεισίματος της μετοχής την ημέρα, που προηγήθηκε της ανακοίνωσης της Δημόσιας Πρότασης και σε υπεραξία της τάξης του 14,84% επί της μέσης τιμής κλεισίματος για τους 12 μήνες που προηγήθηκαν της ανακοίνωσης της Δημόσιας Πρότασης.

Επίσης, αναφέρει πως η προτεινόμενη αντιπαροχή είναι σε έκπτωση της τάξης του 33,91% σε σχέση με την καθαρή αξία ενεργητικού ανά μετοχή της Hellenic Bank σύμφωνα με τις μη ελεγμένες συνοπτικές ενδιάμεσες ενοποιημένες οικονομικές καταστάσεις για την τριμηνία που έληξε στις 31 Μαρτίου 2024.

Σύμφωνα με την Eurobank, κατά την ημερομηνία της παρούσας ανακοίνωσης, κατέχει άμεσα 229.029.857 μετοχές, ήτοι το 55,48% του εκδομένου μετοχικού κεφαλαίου της Ελληνικής Τράπεζας, οι τίτλοι της οποίας είναι εισηγμένοι στην Κύρια Αγορά του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου.

"Επομένως, σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις του Νόμου, η Δημόσια Πρόταση θεωρείται επιτυχής και είναι άνευ όρων", προσθέτει.

Επιπλέον, η Eurobank αναφέρει ότι είναι υποχρεωμένη να αποκτήσει το σύνολο των μετοχών της υπό εξαγορά εταιρείας που θα της προσφερθεί, με βάση τους όρους της παρούσας Δημόσιας Πρότασης και νοουμένου ότι δεν προκύψουν οποιεσδήποτε περιπτώσεις ανάκλησης ή ακύρωσης της Δημόσιας Πρότασης κατά τις διατάξεις του άρθρου 27 του Νόμου.

Επιπρόσθετα, αναφέρει ότι θα προβαίνει στην απόκτηση μετοχών της Υπό Εξαγορά Εταιρείας κατά την Περίοδο Αποδοχής της Δημόσιας Πρότασης στην τιμή της προσφερόμενης αντιπαροχής των €2,56 κατά τις χρηματιστηριακές συναντήσεις.

Στην ανακοίνωση, η Eurobank αναφέρει ότι το Έγγραφο της Δημόσιας Πρότασης περιέχει πλήρη στοιχεία για τη Δημόσια Πρόταση, την προσφερόμενη αντιπαροχή και λεπτομερή περιγραφή της διαδικασίας αποδοχής της Δημόσιας Πρότασης.

Προσθέτει ότι το Έγγραφο της Δημόσιας Πρότασης, το Έντυπο Αποδοχής και Μεταβίβασης, το Έντυπο Ανάκλησης καθώς και το Έντυπο Εντολής Επενδυτή θα ταχυδρομηθούν στους μετόχους της Ελληνικής Τράπεζας οι οποίοι κατέχουν ποσοστό μεγαλύτερο από 0,01% των μετοχών της Υπό Εξαγορά Εταιρείας.

Αναφέρει επίσης ότι το Έντυπο Αποδοχής και Μεταβίβασης, το Έντυπο Ανάκλησης και το Έντυπο Εντολής Επενδυτή θα διατίθενται στα καταστήματα της Τράπεζας Κύπρου Δημόσια Εταιρία Λίμιτεδ σε παγκύπρια βάση, στα καταστήματα της Eurobank Cyprus Ltd σε παγκύπρια βάση, στα Κεντρικά Γραφεία του Συμβούλου της Δημόσιας Πρότασης, The CyprusInvestment and Securities Corporation Limited (CISCO), στη Λευκωσία ως αναφέρεται πιο κάτω, στην ιστοσελίδα της CISCO www.cisco-online.com.cy, καθώς και στην ιστοσελίδα του ΧΑΚ www.cse.com.cy.

Προσθέτει ότι το Έγγραφο Δημόσιας Πρότασης, όπως εγκρίθηκε από την Επιτροπή, θα είναι διαθέσιμο χωρίς επιβάρυνση σε ηλεκτρονική μορφή από την 1η Ιουλίου 2024 στην ιστοσελίδα της, στην ιστοσελίδα του ΧΑΚ και στην ιστοσελίδα του Συμβούλου της Δημόσιας Πρότασης, CISCO.

Σύμφωνα με την Eurobank, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν επίσης, από την 1η Ιουλίου 2024, να προμηθεύονται δωρεάν αντίτυπο του Εγγράφου Δημόσιας Πρότασης από τα γραφεία του Συμβούλου της Δημόσιας Πρότασης, CISCO, στη διεύθυνση Οδός Αγίου Προκοπίου και Ποσειδώνος 1, 1ος Όροφος, Έγκωμη, 2406, Λευκωσία, Κύπρος, τηλ. 22121700, Δευτέρα μέχρι Παρασκευή από 8:00 έως 17:00.

Δειτε Επισης

Πρώτη επιλογή των τουριστών στην Κύπρο το 2023 η Πάφος-Αύξηση σε αφίξεις και έσοδα
DBRS: Αναβάθμισε τις προβλέψεις για την ανάπτυξη της Κύπρου-Στο 2,7% το 2024, στο 2,5% το 2025
Μηδενικός ΦΠΑ σε βασικά είδη μέχρι 30 Σεπτεμβρίου-Τι διευκρινίζει το Τμήμα Φορολογίας
Διαφορετικές αναγνώσεις για το νέο πλαίσιο που αφορά στους διαχειριστές πιστώσεων
ΔΝΤ για κρατικό μισθολόγιο: Εισηγείται περικοπές μισθών, κατάργηση ΑΤΑ και προσαυξήσεις κάθε δύο χρόνια
Ένα κτίριο πολλαπλών συμβολισμών σε τροχιά αναδιαμόρφωσης-Το πάλαι ποτέ Υπ. Εργασίας ξαναγεννάται(pics&vid)
Στις 3 Ιουλίου τα 12α Invest Cyprus International Investment Awards
Amathus Residences: Το νέο μεγαλεπήβολο έργο της Muskita Hotels, αναπόσπαστο κομμάτι του Amathus Beach Hotel(pics)
Οι 10 ακριβότερες πωλήσεις ακινήτων τον Μάιο-Πού έγινε και σε τι αφορούσε η ακριβότερη
Παραιτήθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΙΠΕΣ η Ρένα Ρουβιθά Πάνου