Οι εξελίξεις του ESG και το διατραπεζικό έργο αξιολόγησης των εταιρειών

Σε μια εποχή που η οικονομική σταθερότητα και η ανάπτυξη είναι πιο σημαντικές από ποτέ, το διατραπεζικό έργο αξιολόγησης των εταιρειών αναδεικνύεται ως ένα ζωτικής σημασίας εργαλείο.

Δεν είναι λίγοι αυτοί που υποστηρίζουν ότι το νέο διατραπεζικό έργο αξιολόγησης των εταιρειών έρχεται να φέρει επανάσταση στον τομέα, προτείνοντας μια καινοτόμα προσέγγιση που βασίζεται στη συνεργασία και τη διαφάνεια μεταξύ των τραπεζικών ιδρυμάτων.

Το έργο υιοθετείται από τις μεγαλύτερες τράπεζες παγκοσμίως και στοχεύει στη δημιουργία ενός κοινόχρηστου δικτύου δεδομένων.

Μέσω αυτού, οι τράπεζες μπορούν να ανταλλάζουν πληροφορίες για την πιστοληπτική ικανότητα των επιχειρήσεων, μειώνοντας έτσι τον κίνδυνο και βελτιώνοντας την ακρίβεια των αξιολογήσεών τους.

Οι εξελίξεις γύρω από την εταιρική βιωσιμότητα και υπευθυνότητα και το διατραπεζικό έργο αξιολόγησης των εταιρειών με βάση τα ESG κριτήρια, αποτελούν τα βασικά θέματα προς ανάλυση από τον Δημήτριο Μπούρμπουλα, ESG Project Leader, Artemis Credit Bureau.

Ο κ. Μπούρμπουλας θα μιλήσει στο 16o Συνέδριο για την Εταιρική Βιωσιμότητα & Υπευθυνότητα έχοντας πίσω του μια τεράστια τεχνογνωσία.

Ο Δημήτριος Μπούρπουλας είναι ο επικεφαλής του έργου ESG στο Artemis Credit Bureau. Eντάχθηκε στο Artemis Credit Bureau το 2023 για να ηγηθεί του διατραπεζικού έργου ESG στην Κύπρο και να συνεργαστεί στενά με τους βασικούς ενδιαφερόμενους φορείς για την ανάπτυξη και εκτέλεση στρατηγικών που αποσκοπούν στην ενίσχυση της περιβαλλοντικής βιωσιμότητας, την προώθηση της κοινωνικής υπευθυνότητας και την ενίσχυση των πρακτικών εταιρικής διακυβέρνησης.

Πριν από την ένταξή του στο Artemis Credit Bureau, εργάστηκε σε διάφορες διεθνείς εταιρείες με περισσότερα από 15 χρόνια εμπειρίας στον τομέα Fin - Tech, σε τραπεζικές, ασφαλιστικές και χρηματοοικονομικές βιομηχανίες δεδομένων στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και τις ΗΠΑ.

Επίσης, συμμετέχει στο Διοικητικό Συμβούλιο διεθνών εταιρειών Fin - Tech ως μη εκτελεστικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου.

Ο στόχος της διοργάνωσης

Το 16ο Συνέδριο για την Εταιρική Βιωσιμότητα & Υπευθυνότητα αποτελεί την πιο ολοκληρωμένη ετήσια σύναξη επιχειρήσεων και στελεχών που υλοποιούν δράσεις Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και χαράζουν τη στρατηγική για μακροχρόνια Εταιρική Βιωσιμότητα, εφαρμόζοντας αρχές των κριτηρίων ESG.

Mε τους καταναλωτές και επενδυτές να επιδεικνύουν ολοένα και μεγαλύτερη ευαισθησία σε ζητήματα που αφορούν το περιβάλλον και την προστασία του, την κοινωνία και τη χρηστή διοίκηση, οι επιχειρήσεις έχουν πλέον υποχρέωση να προσαρμοστούν έγκαιρα και αποτελεσματικά στις νέες απαιτήσεις, προκειμένου να μην τίθεται σε κίνδυνο η βιωσιμότητά τους.

Κυρίαρχος στόχος της διοργάνωσης είναι η ανάδειξη των βέλτιστων πρακτικών Εταιρικής Βιωσιμότητας και Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης κυπριακών και διεθνών επιχειρήσεων.

Παράλληλα, μέσα από σπουδαίες παρουσιάσεις, θα αναλυθούν οι λόγοι για τους οποίους οι υπεύθυνες επιχειρήσεις καθίστανται πιο ελκυστικές, έχοντας περισσότερες πιθανότητες μακροπρόθεσμης αειφορίας.

Υπό το μικροσκόπιο θα τεθούν οι τελευταίες παγκόσμιες εξελίξεις σε θέματα Εταιρικής Βιωσιμότητας και Υπευθυνότητας, με εστίαση στην οδηγία CSRD, τα κριτήρια ESG και τα πρότυπα ESRS, ενώ θα παρουσιαστούν διεθνή και εγχώρια case studies επιχειρήσεων από διάφορους κλάδους της οικονομίας που εφάρμοσαν καινοτόμες πολιτικές και πρακτικές.

Ποιους ενδιαφέρει

Ετοιμαστείτε για την κορυφαία CSR διοργάνωση, λοιπόν, που θα πραγματοποιηθεί στις 4 Ιουλίου στο Ξενοδοχείο Hilton στη Λευκωσία. Συμμετοχή θα έχουν στελέχη Εταιρικής Βιωσιμότητας και Υπευθυνότητας, Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, Υπεύθυνοι μονάδων ΕSG, Διευθυντές και Στελέχη Μάρκετινγκ, Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων από κυπριακές επιχειρήσεις όλων των κλάδων και μεγεθών.

Το ραντεβού τους κάθε χρόνο ανανεώνουν επίσης Διαφημιστικά Γραφεία, Γραφεία και Επαγγελματίες Παροχής Υπηρεσιών Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων, Γραφεία και Επαγγελματίες Παροχής Συμβουλευτικών Υπηρεσιών, Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, Εργοδοτικές οργανώσεις, Εμπορικά επιμελητήρια και άλλοι επαγγελματικοί φορείς με ενδιαφέρον για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη.

Πληροφορίες

Για πληροφορίες και εγγραφές πατήστε εδώ.

Πληροφορίες συνεδρίου

  • Χορηγοί: ΑΛΦΑΜΕΓΑ, Coca-Cola HBC Κύπρου, Cyta, ECOMMBX Limited, Grow Sustainability Consulting, Ελληνική Τράπεζα, ΙMR/University of NicosiaTM , Πετρολίνα
  • Υποστηρικτές: Πολυκλινική ΥΓΕΙΑ, Σύνδεσμος Διαφήμισης και Επικοινωνίας Κύπρου (ΣΔΕΚ), Συνδέσμος Διαφημιζομένων Κύπρου (ΣΔΚ), McDonald's Κύπρου, The Island Private School
  • Οργανωτές: CSR Cyprus & ΙΜΗ
  • Χορηγοί Επικοινωνίας: ALPHA Κύπρου, CBN, περιοδικό GOLD, περιοδικό IN Business, Reporter, Super FM

Δειτε Επισης

Ανεβάζουν χειρόφρενο οι εργαζόμενοι της «Larnaca Public Transport»-Προχωρούν σε 24ωρη απεργία
Ένατος αγώνας δρόμου ΑΛΦΑΜΕΓΑ RUN AS ONE στις 20 Οκτωβρίου και με στόχο να σπάσει ένα ακόμα ρεκόρ συμμετοχών
Η διαδραστική ενέργεια της Anytime για στήριξη της ασφαλούς οδήγησης-«Εδώ δεν παίζουμε με την οδήγηση»
Νέα εκστρατεία ΕΚΚ για την αυξανόμενη επίδραση των ΜΚΔ και των finfluencers στις χρηματοοικονομικές αγορές
Επίσημος destination partner του Inspire Festival 2024 η ΕΤΑΠ Λευκωσίας
Χ. Προύντζος: Το μεγαλύτερο γεγονός επιχειρηματικότητας που έγινε ποτέ στη Λευκωσία το Inspire 2024 (video)
ΚΝΕ: Μηνιαία συνάντηση των μελών του με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ναυτιλίας
GrantXpert Consulting: Επιτυχημένο σεμινάριο για ανάπτυξη ανθεκτικών ηγετικών στελεχών σε Λάρνακα και Λευκωσία
DiscoverEU: Ευκαιρία σε νέους και νέες 18 ετών να εξερευνήσουν την πλούσια ποικιλομορφία της Ευρώπης μέσω ταξιδιών
Οι 19 επιχειρηματίες που πριν από 64 χρόνια οραματίστηκαν και ίδρυσαν την ΟΕΒ-Η πορεία μέσα στον χρόνο