Powered by

Ευριπίδης Λοϊζίδης: Σχεδόν υπερπλήρη τα ξενοδοχεία της Πάφου το τριήμερο του Κατακλυσμού-Δύσκολη η συνέχεια

Μουδιασμένος ξεκίνησε ο Ιούνιος για την ξενοδοχειακή βιομηχανία στην επαρχία Πάφου και βελτιώθηκε στην πορεία, σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Ξενοδόχων Πάφου Ευριπίδη Λοϊζίδη.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο κ. Λοϊζίδης ανέφερε πως ο Ιούνιος θα κλείσει λίγο πιο πίσω από πέρσι σε ό,τι αφορά πληρότητα που εκτιμά ότι κυμάνθηκε μέχρι τώρα μεταξύ 65%- 85%.

Επεσήμανε επίσης πως το 2024 - αν δεν υπάρξει κάποιο απρόοπτο- αναμένονται ελαφρώς χαμηλότεροι αριθμοί αφίξεων στη Κύπρο και σίγουρα η πληρότητα στα ξενοδοχεία στην επαρχία Πάφου θα είναι μειωμένη, σημειώνοντας ότι «οι δηλώσεις από τη γειτονιά μας δεν βοηθούν καθόλου».

Ερωτηθείς για τους λόγους που οδηγούν σε μειωμένη πληρότητα, ο κ. Λοϊζίδης ανέφερε πως αυτό οφείλεται στις διαρροές στα κατεχόμενα, στις διαμονές σε παράνομα καταλύματα αλλά και στη διάρκεια παραμονής των τουριστών στη Κύπρο που έχει πέσει πολύ σε μια προσπάθεια τους να μειώσουν τα κόστη διακοπών.

Κάνοντας μια ανασκόπηση για την Πάφο από τη αρχή του χρόνου ο Πρόεδρος του τοπικού ΠΑΣΥΞΕ ανέφερε πως ο Ιανουάριος ήταν ένας δύσκολος μήνας, λίγο χειρότερος από πέρυσι, σημειώνοντας ωστόσο πως από τις 10 Φεβρουαρίου και μετά μέχρι και τέλος Μαρτίου του 2024 είχαμε μια περίοδο την καλύτερη όλων των χρόνων.

Μπορεί, συνέχισε, «να ήταν μικροί οι αριθμοί τουριστών μεν, αλλά η κατάσταση με την επισκεψιμότητα κινήθηκε σε καλύτερα επίπεδα», αναφέροντας πως αυτό τους ενθαρρύνει για το τι μπορεί να γίνει στην Πάφο με το ολόχρονο τουρισμό.

Πρόσθεσε πως ο Απρίλιος ήταν ελαφρώς χειρότερος σε σχέση με πέρυσι ακολουθούμενος από ένα δύσκολο Μάιο με χαμηλότερες πληρότητες.

Αναφορικά με το τριήμερο του Κατακλυσμού ο κ. Λοϊζίδης ανέφερε πως η Πάφος είχε την τιμητική της, δηλώνοντας πως πάρα πολλοί Κύπριοι έμειναν στα ξενοδοχεία της επαρχίας Πάφου και συνέτειναν, ούτως ώστε, στη μεγάλη πλειοψηφία τους, να ήταν υπερπλήρη.

Δειτε Επισης

Riva Beachouse: Ένα εστιατόριο εμπνευσμένο από τις δεκαετίες του ’60 και ’70 στη Μαρίνα Αγίας Νάπας
Μιχάλης Μίτας: Το brand Πάφος ως τουριστικός προορισμός και πώς θα ενδυναμώσει την θέση της στον παγκόσμιο χάρτη
Ryanair: Υπερδιπλασιάστηκαν στα €820 εκατ. τα κέρδη τριμήνου-Ισχυρή η ζήτηση για καλοκαιρινά ταξίδια
Βάζουν όρο για να πάνε σε συνάντηση οι συντεχνίες των ξενοδοχοϋπαλλήλων-Πυρετώδεις διεργασίες και για ΑΤΑ
Προτείνει τέλος 20 ευρώ για αφίξεις πολιτών εκτός Ε.Ε. που εξαιρούνται από την υποχρέωση θεώρησης η Κομισιόν
Καυτή εβδομάδα για την ξενοδοχειακή βιομηχανία-Το πλάνο του Υπουργείου Εργασίας για αποτροπή της κρίσης
Υπερβολές από μέρους των συντεχνιών...«Λυπηρή η πρόθεση να πάρουν μέτρα εναντίον ξενοδοχειακών επιχειρήσεων»
Κίνηση υψηλής στρατηγικής για την Aegean το «άνοιγμα» στην Ινδία-«Ο επόμενος αιώνας είναι ο αιώνας της Ασίας»
Ανεύθυνος συνδικαλισμός χωρίς αναστολές παίζει κορώνα-γράμματα τον τουρισμό και την οικονομία
Σε ρόλο πυροσβέστη για την ξενοδοχειακή βιομηχανία το Υπ. Εργασίας-Ζητά εποικοδομητική συμβολή απ' όλα τα μέρη