Ετήσια αύξηση 15,7% στο εμπόριο και επισκευή οχημάτων το πρώτο τρίμηνο του 2024

Αύξηση 15,7% παρουσίασε ο Δείκτης Αξίας Κύκλου Εργασιών Εμπορίου και Επισκευής Μηχανοκίνητων Οχημάτων το πρώτο τρίμηνο του 2024, σε σχέση με το ίδιο τρίμηνο του 2023, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε η Στατιστική Υπηρεσία την Τρίτη (25/6).

Συγκεκριμένα, οι πωλήσεις μηχανοκίνητων οχημάτων αυξήθηκαν κατά 20% το πρώτο τρίμηνο, σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του 2023, η συντήρηση και επισκευή οχημάτων αυξήθηκε κατά 11,2% και η πώληση μερών και εξαρτημάτων μηχανοκίνητων οχημάτων κατέγραψε αύξηση 8,4%.

Αντίθετα, η πώληση, συντήρηση και επισκευή μοτοσικλετών και μερών και εξαρτημάτων τους σημείωσε μείωση 10,7%, σε σχέση με την ίδια περίοδο του 2023.

Αύξηση και στον κύκλο εργασιών χονδρικού εμπορίου

Μικρότερη αύξηση κατέγραψε ο Δείκτης Αξίας Κύκλου Εργασιών Χονδρικού Εμπορίου, ο οποίος κατά το πρώτο τρίμηνο του 2024 αυξήθηκε κατά 3,2% σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους.

Τη μεγαλύτερη αύξηση σημείωσε το Μη ειδικευμένο χονδρικό εμπόριο με 18,5%, και ακολούθως το χονδρικό εμπόριο εξοπλισμού πληροφοριακών και επικοινωνιακών συστημάτων, με 15,4%.

Αντίθετα, η μεγαλύτερη μείωση, 26,7%, καταγράφηκε στο χονδρικό εμπόριο ακατέργαστων γεωργικών πρώτων υλών και ζώντων ζώων.

Δειτε Επισης

Κίνα: Πώς χτίζει την παγκόσμια κυριαρχία της στην αυτοκινητοβιομηχανία
Βιώσιμη γαστρονομία: Η προστασία του περιβάλλοντος περνάει από το στομάχι
Σε περίοδο αλλαγών, ενισχύσεων και βελτιώσεων η Atterbury-Πυρετώδεις προετοιμασίες για Mall of Cyprus και Mall of Limassol
Το Hyundai TUCSON πρώτο σε πωλήσεις στο πρώτο εξάμηνο του 2024
Αυθεντικά αναλώσιμα HP: Η διαχρονική επιλογή για ποιότητα, ασφάλεια, οικονομία και βιωσιμότητα
Mall of Cyprus: Στρατηγικές αλλαγές, νέοι tenants και brands-Τέλος εποχής για K Cineplex
Ε.Ε.: Ήπια άνοδος στις πωλήσεις νέων αυτοκινήτων τον Ιούνιο
Mall of Limassol: Με ισχυρή στήριξη και ηχηρούς tenants θα τρέξει το νέο εμπορικό κέντρο
Μία lady για ένα SIR-H BENTLEY Cyprus μετέφερε τον Sir Tom Jones στην Κύπρο
Fiat: 125 χρόνια ιταλικής φινέτσας, καινοτομίας και… «Dolce Vita»