powered by

Συμφωνία Χατζημανώλη-Aponte για ενίσχυση των υπό κυπριακή σημαία πλοίων του ομίλου MSC

Η Υφυπουργός Ναυτιλίας Μαρίνα Χατζημανώλη βρισκόταν στη Γενεύη την περασμένη βδομάδα για σειρά συναντήσεων στο πλαίσιο προβολής και προώθησης της κυπριακής ναυτιλίας και ειδικότερα του κυπριακού νηολογίου.

Ανακοίνωση αναφέρει ότι η Υφυπουργός Ναυτιλίας συναντήθηκε με τον ιδρυτή και Πρόεδρο του ομίλου MSC (Mediterranean Shipping Company) Capt. Gianluigi Aponte, με τον οποίο συζήτησαν τις τρέχουσες εξελίξεις που αφορούν και επηρεάζουν την παγκόσμια ναυτιλία.

Η MSC είναι η μεγαλύτερη εταιρεία παγκοσμίως στον τομέα μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων και στον στόλο της αναμένεται να ενταχθούν σύντομα νέα σύγχρονα πλοία, τα οποία βρίσκονται υπό ναυπήγηση.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, συμφωνήθηκε όπως ενισχυθεί ο στόλος της εταιρείας με πλοία υπό κυπριακή σημαία, εφόσον το πλαίσιο των υπηρεσιών και πλεονεκτημάτων που παρέχονται από το κυπριακό νηολόγιο, ανταποκρίνεται πλήρως στις προϋποθέσεις και τα πρότυπα τα οποία θέτει η εταιρεία.

Επίσης, η κ. Χατζημανώλη συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της MSC Cruises, Pierfrancesco Vago και άλλα διευθυντικά στελέχη της εταιρείας, όπου συζήτησαν θέματα που άπτονται του τομέα της κρουαζιέρας και τις προοπτικές ενίσχυσης της συνεργασίας της εταιρείας με το Υφυπουργείο Ναυτιλίας.

Πραγματοποιήθηκε συνάντηση και με την Ένωση Ελβετών Πλοιοκτητών, κατά τη διάρκεια της οποίας η Υφυπουργός Ναυτιλίας είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει το ανταγωνιστικό πλαίσιο πλεονεκτημάτων και υπηρεσιών που παρέχει η νηολόγηση πλοίων υπό κυπριακή σημαία, η εγκατάσταση ναυτιλιακής εταιρείας στην Κύπρο, καθώς και οι πρόνοιες του κυπριακού συστήματος φόρου χωρητικότητας.

Δειτε Επισης

Ανησυχεί και διαμαρτύρεται το ΕΒΕ Πάφου...Τουριστική περίοδος με την ξενοδοχειακή βιομηχανία σε απόγνωση
Τρία κυπριακά case studies φωτίζουν το μέλλον του BIM στο Cyprus Autodesk Forum 2025
Η τέχνη των μαθητών στο προσκήνιο: Άλλοι δέκα φιναλίστ του The Sovereign Art Foundation
Στο τεύχος Μαΐου του περιοδικού GOLD: Η δυναμική και οι προκλήσεις του real estate στην Κύπρο
Η αυξημένη ζήτηση επιτάσσει επέκταση των εκπαιδευτικών υποδομών-Οι στοχευμένες λύσεις στο TechIsland Summit
Το IGC και ο πρωταγωνιστικός ρόλος της Eurobank για ενίσχυση εξωστρέφειας κυπριακών, ελληνικών και ινδικών επιχειρήσεων
Αναδεικνύοντας τη μαθητική δημιουργία: Δέκα φιναλίστ του διαγωνισμού από τον The Sovereign Art Foundation
Οι δηλώσεις των χορηγών των 17ων IN Business Awards(video)
Επιχειρηματικό Συμβούλιο Ινδίας-Ελλάδας-Κύπρου: Νέα εποχή στους εμπορικούς, επενδυτικούς και οικονομικούς δεσμούς
Ειρήνη Πική: Ορόσημο η σύσταση του IGC-Πλατφόρμα για την προώθηση επενδύσεων και την οικονομική διασύνδεση