Ένωσαν και επίσημα δυνάμεις... Έπεσαν οι υπογραφές και εντάχθηκε στην ΠΑΣΥΔΥ η ΑΣΔΥΚ

Ιστορική για το συνδικαλιστικό κίνημα στον δημόσιο τομέα χαρακτηρίζει με ανακοίνωσή της η ΠΑΣΥΔΥ την υπογραφή συμφωνίας για ένταξη της ΑΣΔΥΚ στην ΠΑΣΥΔΥ.

«Η σημαντική αυτή απόφαση των δύο συντεχνιών στέλνει ηχηρό μήνυμα ότι η ενότητα είναι η απάντηση στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει το συνδικαλιστικό κίνημα του κρατικού τομέα», αναφέρει.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, η πρόταση για ένταξη των μελών της ΑΣΔΥΚ στην ΠΑΣΥΔΥ υπερψηφίστηκε από τα συλλογικά σώματα και των δύο οργανώσεων.

Στο πλαίσιο συνάντησης που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη (25/6) στα γραφεία της ΠΑΣΥΔΥ, ο Γενικός Γραμματέας της ΠΑΣΥΔΥ, Στράτης Ματθαίου, και ο Πρόεδρος της ΑΣΔΥΚ, Γεώργιος Χωραττάς, προχώρησαν στην υπογραφή σχετικής συμφωνίας υπό τη μορφή κοινής διακήρυξης.

Η συμφωνία αναγνωρίζεται και από τις δύο πλευρές ως εξέχουσας σημασίας με πολλαπλά και πολυδιάστατα μηνύματα.

Κεντρικό μήνυμα είναι ότι η ενότητα στις τάξεις του συνδικαλιστικού κινήματος του δημόσιου τομέα «αποτελεί τη μόνη επιλογή και ουσιαστική απάντηση και διέξοδο στις προκλήσεις», οι οποίες, όπως αναφέρεται, εντείνονται καθημερινά, τόσο σε σχέση με τα δικαιώματα των δημοσίων υπαλλήλων, όσο και με τα ιδιαίτερα προβλήματα στον νευραλγικό χώρο της δημόσιας υπηρεσίας και ευρύτερα του κρατικού τομέα.

Σε δηλώσεις του, ο Πρόεδρος της ΑΣΔΥΚ, Γεώργιος Χωραττάς, ανέδειξε ότι «μετά από 10 περίπου χρόνια από την ίδρυση της ΑΣΔΥΚ, οι λόγοι που είχαν οδηγήσει στη δημιουργία της έχουν πλέον εκλείψει και αποτελεί κοινή διαπίστωση των ηγεσιών και των δύο Οργανώσεων ότι η ένταξη της ΑΣΔΥΚ στην ΠΑΣΥΔΥ θα επιφέρει πολλαπλά οφέλη τόσο για τους δημοσίους υπαλλήλους, όσο και για τη δημόσια υπηρεσία γενικότερα».

Από την πλευρά του, ο Γενικός Γραμματέας της ΠΑΣΥΔΥ, Στράτης Ματθαίου, διεμήνυσε ότι «η περαιτέρω ενδυνάμωση της ενότητας του συνδικαλιστικού κινήματος μέσα από την ένταξη της ΑΣΔΥΚ στην ΠΑΣΥΔΥ θα συμβάλλει ουσιαστικά στην ενίσχυση της κοινής προσπάθειας για αποτελεσματική προάσπιση των συμφερόντων και των δικαιωμάτων των δημοσίων υπαλλήλων».

Δειτε Επισης

Μικρές ζημιές για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα στο ΧΑΚ
Στο 3% ο εναρμονισμένος πληθωρισμός τον Ιούνιο
Πενήντα επιπλέον κοινότητες στην Εθνική Στρατηγική Ανάπτυξη Ορεινών Κοινοτήτων
Η περιοχή του Τροόδους σε τροχιά αναβάθμισης...Τα νέα έργα και αναπτύξεις που παίρνουν σάρκα και οστά
Πλεονασματικοί οι προϋπολογισμοί των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης-Εγκρίθηκαν από το Υπουργικό
Ενώπιον του Υπουργικού η στρατηγική ανάπτυξης ορεινών κοινοτήτων-Το μήνυμα Χριστοδουλίδη
ΚΟΑΠ: Ολοκλήρωσε πληρωμές άμεσων ενισχύσεων και αγροτικής ανάπτυξης ύψους €47,7 εκ.
Νέος διαγωνισμός για το Κέντρο Τύπου της Κυπριακής Προεδρίας της Ε.Ε.-Τα έργα και το κόστος
Στις ζημιές επέστρεψε την Τρίτη το ΧΑΚ
ΣΕΚ: Οι τέσσερις λόγοι για τους οποίους απορρίπτει την πρόταση Παναγιώτου για το πέναλτι 12% στις συντάξεις