Powered by

Η Ε.Ε. προειδοποιεί την Apple για πρακτικές απέναντι σε δημιουργούς εφαρμογών

Η Apple παραβιάζει τις πρόνοιες της Πράξης για τις Ψηφιακές Αγορές (Digital Markets Act - DMA) καθώς εμποδίζει τους δημιουργούς εφαρμογών από το να καθοδηγήσουν τους καταναλωτές σε άλλους τρόπους αγοράς από το App Store στις συσκευές της εταιρείας, σύμφωνα με προκαταρκτικά ευρήματα έρευνας της Κομισιόν.

Όπως σημειώνεται, η εταιρεία εφαρμόζει τρία καθεστώτα κανόνων για την επιχειρηματική σχέση της με τους δημιουργούς εφαρμογών, ωστόσο κανένα από αυτά δεν επιτρέπει στους προγραμματιστές να κατευθύνουν ελεύθερα τους πελάτες τους, όπως προβλέπεται βάσει της DMA. Για παράδειγμα, δεν μπορούν να παρέχουν πληροφορίες για τις τιμές εντός της εφαρμογής ή να  μεταφέρουν στους πελάτες τους πληροφορίες για διαθέσιμες εναλλακτικές.

Η ενημέρωση από την Κομισιόν για το προκαταρκτικό πόρισμα δεν προδικάζει το αποτέλεσμα της έρευνας. Ωστόσο αν τα ευρήματα επιβεβαιωθούν, η Κομισιόν θα μπορεί εντός 12 μηνών από την έναρξη της διαδικασίας (25 Μαρτίου 2024) να εκδώσει  απόφαση μη συμμόρφωσης.

Παράλληλα, η Κομισιόν ξεκίνησε νέα διαδικασία μη συμμόρφωσης σε σχέση με τις απαιτήσεις που επιβάλλει η εταιρεία σε δημιουργούς εφαρμογών από άλλες εταιρείες, όπως η επιβολή του τέλους βασικής τεχνολογίας (core technology fee).

Στο πλαίσιο της νομοθεσίας της DMA, η ΕΕ μπορεί να επιβάλει πρόστιμα ύψους μέχρι και 10% του συνολικού παγκόσμιου κύκλου εργασιών μια εταιρείας τεχνολογίας η οποία θεωρείται «ρυθμιστής» (gatekeeper) της ψηφιακής αγοράς. Στην κατηγορία αυτή εμπίπτουν σύμφωνα με την Κομισιόν οι εταιρείες Alphabet, Amazon, Apple, ByteDance, Meta και Microsoft.

Δειτε Επισης

Scope: Βελτιώνονται οι μακροπρόθεσμες πιστωτικές προοπτικές της Τουρκίας-Τι προειδοποιεί ο γερμανικός οίκος
Το κόστος δανεισμού της Γαλλίας ξεπέρασε της Ισπανίας για πρώτη φορά από το 2006
Σε υψηλό 12 ετών το ασήμι-Νέο ιστορικό ρεκόρ για χρυσό
Κυρώσεις στον Ρώσο Σεργκέι Σεργκέγιεβιτς Ιβανόφ και στην εταιρεία κρυπτονομισμάτων Cryptex από ΗΠΑ
Καμπανάκι από ING-Κολλημένη σε στασιμότητα η γερμανική οικονομία
Το Κογκρέσο απέτρεψε προεκλογικό «shutdown» στις ΗΠΑ
Άνω των 100 εταιρειών υπέγραψαν Σύμφωνο της Ε.Ε. για ΤΝ-Mεταξύ αυτών και διεθνείς κολοσσοί
Η Google προσέφυγε κατά της Microsoft ενώπιον της Ευρωπαϊκής Επιτροπής-Γιατί την κατηγορεί
Σουηδία: Μείωσε το βασικό επιτόκιό της κατά 25 μονάδες βάσης η Κεντρική Τράπεζα της χώρας
Επιχείρηση Σιμσέκ στη Νέα Υόρκη να καθησυχάσει τις ανησυχίες των επενδυτών-Η κατάσταση της τουρκικής οικονομίας