ISIS Clinic: Νέα γυναικολογική/μαιευτική κλινική έρχεται στη Λευκωσία

Την ανέγερση νέας γυναικολογικής/μαιευτικής κλινικής και μονάδα τεχνητής αναπαραγωγής με εξωτερικά ιατρεία, στη Λευκωσία, ετοιμάζει η ISIS Medical Holdings Ltd, σε χώρο απέναντι από την υφιστάμενη κλινική.

Με βάση την περιβαλλοντική γνωμάτευση, η ανάπτυξη, η οποία πήρε το πράσινο φως, αφορά κατασκευή νέου κτηρίου για γυναικολογική/μαιευτική κλινική και μονάδα τεχνητής αναπαραγωγής με εξωτερικά ιατρεία σε πέντε ορόφους, μεσοπάτωμα, ηλεκτρομηχανολογικό όροφο, καθώς και τρία υπόγεια.

Το αιτούμενο έργο θα ανεγερθεί σε δύο τεμάχια συνολικού εμβαδού 1.142 τ.μ. σε οικιστική ζώνη.

Τα τρία υπόγεια κρίνονται αναγκαστικά για χωροθέτηση όσο το δυνατόν περισσότερων χώρων στάθμευσης (60), ενώ για την ολοκλήρωση της απαιτούμενης παροχής χώρων στάθμευσης (100) θα χρησιμοποιηθεί και παρακείμενο οικόπεδο ιδιοκτησίας του κυρίου του έργου (ISIS Medical Holdings) για ακόμη 40 χώρους στάθμευσης.

isismedical2

Στο ισόγειο του έργου θα βρίσκεται η κύρια είσοδος με καθιστικό και χώρο υποδοχής και εξωτερικά ιατρεία, καθώς και μικρή καφετέρια. Στο μεσοπάτωμα χωροθετούνται όλοι οι βοηθητικοί χώροι προσωπικού, αποθηκευτικοί χώροι και ιατρικός εξοπλισμός.

Στο δεύτερο όροφο χωροθετούνται τα μαιευτήρια με χώρο προετοιμασίας, αίθουσα ωδινών και δύο αίθουσες τοκετών, η νεογνική μονάδα και ένα σηπτικό χειρουργείο. Εξάλλου, χωροθετούνται οι χειρουργικές αίθουσες με αποδυτήρια και χώρος ανάνηψης και αποστείρωσης. Πάνω από τον όροφο των χειρουργείων θα εγκατασταθεί μηχανολογικός όροφος για τα μηχανήματα εξυπηρέτησης των χειρουργείων και της κλινικής.

isismedical3

Στον τρίτο και τέταρτο όροφο, θα υπάρχουν εννέα θάλαμοι νοσηλείας μονόκλινοι και θάλαμος απομόνωσης.

Στον πέμπτο όροφο χωροθετείται η μονάδα τεχνητής αναπαραγωγής με αίθουσα ωοληψίας, εργαστήριο εμβρυολογίας και σταθμό νοσηλευτών.

isismedical4

Τα τεμάχια, στα οποία θα ανεγερθεί η κλινική, στο παρόν στάδιο χρησιμοποιούνται ως αδειοδοτημένοι χώροι στάθμευσης. Βρίσκονται ακριβώς απέναντι από την υφιστάμενη κλινική ISIS, με την οποία θα υπάρχει άμεση συνέργεια στη διεξαγωγή ιατρικών δραστηριοτήτων.

Στα 400 μέτρα νοτιοανατολικά βρίσκεται ο χώρος του πρώην Hilton (ξενοδοχείο Landmark), ενώ στα 800 μέτρα βορειοδυτικά ανεγείρονται ψηλά κτήρια.

Σε Λευκωσία και Λεμεσό
Η κλινική πήρε το όνομά της από την αρχαία Αιγύπτια θεά της γονιμότητας, την Ίσιδα. Το 2006, ο Δρ. Ανδρέας Μαυρίδης, σύμβουλος μαιευτήρας και γυναικολόγος, επέστρεψε στην Κύπρο μετά από 16 χρόνια εμπειρίας σε κορυφαία νοσοκομεία και κλινικές γονιμότητας στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Μετά την επιστροφή του, ίδρυσε την Κλινική ISIS στη Λευκωσία, το 2009. Το εξειδικευμένο ιδιωτικό ιατρικό κέντρο συνδυάζει την φροντίδα των ασθενών με την τεχνολογία αιχμής, αποτελώντας σημείο αναφοράς στις υπηρεσίες γονιμότητας και γυναικολογικών υπηρεσιών.

Ο Δρ. Σώζος Φασουλιώτης, ειδικός γονιμότητας με εμπειρία στο Ισραήλ και τις ΗΠΑ, μαζί με τον Δρ. Σόλωνα Ριρή, ειδικό στην προηγμένη λαπαροσκοπική χειρουργική, εντάχθηκαν στην Κλινική ISIS για να βελτιώσουν περαιτέρω τις ιατρικές υπηρεσίες.

Το 2021, η ISIS Clinic επέκτεινε την παρουσία της ανοίγοντας μια δεύτερη κλινική στη Λεμεσό.

Δειτε Επισης

Ανεβάζουν χειρόφρενο οι εργαζόμενοι της «Larnaca Public Transport»-Προχωρούν σε 24ωρη απεργία
Ένατος αγώνας δρόμου ΑΛΦΑΜΕΓΑ RUN AS ONE στις 20 Οκτωβρίου και με στόχο να σπάσει ένα ακόμα ρεκόρ συμμετοχών
Η διαδραστική ενέργεια της Anytime για στήριξη της ασφαλούς οδήγησης-«Εδώ δεν παίζουμε με την οδήγηση»
Νέα εκστρατεία ΕΚΚ για την αυξανόμενη επίδραση των ΜΚΔ και των finfluencers στις χρηματοοικονομικές αγορές
Επίσημος destination partner του Inspire Festival 2024 η ΕΤΑΠ Λευκωσίας
Χ. Προύντζος: Το μεγαλύτερο γεγονός επιχειρηματικότητας που έγινε ποτέ στη Λευκωσία το Inspire 2024 (video)
ΚΝΕ: Μηνιαία συνάντηση των μελών του με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ναυτιλίας
GrantXpert Consulting: Επιτυχημένο σεμινάριο για ανάπτυξη ανθεκτικών ηγετικών στελεχών σε Λάρνακα και Λευκωσία
DiscoverEU: Ευκαιρία σε νέους και νέες 18 ετών να εξερευνήσουν την πλούσια ποικιλομορφία της Ευρώπης μέσω ταξιδιών
Οι 19 επιχειρηματίες που πριν από 64 χρόνια οραματίστηκαν και ίδρυσαν την ΟΕΒ-Η πορεία μέσα στον χρόνο