Γ. Ανδρονοπούλου: Ο αντίκτυπος της παρουσίας της Microsoft στην Κύπρο-«Ξεκινάμε την μεγαλύτερη επένδυση...»

«Ξεκινάμε τη μεγαλύτερη επένδυση από εταιρεία τεχνολογίας στην περιοχή μας, ενισχύοντας σημαντικά όλες τις προσπάθειες ψηφιακού μετασχηματισμού», δηλώνει η γενική διευθύντρια της Microsoft Ελλάδας, Κύπρου, Μάλτας, Γιάννα Ανδρονοπούλου.

Σε πρόσφατη συνέντευξή της στο CBN η κ. Ανδρονοπούλου υπέδειξε ότι οι στόχοι της Microsoft για τα επόμενα χρόνια περιλαμβάνουν την επιτυχή δημιουργία του Data Center στην Ελλάδα, την προώθηση της επιχειρηματικότητας και την ενίσχυση του οικοσυστήματος καινοτομίας στις τρεις χώρες (Ελλάδα, Κύπρο, Μάλτα).

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στην συμφωνία που συνήψε πρόσφατα η Microsoft με την κυπριακή κυβέρνηση για επιτάχυνση του ψηφιακού μετασχηματισμού του νησιού, κάτι που θα ενισχύσει αποτελεσματικά τον δημόσιο τομέα.

«Έχοντας αποτελέσει αναπόσπαστο μέρος του ψηφιακού μετασχηματισμού της Κύπρου στο παρελθόν, θα συνεχίσουμε να είμαστε αξιόπιστος εταίρος στο μέλλον, προωθώντας τις εξελίξεις και προωθώντας ένα ισχυρό οικοσύστημα τεχνολογίας για ευρεία κοινωνικά και οικονομικά οφέλη», τόνισε, μεταξύ άλλων.

Είστε στη Microsoft εδώ και μια δεκαετία και τον τελευταίο ένα χρόνο εκτελείτε χρέη γενικής διευθύντριας για Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα. Ποιοι ήταν μερικοί από τους κύριους στόχους σας όταν αναλάβατε τη θέση, πώς έχουν εξελιχθεί μέχρι σήμερα και ποιες είναι οι κύριες προτεραιότητές σας για το επόμενο έτος;

Πρέπει να πω ότι είναι ιδιαίτερη τιμή για εμένα που αναλαμβάνω τη θέση αυτή σε μια κομβική στιγμή, τόσο για τη Microsoft όσο και για τον κλάδο μας γενικότερα.

Είμαστε μάρτυρες μιας άνευ προηγουμένου ψηφιακής επανάστασης που καθοδηγείται από την τεχνητή νοημοσύνη, προσφέροντας μετασχηματιστικές ευκαιρίες για ολόκληρη την ανθρωπότητα.

Η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί πραγματικά να εφαρμοστεί παντού, από την πιο σύνθετη επίλυση προβλημάτων των επιχειρήσεων και των οργανισμών, ανεξάρτητα από το μέγεθος και την ωριμότητά τους, μέχρι ορισμένες από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε, όπως η κλιματική αλλαγή, οι φυσικές καταστροφές, τα θέματα που σχετίζονται με την υγεία, όπως υγειονομική περίθαλψη και ανακάλυψη φαρμάκων, και ούτω καθεξής.

Για μένα, η μεγαλύτερη αξία αυτού του ταξιδιού είναι ότι δίνει τη δυνατότητα στους ανθρώπους να επικεντρωθούν εκεί που έχει σημασία, επιτρέποντας σε όλους μας να δημιουργήσουμε αξία.

Η ηγετική θέση της Microsoft σε αυτή την τεχνολογία ανοίγει τεράστιους, αχαρτογράφητους δρόμους για την καινοτομία και την πρόοδο.

Ταυτόχρονα, ξεκινάμε τη μεγαλύτερη επένδυση από εταιρεία τεχνολογίας στην περιοχή μας, ενισχύοντας σημαντικά όλες τις προσπάθειες ψηφιακού μετασχηματισμού.

Ως επικεφαλής μιας αφοσιωμένης ομάδας, είμαι ενθουσιασμένη που θα συμβάλω στη συμμετοχή της Ελλάδας, της Κύπρου και της Μάλτας σε αυτόν τον μετασχηματισμό, διασφαλίζοντας ότι θα επωφεληθεί από τις ευκαιρίες που προκύπτουν.

Οι στόχοι μας για τα επόμενα χρόνια περιλαμβάνουν την επιτυχή δημιουργία του Data Center στην Ελλάδα, την προώθηση της επιχειρηματικότητας και την ενίσχυση του οικοσυστήματος καινοτομίας στις τρεις χώρες.

Αυτή η διπλή εστίαση θα διευκολύνει τη μετάβαση των μεγάλων επιχειρήσεων στο cloud, θα προσφέρει προηγμένες ψηφιακές λύσεις για τις ΜμΕ και θα ψηφιοποιήσει περαιτέρω τις διαδικασίες της δημόσιας διοίκησης.

Η τελική μας πρόκληση παραμένει η υπεύθυνη αξιοποίηση της τεχνολογίας, για τη βελτίωση της ζωής των πολιτών, των πελατών, των εργαζομένων, των επιχειρηματιών και των επαγγελματιών.

Η συμβολή της Microsoft στον ψηφιακό μετασχηματισμό της Κύπρου

Η κυβέρνηση της Κύπρου συνήψε πρόσφατα μια σημαντική συμφωνία με τη Microsoft για να επιταχύνει τον ψηφιακό μετασχηματισμό του νησιού και να ενισχύσει την αποτελεσματικότητα του δημόσιου τομέα. Μπορείτε να μας πείτε περισσότερα για τη συμφωνία αυτή και τον αντίκτυπο που αναμένετε να έχει στην καθημερινή ζωή των πολιτών της Κύπρου;

Η συμφωνία αυτή σηματοδοτεί ένα σημαντικό ορόσημο στην ψηφιακή πρόοδο της Κύπρου, ενισχύοντας την αποτελεσματικότητα του δημόσιου τομέα και βελτιώνοντας τις υπηρεσίες προς τους πολίτες.

Η δέσμευσή μας για τον εκδημοκρατισμό των νέων τεχνολογιών ευθυγραμμίζεται με την προοδευτική προσέγγιση της Κύπρου, τη νοοτροπία της έγκαιρης υιοθέτησης και τον στόχο της διεύρυνσης της πρόσβασης στις τεχνολογικές καινοτομίες.

Αυτή η προληπτική στάση υποστηρίζει την οικονομική ανάπτυξη και καθιερώνει την περιοχή ως κορυφαίο τεχνολογικό κόμβο.

Σκεφτείτε την Ελλάδα, μια χώρα με ισχυρούς δεσμούς και πολλές ομοιότητες με την Κύπρο, ως ένα πειστικό παράδειγμα, όπου η κυβέρνηση -από τις πρώτες στην Ευρώπη- ενσωμάτωσε τη Γενετική Τεχνητή Νοημοσύνη (Generative AI) με τη Microsoft ως μέρος του στρατηγικού της σχεδίου για να καταστήσει τον δημόσιο τομέα πιο προσιτό, αποτελεσματικό, βιώσιμο και επικεντρωμένο στον πολίτη.

Με τον ίδιο τρόπο που ενεργούμε στην Ελλάδα, ο στόχος της πρωτοβουλίας μας στην Κύπρο αποσκοπεί στη βελτίωση της ποιότητας και της ταχύτητας παροχής υπηρεσιών στον δημόσιο τομέα, επιτρέποντας στους δημόσιους υπαλλήλους να αντιμετωπίζουν πιο σύνθετα ζητήματα, μεταμορφώνοντας έτσι την καθημερινή ζωή όλων των κατοίκων με πρωτοφανείς τρόπους.

Στόχος να επιταχύνουμε την καινοτομία της τοπικής κοινότητας

Τι άλλο πιστεύετε ότι θα μπορούσε να γίνει για να επιταχυνθεί ο τεχνολογικός μετασχηματισμός της Κύπρου και ποιος είναι ο ρόλος που θα μπορούσε να διαδραματίσει η Microsoft σε αυτό;

Κατά τη διάρκεια της παρουσίας μας στην Κύπρο, ο αντίκτυπός μας ήταν αξιοσημείωτος σε τρεις βασικούς τομείς: Μάθηση, εργασία και καινοτομία.

Αυτοί παραμένουν τα κεντρικά σημεία της συνεισφοράς μας στο μέλλον. Στόχος μας είναι να επιταχύνουμε την καινοτομία εντός της τοπικής κοινότητας, να υποστηρίξουμε τους συνεργάτες και τους πελάτες μας στην αντιμετώπιση των αναδυόμενων προκλήσεων και να θέσουμε τις βάσεις για την ανάπτυξη τοπικών ταλέντων.

Αυτό θα επιτευχθεί με την αξιοποίηση της Τεχνητής Νοημοσύνης, η οποία προσφέρει μετασχηματιστικές λύσεις στις καθημερινές μας ανάγκες.

Έχοντας αποτελέσει αναπόσπαστο κομμάτι του ψηφιακού μετασχηματισμού της Κύπρου στο παρελθόν, θα συνεχίσουμε να είμαστε αξιόπιστος εταίρος στο μέλλον, προωθώντας τις εξελίξεις και καλλιεργώντας ένα ισχυρό οικοσύστημα τεχνολογίας για ευρεία κοινωνικά και οικονομικά οφέλη.

Δειτε Επισης

Δέκα νέες ψηφιακές υπηρεσίες του Τμήματος Αρχείου Πληθυσμού στη διάθεση του πολίτη
Έρευνα PwC: Οι εργαζόμενοι αποδέχονται την Τεχνητή Νοημοσύνη-Προτεραιότητα στην ανάπτυξη δεξιοτήτων
EUHeyday και Europe Direct Λευκωσίας διοργανώνουν ανοιχτό διάλογο για το Technical Support Instrument
Γιατί οι Βρυξέλλες έβαλαν στο στόχαστρο το Teams της Microsoft
Τεχνητή Νοημοσύνη: Η Apple συζητά με τη Meta για συνεργασία
Κυκλοφορία βιβλίου CyberSecurity 101: Ποιους επαγγελματίες ενδιαφέρει
IBM και All England Lawn Tennis Club εγκαινιάζουν τη νέα λειτουργία Generative AI
Επαναπροσδιορίζεται ο ρόλος της Κύπρου στην παγκόσμια διαστημική κοινότητα-Σημαντικές ανακοινώσεις
«Καμπανάκι» ΔΝΤ για την τεχνητή νοημοσύνη-Οι κοινωνικές ανισότητες θα αυξηθούν
Γ. Ανδρονοπούλου: Ο αντίκτυπος της παρουσίας της Microsoft στην Κύπρο-«Ξεκινάμε την μεγαλύτερη επένδυση...»