Πιέσεις στους τίτλους της Τράπεζας Κύπρου στο ΧΑΚ με φόντο...CarVal και Caius Capiltal

Με μικρά κέρδη ολοκλήρωσε την βδομάδα το Χρηματιστήριο, με τον Γενικό Δείκτη να κλείνει στις 165,61 μονάδες, παρουσιάζοντας άνοδο 0,27%.

Κέρδη σε ποσοστό 0,28% παρουσίασε ο Δείκτης FTSE/CySE 20, ο οποίος στο κλείσιμο ανήλθε στις 100,75 μονάδες.

Ο ημερήσιος τζίρος διαμορφώθηκε στις 488.006, σε μια συνεδρία που χαρακτηρίστηκε από πιέσεις στους τίτλους της Τράπεζας Κύπρου στον απόηχο της είδησης ότι τα ταμεία CarVal και Caius Capiltal εξετάσουν το ενδεχόμενο να πωλήσουν τα μερίδιά τους στο μετοχικό κεφάλαιο της Τράπεζας.

Σε εβδομαδιαία βάση το ΧΑΚ παρουσίασε κέρδη σε ποσοστό 1,56%, ενώ η απόδοση του μήνα βρίσκεται στο 3,29%.

Από τους επιμέρους χρηματιστηριακούς δείκτες, ανοδικά κινήθηκε μόνο η Εναλλακτική Αγορά, η οποία παρουσίασε κέρδη σε ποσοστό 1,94%. Αντίθετα ο τομέας των Επενδυτικών Εταιρειών κατέγραψε ζημιές 1,26%, τα Ξενοδοχεία 0,84% και η Κύρια Αγορά 0,26%.

Το μεγαλύτερο επενδυτικό ενδιαφέρον προσέλκυσαν οι τίτλοι της Ελληνικής Τράπεζας με €258.682 (άνοδος 1,15% - τιμή κλεισίματος €2,64).

Ακολούθησαν οι μετοχές της Τράπεζας Κύπρου με €137.599 (πτώση 1,64% - τιμή κλεισίματος €4,20), της Logicom Public με €58.065 (άνοδος 1,91% - τιμή κλεισίματος €3,20), της Demetra Holdings Plc με €18.799 (πτώση 1,27% - τιμή κλεισίματος €1,16) και της A. Tsokkos Hotels με €3.910 (πτώση 1,75% - τιμή κλεισίματος €0,06).

Από τις μετοχές που έτυχαν διαπραγμάτευσης, πέντε κινήθηκαν ανοδικά, έξι πτωτικά και τέσσερις παρέμειναν αμετάβλητες. Ο αριθμός των συναλλαγών ανήλθε σε 193.

Ανακοινώσεις ΧΑΚ

Στο μεταξύ, το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου ανακοινώνει προς ενημέρωση του επενδυτικού κοινού, τις ακόλουθες αλλαγές στις συνθέσεις των Δεικτών ΧΑΚ:

Ειδικότερα σημειώνεται ότι εξέρχονται οι μετοχές της εταιρείας Unifast Finance & Investments Public Company Ltd, από τις συνθέσεις του Γενικού Δείκτη και του Δείκτη Εναλλακτικής Αγοράς. Οι διαφοροποιήσεις αυτές προκύπτουν βάσει του Κανόνα 4.3.1 των Βασικών Κανόνων Διαχείρισης και Υπολογισμού των Δεικτών ΧΑΚ που αναφέρεται στην περίπτωση αφαίρεσης μετοχής που διαπραγματεύεται με ειδικούς όρους διαπραγμάτευσης.

Οι πιο πάνω αλλαγές τίθενται σε ισχύ από την Τρίτη, 25 Ιουνίου 2024.

Επίσης, το Χρηματιστήριο ανακοινώνει την επαναφορά των τίτλων της εταιρείας CPI Holdings Public Ltd από την Αγορά Επιτήρησης στην Εναλλακτική Αγορά του Χρηματιστηρίου, ενόψει του ότι έχει εκλείψει ο λόγος για τον οποίο είχαν μεταταχθεί οι τίτλοι της εταιρείας μετά την έκδοση και δημοσιοποίηση της Ετήσιας Οικονομικής της Έκθεσης για το έτος που έληξε στις 31/12/2023. Η απόφαση αυτή λήφθηκε με βάση την Παράγραφο 2.2.5 της ΚΔΠ 379/2014 (ως έχει τροποποιηθεί).

Περαιτέρω σημειώνεται ότι οι τίτλοι της εταιρείας θα συνεχίσουν να παρουσιάζονται με σήμανση (Σ) στο ημερήσιο δελτίο τιμών και στους πίνακες διαπραγμάτευσης, λόγω μη τήρησης της συνεχούς υποχρέωσης για ελάχιστη χρηματιστηριακή αξία.

Οι τίτλοι της εταιρείας θα διαπραγματεύονται στην Εναλλακτική Αγορά από την Τρίτη, 25 Ιουνίου 2024.

Δειτε Επισης

Μικρές ζημιές για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα στο ΧΑΚ
Στο 3% ο εναρμονισμένος πληθωρισμός τον Ιούνιο
Πενήντα επιπλέον κοινότητες στην Εθνική Στρατηγική Ανάπτυξη Ορεινών Κοινοτήτων
Η περιοχή του Τροόδους σε τροχιά αναβάθμισης...Τα νέα έργα και αναπτύξεις που παίρνουν σάρκα και οστά
Πλεονασματικοί οι προϋπολογισμοί των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης-Εγκρίθηκαν από το Υπουργικό
Ενώπιον του Υπουργικού η στρατηγική ανάπτυξης ορεινών κοινοτήτων-Το μήνυμα Χριστοδουλίδη
ΚΟΑΠ: Ολοκλήρωσε πληρωμές άμεσων ενισχύσεων και αγροτικής ανάπτυξης ύψους €47,7 εκ.
Νέος διαγωνισμός για το Κέντρο Τύπου της Κυπριακής Προεδρίας της Ε.Ε.-Τα έργα και το κόστος
Στις ζημιές επέστρεψε την Τρίτη το ΧΑΚ
ΣΕΚ: Οι τέσσερις λόγοι για τους οποίους απορρίπτει την πρόταση Παναγιώτου για το πέναλτι 12% στις συντάξεις