Εντάσσεται στην ΠΑΣΥΔΥ η ΑΣΔΥΚ-Η απόφαση της έκτακτης γενικής συνέλευσης

Η Έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΑΣΔΥΚ με ποσοστό πέραν του 82% ενέκρινε πρόταση για ένταξη των μελών της στην ΠΑΣΥΔΥ.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση της ΑΣΔΥΚ, αποκλειστικό θέμα της έκτακτης γενικής συνέλευσης ήταν η συζήτηση της πρότασης από μέρους της ΠΑΣΥΔΥ, για συνένωση των Συντεχνιών ΑΣΔΥΚ – ΠΑΣΥΔΥ, και ένταξη των μελών της πρώτης στη δεύτερη.

Την πρόταση κατέθεσε ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΑΣΔΥΚ, Δρ Γιώργος Χωραττάς και έγινε εκτενής συζήτηση με τους συμμετέχοντες στις εργασίες της συνέλευσης και «ακολούθησε ψηφοφορία κατά την οποία η πρόταση για την ένωση των Συντεχνιών υπερψηφίστηκε με ποσοστό πέραν του 82% των συμμετεχόντων».

Ο Πρόεδρος της ΑΣΔΥΚ, Δρ Χωραττάς, εξέφρασε ικανοποίηση για το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, δηλώνοντας ότι «ανοίγει μια νέα σελίδα, γίνεται πράξη η ισχύς εν τη ενώσει, για ενδυνάμωση της διεκδικητικότητας και της αποτελεσματικότητας του οργανωμένου συνδικαλιστικού κινήματος στον κρατικό τομέα, με γνώμονα την κατοχύρωση των δικαιωμάτων των χιλιάδων υπαλλήλων, μόνιμων, έκτακτων, συμβασιούχων και χαμηλόμισθων, στο Δημόσιο, στην Αστυνομία και στην Πυροσβεστική».

Με την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης, ανέφερε ο Δρ Χωραττάς, κλείνει ένας κύκλος ουσιαστικής συνδικαλιστικής παρέμβασης της ΑΣΔΥΚ, αφήνοντας θετικό αποτύπωμα στα συνδικαλιστικά δρώμενα, καθώς η πορεία της Οργάνωσης χαρακτηριζόταν πάντα από υπευθυνότητα, σεβασμό και αφοσίωση στις αρχές του υγιούς συνδικαλισμού και στα μέλη της.

Καταληκτικά, ο Πρόεδρος της ΑΣΔΥΚ διαβεβαίωσε ότι τα στελέχη της Οργάνωσης θα συνεχίσουν και από τις γραμμές της ΠΑΣΥΔΥ να λειτουργούν με γνώμονα την προάσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων στο Δημόσιο και στα Σώματα Ασφαλείας.

Δειτε Επισης

Μικρές ζημιές για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα στο ΧΑΚ
Στο 3% ο εναρμονισμένος πληθωρισμός τον Ιούνιο
Πενήντα επιπλέον κοινότητες στην Εθνική Στρατηγική Ανάπτυξη Ορεινών Κοινοτήτων
Η περιοχή του Τροόδους σε τροχιά αναβάθμισης...Τα νέα έργα και αναπτύξεις που παίρνουν σάρκα και οστά
Πλεονασματικοί οι προϋπολογισμοί των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης-Εγκρίθηκαν από το Υπουργικό
Ενώπιον του Υπουργικού η στρατηγική ανάπτυξης ορεινών κοινοτήτων-Το μήνυμα Χριστοδουλίδη
ΚΟΑΠ: Ολοκλήρωσε πληρωμές άμεσων ενισχύσεων και αγροτικής ανάπτυξης ύψους €47,7 εκ.
Νέος διαγωνισμός για το Κέντρο Τύπου της Κυπριακής Προεδρίας της Ε.Ε.-Τα έργα και το κόστος
Στις ζημιές επέστρεψε την Τρίτη το ΧΑΚ
ΣΕΚ: Οι τέσσερις λόγοι για τους οποίους απορρίπτει την πρόταση Παναγιώτου για το πέναλτι 12% στις συντάξεις