Η ενεργειακή πολιτική της Κυπριακής Δημοκρατίας στο επίκεντρο συνάντησης Παπαναστασίου με Thierry Breton

Η ενεργειακή πολιτική της Κυπριακής Δημοκρατίας, καθώς και η ανταγωνιστικότητα της ευρωπαϊκής οικονομίας, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης μεταξύ του Υπουργού Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας Γιώργου Παπαναστασίου και του Ευρωπαίου Επιτρόπου Εσωτερικής Αγοράς, Thierry Breton, την Παρασκευή, στο πλαίσιο της επίσκεψης του τελευταίου στην Κύπρο ως μέρος περιοδείας του στην ευρύτερη περιοχή, η οποία περιλαμβάνει επίσης συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Υπουργό Άμυνας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Ενέργειας, ο κ. Breton, συνοδευόμενος από την ομάδα του και την Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο Μυρτώ Ζαμπάρτα, ενημερώθηκε από τον κ. Παπαναστασίου για τη στρατηγική και τις δράσεις του Υπουργείου σε ό,τι αφορά στη διπλή μετάβαση της Κύπρου, ενεργειακή και ψηφιακή, η οποία, όπως εξήγησε, αποτελεί βασική προϋπόθεση για ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της βιομηχανίας και, κατ’ επέκταση, της οικονομίας της χώρας.

Προστίθεται ότι, μεταξύ άλλων, ο Υπουργός Εμπορίου υπογράμμισε τους τρεις βασικούς πυλώνες της ενεργειακής πολιτικής της Κυπριακής Δημοκρατίας, οι οποίοι, με στόχο την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και τη μείωση του κόστους της ενέργειας για νοικοκυριά και επιχειρήσεις, αφορούν στην εισαγωγή φυσικού αερίου, στην επέκταση της χρήσης των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και των μέτρων Εξοικονόμησης Ενέργειας και στην ηλεκτρική διασύνδεση με την Ελλάδα και το Ισραήλ.

Από την πλευρά του, ο Γάλλος Επίτροπος αναφέρθηκε στα ζητήματα της ανταγωνιστικότητας της ευρωπαϊκής οικονομίας, της Ενιαίας Αγοράς και της Ευρωπαϊκής Βιομηχανικής Πολιτικής, καταλήγει η ανακοίνωση.

Δειτε Επισης

Ανακοίνωσε ολοκλήρωση ερευνών βυθού στα διεθνή ύδατα μεταξύ Κάσου και Καρπάθου για GSI ο ΑΔΜΗΕ
Βουτιά 2% για το αργό με το βλέμμα στη Γάζα
Σε δημόσια διαβούλευση το έργο της κατασκευής φωτοβολταϊκού πάρκου στα Χολέτρια
Σε χαμηλό επταμήνου υποχώρησαν οι εξαγωγές αργού πετρελαίου από τη Ρωσία
Νέα εποχή στα καύσιμα με την εγγύηση της Shell
Energean: Προχωρεί στην ανάπτυξη και του κοιτάσματος φυσικού αερίου Katlan στο Ισραήλ
Ηλεκτρική διασύνδεση σε θολά νερά και ο κίνδυνος… ηλεκτροπληξίας για την Κυπριακή Δημοκρατία
Στην αντεπίθεση η VPSM και σκληρή απάντηση στη CMC για την προβλήτα του τερματικού
Συμφωνία ΗΠΑ-Βουλγαρίας για μελέτη βιωσιμότητας ενεργειακού διαδρόμου Ανατολής-Δύσης
Ν. Χριστοδουλίδης για τερματικό: Δεν έπρεπε να δοθεί ποτέ στην CPP-Metron… Σχέδιο β' για τον «Προμηθέα»