Η ενεργειακή πολιτική της Κυπριακής Δημοκρατίας στο επίκεντρο συνάντησης Παπαναστασίου με Thierry Breton

Η ενεργειακή πολιτική της Κυπριακής Δημοκρατίας, καθώς και η ανταγωνιστικότητα της ευρωπαϊκής οικονομίας, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης μεταξύ του Υπουργού Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας Γιώργου Παπαναστασίου και του Ευρωπαίου Επιτρόπου Εσωτερικής Αγοράς, Thierry Breton, την Παρασκευή, στο πλαίσιο της επίσκεψης του τελευταίου στην Κύπρο ως μέρος περιοδείας του στην ευρύτερη περιοχή, η οποία περιλαμβάνει επίσης συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Υπουργό Άμυνας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Ενέργειας, ο κ. Breton, συνοδευόμενος από την ομάδα του και την Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο Μυρτώ Ζαμπάρτα, ενημερώθηκε από τον κ. Παπαναστασίου για τη στρατηγική και τις δράσεις του Υπουργείου σε ό,τι αφορά στη διπλή μετάβαση της Κύπρου, ενεργειακή και ψηφιακή, η οποία, όπως εξήγησε, αποτελεί βασική προϋπόθεση για ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της βιομηχανίας και, κατ’ επέκταση, της οικονομίας της χώρας.

Προστίθεται ότι, μεταξύ άλλων, ο Υπουργός Εμπορίου υπογράμμισε τους τρεις βασικούς πυλώνες της ενεργειακής πολιτικής της Κυπριακής Δημοκρατίας, οι οποίοι, με στόχο την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και τη μείωση του κόστους της ενέργειας για νοικοκυριά και επιχειρήσεις, αφορούν στην εισαγωγή φυσικού αερίου, στην επέκταση της χρήσης των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και των μέτρων Εξοικονόμησης Ενέργειας και στην ηλεκτρική διασύνδεση με την Ελλάδα και το Ισραήλ.

Από την πλευρά του, ο Γάλλος Επίτροπος αναφέρθηκε στα ζητήματα της ανταγωνιστικότητας της ευρωπαϊκής οικονομίας, της Ενιαίας Αγοράς και της Ευρωπαϊκής Βιομηχανικής Πολιτικής, καταλήγει η ανακοίνωση.

Δειτε Επισης

Petrolina Electric: Ενοικίασε τη γη σου για πράσινο εισόδημα
Νέα αύξηση στις τιμές πετρελαίου-Πώς διαμορφώθηκαν
FSRU: Η ζήτηση LNG και η ενεργειακή ανασφάλεια οδηγούν σε ανάπτυξη την αγορά πλωτών μονάδων
Γερμανία: Γιατί κόβει τις επιδοτήσεις στις ΑΠΕ-Κίνδυνος για τους κλιματικούς στόχους
Ηλεκτρική διασύνδεση: Οι όροι του διαγωνισμού για αξιολόγηση της μελέτης κόστους-οφέλους του ΑΔΜΗΕ
H CMC για την προβλήτα στο Βασιλικό: Τερματίσαμε από τον Μάρτιο την σύμβαση με την κοινοπραξία υπεργολάβων
Γ. Παπαναστασίου: Οι τρεις πυλώνες που θα αποφέρουν σοβαρή μείωση στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος
Καθησυχάζει για τερματικό ο Παπαναστασίου...«Δεν μπορεί να μην υπάρξει συμφωνία γύρω από αυτό το έργο»
Παρατείνεται μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου το σχέδιο χορηγιών «Ηλεκτροκίνηση με τα 1000»
Διχασμός στην ευρωπαϊκή αγορά ρεύματος-Φθηνή η Δύση και ακριβή η Ανατολή