Η ενεργειακή πολιτική της Κυπριακής Δημοκρατίας στο επίκεντρο συνάντησης Παπαναστασίου με Thierry Breton

Η ενεργειακή πολιτική της Κυπριακής Δημοκρατίας, καθώς και η ανταγωνιστικότητα της ευρωπαϊκής οικονομίας, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης μεταξύ του Υπουργού Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας Γιώργου Παπαναστασίου και του Ευρωπαίου Επιτρόπου Εσωτερικής Αγοράς, Thierry Breton, την Παρασκευή, στο πλαίσιο της επίσκεψης του τελευταίου στην Κύπρο ως μέρος περιοδείας του στην ευρύτερη περιοχή, η οποία περιλαμβάνει επίσης συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Υπουργό Άμυνας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Ενέργειας, ο κ. Breton, συνοδευόμενος από την ομάδα του και την Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο Μυρτώ Ζαμπάρτα, ενημερώθηκε από τον κ. Παπαναστασίου για τη στρατηγική και τις δράσεις του Υπουργείου σε ό,τι αφορά στη διπλή μετάβαση της Κύπρου, ενεργειακή και ψηφιακή, η οποία, όπως εξήγησε, αποτελεί βασική προϋπόθεση για ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της βιομηχανίας και, κατ’ επέκταση, της οικονομίας της χώρας.

Προστίθεται ότι, μεταξύ άλλων, ο Υπουργός Εμπορίου υπογράμμισε τους τρεις βασικούς πυλώνες της ενεργειακής πολιτικής της Κυπριακής Δημοκρατίας, οι οποίοι, με στόχο την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και τη μείωση του κόστους της ενέργειας για νοικοκυριά και επιχειρήσεις, αφορούν στην εισαγωγή φυσικού αερίου, στην επέκταση της χρήσης των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και των μέτρων Εξοικονόμησης Ενέργειας και στην ηλεκτρική διασύνδεση με την Ελλάδα και το Ισραήλ.

Από την πλευρά του, ο Γάλλος Επίτροπος αναφέρθηκε στα ζητήματα της ανταγωνιστικότητας της ευρωπαϊκής οικονομίας, της Ενιαίας Αγοράς και της Ευρωπαϊκής Βιομηχανικής Πολιτικής, καταλήγει η ανακοίνωση.

Δειτε Επισης

Μικρή πτώση στη τιμή του πετρελαίου-Στα $85 το βαρέλι το brent
Στην Κύπρο 8 γερμανικές εταιρείες από τον κλάδο της ενέργειας-Ευκαιρία για συνεργασίες βλέπει η ΟΕΒ
Great Sea Interconnector: Εν αναμονή της μελέτης κόστους-οφέλους για την τελική επενδυτική απόφαση η Κ.Δ.
Ενδιαφέρον Tesla και Samsung για συμμετοχή στη δημιουργία συστήματος αποθήκευσης ηλεκτρισμού με μπαταρίες
Καυτά θέματα στην Βουλή-Ενημερώνει την Επ. Ενέργειας για τερματικό και Great Sea Interconnector ο Παπαναστασίου
Ρεκόρ ωρών με αρνητικές τιμές ηλεκτρικής ενέργειας καταγράφει το 2024 η Ευρώπη
Η ενεργειακή πολιτική της Κυπριακής Δημοκρατίας στο επίκεντρο συνάντησης Παπαναστασίου με Thierry Breton
Φυσικό αέριο: Πώς η τεχνητή νοημοσύνη ανεβάζει τις τιμές-Ο ρόλος των big tech
Νέα δέσμη κυρώσεων από Ευρωπαϊκή Ένωση κατά της Ρωσίας-Πού στοχεύουν τα μέτρα
ΑνΑΔ: Εγκατέστησε φωτοβολταϊκό 42,46Kw και αντικατέστησε όλα τα φωτιστικά με τεχνολογία LED