Έπεσε η αυλαία των τελετών αποφοίτησης του ΤΕΠΑΚ

Έπεσε την Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2024, η αυλαία των τεσσάρων τελετών αποφοίτησης του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΤΕΠΑΚ), κατά τη διάρκεια των οποίων απονεμήθηκαν συνολικά 625 τίτλοι σπουδών.

Συγκεκριμένα, απονεμήθηκαν 28 διδακτορικοί τίτλοι, 410 προπτυχιακοί, 137 μεταπτυχιακοί και 50 Ανωτέρα Διπλώματα της Ακαδημίας Επαγγελμάτων Τουρισμού και Φιλοξενίας Κύπρου.

Κατά τη τελευταία τελετή, απονεμήθηκαν οι τίτλοι σπουδών στους προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές και φοιτήτριες της Σχολής Επικοινωνίας και Μέσων Ενημέρωσης, της Σχολής Καλών και Εφαρμοσμένων Τεχνών και της Σχολής Επιστημών Υγείας, στην παρουσία του Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, κ. Μάριου Χαρτσιώτη.

Στην ομιλία του, ο κ. Χαρτσιώτης ανέφερε, μεταξύ άλλων, πως «η φετινή χρονιά είναι σημαντική, όχι μόνο για εσάς τους απόφοιτους αλλά και για το ίδιο το εκπαιδευτικό ίδρυμα στο οποίο φοιτήσατε, καθώς το 2024 δηλώνει και σηματοδοτεί τα 20 χρόνια παρουσίας του Πανεπιστημίου στον κυπριακό εκπαιδευτικό χάρτη».

«Μέσα σε αυτά τα 20 χρόνια», πρόσθεσε, « το Πανεπιστήμιο έχει αναπτυχθεί σε ένα κέντρο υψηλής ποιότητας εκπαίδευσης και έρευνας, προσφέροντας σημαντικό αριθμό προγραμμάτων σπουδών (Προπτυχιακού, Μεταπτυχιακού και Διδακτορικού επιπέδου) και υλοποιώντας σειρά ερευνητικών δράσεων που χαρακτηρίζονται από υψηλή ποιότητα και καινοτομία».

«Η καθιέρωσή του Πανεπιστημίου ως ένα από τα κορυφαία εκπαιδευτικά Ιδρύματα της περιοχής δεν έγινε άκοπα, αλλά με προσήλωση στην ακαδημαϊκή αριστεία και διεξαγωγή πρωτοποριακής έρευνας. Η παρουσία και η δράση του Πανεπιστημίου αυτά τα 20 χρόνια βοήθησε τα μέγιστα στην αναβάθμιση της ανώτατης εκπαίδευσης όχι μόνο στην Κύπρο αλλά και στην Ευρώπη», κατέληξε ο Υπουργός.

Χαιρετισμούς και στην τελευταία τελετή αποφοίτησης, απηύθυναν ο Πρύτανης του ΤΕΠΑΚ, Καθηγητής Παναγιώτης Ζαφείρης, ο Αντιπρόεδρος του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου, κ. Ανδρέας Καρακατσάνης και ο Πρόεδρος της Φοιτητικής Ένωσης, κ. Πέτρος Χριστοδούλου, οι οποίοι συνεχάρησαν τους απόφοιτους και απόφοιτες και τους ευχήθηκαν καλή επαγγελματική σταδιοδρομία και ευόδωση των ονείρων τους.

Κατά τη διάρκεια της τελετής, απονεμήθηκαν και τα βραβεία των Πρωτευσάντων Φοιτητών/ Πρωτευσασών Φοιτητριών κατά Τμήμα/Πτυχίο.

Οι τελετές μεταδίδονταν ζωντανά μέσω των επίσημων λογαριασμών του Πανεπιστημίου στο YouTube και στο Facebook.

Δειτε Επισης

Οι διαδικτυακές υπηρεσίες του νέου Δήμου Λευκωσίας-Τι θα ισχύσει ενόψει μεταρρύθμισης
Βιώσιμη πρόληψη του Καρκίνου το θέμα του προγράμματος «Άκου Το Σώμα Σου»
CBN Young Dragon Awards: Παράταση στην υποβολή υποψηφιοτήτων λόγω αυξημένου ενδιαφέροντος
Οι δέκα προτάσεις του ΕΤΕΚ για αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού-Τα μέτρα που προτείνει το Επιμελητήριο
Μαρίνα Λεμεσού: 10 χρόνια λειτουργίας, 10 χρόνια ζωής πάνω στη θάλασσα
Το ίδρυμα PwC Foundation παραχώρησε υποτροφίες σε φοιτητές και φοιτήτριες του ΤΕΠΑΚ
Το Πολιτιστικό Ίδρυμα της Τράπεζας Κύπρου παρουσιάζει την έκθεση «Κύπρος Νήσος: Ιστορία-Μνήμη-Πραγματικότητα»
ΙδΕΚ: Νέο χρηματοδοτικό πρόγραμμα €1.6 εκ. για επιτάχυνση της καινοτομίας στον τομέα της ενέργειας
SAFE BULKERS INC.: Tέταρτη ετήσια προκήρυξη υποτροφιών 2024-2025
Το ΤΕΠΑΚ υπέγραψε διμερή συμφωνία συνεργασίας με Πανεπιστήμιο Inha της Κορέας