Είδε Χριστόδουλο Πατσαλίδη το ΚΕΒΕ- Συζητήθηκε το ψηλό κόστος δανεισμού που επιβαρύνει τις επιχειρήσεις

Εθιμοτυπική συνάντηση με το Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου κ. Χριστόδουλο Πατσαλίδη πραγματοποίησαν σήμερα, 21 Ιουνίου 2024, ο Πρόεδρος του Κυπριακού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου κ. Σταύρος Σταύρου και αντιπροσωπεία της Εκτελεστικής Επιτροπής.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν διάφορα θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων της Κεντρικής Τράπεζας και απασχολούν την εμποροβιομηχανική κοινότητα.

Πιο συγκεκριμένα ανταλλάχθηκαν απόψεις για τις προοπτικές της Κυπριακής Οικονομίας και ο Διοικητής παρουσίασε στους παρευρισκόμενους τις προβλέψεις της Κεντρικής Τράπεζας επί του θέματος.

Συζητήθηκε επίσης το ψηλό κόστος δανεισμού που επιβαρύνει τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά σε συνδυασμό με τις αυξήσεις σε άλλους συντελεστές κόστους και ότι θα πρέπει να εξευρεθούν τρόποι μείωσης του.

Ο κ. Πατσαλίδης διαβεβαίωσε τον Πρόεδρο και την αντιπροσωπία του ΚΕΒΕ για την πρόθεση της Κεντρικής Τράπεζας να παραμείνει σε συνεχή επικοινωνία με το Επιμελητήριο, προκειμένου να συζητούνται θέματα που απασχολούν τις επιχειρήσεις και εμπίπτουν στις αρμοδιότητες της Τράπεζας.

Δειτε Επισης

Σε λειτουργία η Ακαδημία της Εθνικής Αρχής Στοιχημάτων «Professional Skills Academy»
Ανοίγει ξανά μετά από δέκα χρόνια τις πύλες του το Δασικό Κολλέγιο... Το πρόγραμμα που θα προσφέρει
Finvasia: Υγειονομική περίθαλψη με... γιατρικό την καινοτομία-Πώς ένας ινδικός όμιλος στην Κύπρο αλλάζει τον τομέα της υγείας
Εικονικός Μαραθώνιος Πάφου: Τα έργα Πολιτικής Συνοχής όπως δεν τα έχετε ξαναδεί
5η Έκθεση Βιώσιμης Ανάπτυξης 2023: Η Philip Morris International επιδεικνύει σαφή πρόοδο προς την επίτευξη του σκοπού της
Universal Life: Στηρίζει τη νέα γενιά επιστημόνων και επιβραβεύει την αριστεία
Ετήσια αύξηση κύκλου εργασιών στις υπηρεσίες, μείωση στις μεταφορές το πρώτο τρίμηνο
Η Purpose Communications γιορτάζει την «Παγκόσμια Ημέρα Δημοσίων Σχέσεων 2024»
Το AUB Mediterraneo δέχεται φοιτητές με απολυτήριο των Δημοσίων Λυκείων της Κύπρου
Πετρολίνα: Προσφορά ζωής μέσω αιμοδοσίας εις μνήμη Δημήτρη Λευκαρίτη