Πρόγραμμα $230 εκατ. για στήριξη των Generative AI startups από την Amazon Web Services

Η Amazon Web Services (AWS) ανακοινώνει την έναρξη προγράμματος ύψους $230 εκατ. για τη στήριξη νεοφυών εταιρειών από όλο τον κόσμο με σκοπό την επιτάχυνση της ανάπτυξης εφαρμογών Generative AI.

Μέσω του προγράμματος, οι συμμετέχουσες νεοφυείς εταιρείες, ειδικά εκείνες που βρίσκονται στην πρώτη φάση της λειτουργίας τους, θα έχουν στη διάθεσή τους AWS credits, πρόσβαση σε προγράμματα mentorship αλλά και εκπαιδευτικά προγράμματα με στόχο να διευρύνουν τις προοπτικές τους σε σχέση με τη χρήση των τεχνολογιών τεχνητής νοημοσύνης και μηχανικής μάθησης.

Μέσω του νέου αυτού προγράμματος της AWS, θα χρηματοδοτηθεί επίσης και ο δεύτερος κύκλος του AWS Generative AI Accelerator, μια πρωτοβουλία που παρέχει πρακτική εμπειρία και credits έως $1 εκατ. σε κάθε μία από τις 80 συμμετέχουσες νεοφυείς επιχειρήσεις αρχικού σταδίου λειτουργίας που χρησιμοποιούν Generative AI.

«Για πάνω από 18 χρόνια, η AWS έχει υποστηρίξει περισσότερες νεοφυείς εταιρείες από οποιονδήποτε άλλο πάροχο cloud. Δεν είναι τυχαίο ότι το 96% των startups με δραστηριότητα στην τεχνητή νοημοσύνη και την μηχανική μάθηση αξιοποιούν τεχνολογία AWS», δήλωσε ο Matt Wood, Αντιπρόεδρος, Artificial Intelligence Products της AWS.

«Με το νέο μας πρόγραμμα, θα βοηθήσουμε startups να αναδειχθούν σε εταιρείες παγκόσμιας κλάσης, παρέχοντας τα δομικά στοιχεία που χρειάζονται για να αναπτύξουν νέες εφαρμογές AI που θα επηρεάσουν όλες τις πτυχές του τρόπου με τον οποίο ο κόσμος μαθαίνει και εργάζεται», πρόσθεσε.

«Η AWS έχει συμβάλει καθοριστικά στο να μπορέσουμε να επεκτείνουμε την Generative AI πλατφόρμα μας ώστε να ανταποκριθούμε στην ταχέως αυξανόμενη ζήτηση από την παγκόσμια κοινότητα χρηστών μας. Η Generative AI υποδομή της AWS μας βοήθησε να μειώσουμε το κόστος εξαγωγής συμπερασμάτων κατά 60% και να επιταχύνουμε τη διαδικασία εξαγωγής συμπερασμάτων από τα γλωσσικά μας μοντέλα έως και 35%», δήλωσε ο Jachin Bhasme, συνιδρυτής και COO της Leonardo.AI που είναι μια από τις 21 νεοφυείς επιχειρήσεις που συμμετείχαν στον πρώτο κύκλο του προγράμματος.

«Το πρόγραμμα ήταν μια απίστευτη εμπειρία για εμάς. Η τεχνική καθοδήγηση που λάβαμε και οι διασυνδέσεις που κάναμε μέσω αυτού έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση του προϊόντος και της στρατηγικής μας», τόνισε.

«Η AWS διαθέτει τον κατάλληλο συνδυασμό τεχνολογίας, δικτύου συνεργατών και δυνητικών πελατών στο χώρο των βιοεπιστημών, που την καθιστούν την καλύτερη επιλογή για την υποστήριξη του οράματός μας για τη δημιουργία της επόμενης γενιάς μοντέλων τεχνητής νοημοσύνης για την ανακάλυψη φαρμάκων», δήλωσε ο Nima Alidoust, Ph.D., CEO και συνιδρυτής της Vevo Therapeutics, μιας νεοφυούς βιοτεχνολογικής εταιρείας η οποία αξιοποιεί την τεχνητή νοημοσύνη και αναπτύσσει την πρώτη παγκοσμίως πλατφόρμα για τη δημιουργία υψηλής ανάλυσης, in vivo δεδομένων ενός κυττάρου σε ζωντανούς οργανισμούς σε κλίμακα.

«Η συμμετοχή μας στο πρόγραμμα AWS Generative AI Accelerator μας παρείχε πολύτιμες ευκαιρίες να αξιοποιήσουμε την υποδομή και την τεχνογνωσία της AWS για την εκπαίδευση και ανάπτυξη μοντέλων», είπε.

Η AWS θα ανακοινώσει τις νεοφυείς εταιρείες που θα συμμετέχουν στον δεύτερο κύκλο του AWS Generative AI Accelerator στις 10 Σεπτεμβρίου και το πρόγραμμα θα ξεκινήσει την 1η Οκτωβρίου με προσωπικές συνεδρίες στην πανεπιστημιούπολη της Amazon στο Σιάτλ.

Οι 80 συμμετέχουσες startups θα κληθούν να παρευρεθούν και να παρουσιάσουν τις λύσεις τους σε πιθανούς επενδυτές, πελάτες, συνεργάτες στελέχη της AWS τον Δεκέμβριο στο πλαίσιο του συνεδρίου re:Invent 2024 που θα πραγματοποιηθεί στο Λας Βέγκας.

Δειτε Επισης

Απολογήθηκε ο CEO της Crowdstrike για το blackout-Επανέρχονται τα συστήματα
Microsoft: Επιδιορθώθηκε το πρόβλημα, συνεχίζουν να επηρεάζονται εφαρμογές και υπηρεσίες
Microsoft: Λαμβάνει μέτρα για διόρθωση της βλάβης που επηρεάζει επιχειρήσεις παγκόσμια
Η Microsoft έβγαλε... off αεροπορικές, τράπεζες, χρηματιστήρια παγκοσμίως-Καταιγισμός από βλάβες
Καριέρα στην κανονιστική τεχνολογία-Γιατί οι επαγγελματίες επιλέγουν να εργάζονται στην Complytek
Τρεις Κύπριοι φοιτητές στους παγκόσμιους ψηφιακούς ηγέτες του αύριο
Ανοίγει ο δρόμος για συνεργασία Κύπρου-Ιαπωνίας σε τεχνητή νοημοσύνη και ρομποτική-Η συμβολή του ΙδΕΚ
Google: Ετοιμάζει deal για εξαγορά της εταιρείας κυβερνοασφάλειας Wiz έναντι $23 δις
Το Ad Tag Global Group του «Γκουρού του Digital» στην αγορά της Κύπρου με κεντρικά γραφεία στη Λάρνακα
Ικανοποίηση TechIsland για το νέο πλαίσιο για την Μπλε Κάρτα-Τι δηλώνει ο Βαλεντίνος Πολυκάρπου