Η υιοθέτηση τεχνολογιών από ΜμΕ για να ενισχύσουν την κυβερνοασφάλεια

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι συλλογικές δράσεις της Ε.Ε. ώστε να καταπολεμήσει το κυβερνοέγκλημα και να ενισχύσει τη διπλωματία και την άμυνα στον κυβερνοχώρο. Η οδηγία NIS2, η νομοθεσία για την κυβερνοασφάλεια σε επίπεδο ΕΕ, είναι βασικό κλειδί για την επιτυχία.

Η οδηγία τέθηκε σε ισχύ το 2023, εκσυγχρονίζοντας το πλαίσιο του 2016. Στόχος της είναι η ενίσχυση της κυβερνοασφάλειας στην ΕΕ μέσω νομικών μέτρων που διασφαλίζουν την ετοιμότητα των κρατών μελών και τη συνεργασία μεταξύ τους.

Ο χρόνος περνάει και για τον ιδιωτικό τομέα: Με λιγότερο από ένα χρόνο μέχρι να τεθεί σε ισχύ η NIS2, η ώρα για δράση είναι τώρα. Είναι αδήριτη ανάγκη για τις επιχειρήσεις να λαμβάνουν μέτρα ασφαλείας και να ενημερώνουν τις αρμόδιες αρχές για σοβαρά περιστατικά.

Κατά την παρουσίαση του στο 3ο Digital Cyprus Conference 2024, ο Michel Nicolai, Senior Regional Sales Engineer for EMEA της Zyxel Networks, πλοήγησε το κοινό στο μεταβαλλόμενο τοπίο της κυβερνοασφάλειας και στη συμμόρφωση με το NIS2 παρουσιάζοντας παράλληλα, τις εξειδικευμένες υπηρεσίες που παρέχει η εταιρεία.

Eιδικότερα, στο πλαίσιο της παρουσίασής του εστίασε στη σημασία της συμμόρφωσης με τον Κανονισμό NIS2 και την καθοριστική συμβολή των λύσεων ασφαλείας της Zyxel στην ενίσχυση της κυβερνοασφάλειας για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις (ΜΜΕ).

Οι λύσεις ασφαλείας της Zyxel μπορούν κατά τον ίδιο να βοηθήσουν τις επιχειρήσεις να προσαρμοστούν στις αλλαγές, να ενδυναμώσουν την κυβερνοασφάλεια τους, να διασφαλίσουν τη συμμόρφωση και να προστατεύσουν την ακεραιότητα των δραστηριοτήτων τους, εξήγησε μεταξύ άλλων.

Ανέφερε ακόμη πως η Zyxel προσφέρει μια σειρά από προηγμένα εργαλεία προστασίας έναντι των απειλών, όπως τα εξελιγμένα τείχη προστασίας που χρησιμοποιούν τεχνολογίες ανίχνευσης και πρόληψης για την άμυνα απέναντι σε σύνθετες κυβερνοεπιθέσεις, όπως ransomware, malware, exploits μηδενικής ημέρας και προηγμένες επίμονες απειλές (APTs).

Επιπλέον, τα τείχη προστασίας της Zyxel διαθέτουν δυνατότητες ευφυΐας και ελέγχου εφαρμογών, επιτρέποντας στους διαχειριστές να ορίζουν πολιτικές πρόσβασης βάσει κατηγοριών εφαρμογών και συγκεκριμένων εφαρμογών.

Οι ολοκληρωμένες λύσεις ασφάλειας της Zyxel περιλαμβάνουν ακόμη φιλτράρισμα ιστοσελίδων για αποκλεισμό κακόβουλου περιεχομένου και φιλτράρισμα περιεχομένου για τον έλεγχο της πρόσβασης, διασφαλίζοντας τη συμμόρφωση και την προστασία, κατέληξε.

Δειτε Επισης

Δέκα νέες ψηφιακές υπηρεσίες του Τμήματος Αρχείου Πληθυσμού στη διάθεση του πολίτη
Έρευνα PwC: Οι εργαζόμενοι αποδέχονται την Τεχνητή Νοημοσύνη-Προτεραιότητα στην ανάπτυξη δεξιοτήτων
EUHeyday και Europe Direct Λευκωσίας διοργανώνουν ανοιχτό διάλογο για το Technical Support Instrument
Γιατί οι Βρυξέλλες έβαλαν στο στόχαστρο το Teams της Microsoft
Τεχνητή Νοημοσύνη: Η Apple συζητά με τη Meta για συνεργασία
Κυκλοφορία βιβλίου CyberSecurity 101: Ποιους επαγγελματίες ενδιαφέρει
IBM και All England Lawn Tennis Club εγκαινιάζουν τη νέα λειτουργία Generative AI
Επαναπροσδιορίζεται ο ρόλος της Κύπρου στην παγκόσμια διαστημική κοινότητα-Σημαντικές ανακοινώσεις
«Καμπανάκι» ΔΝΤ για την τεχνητή νοημοσύνη-Οι κοινωνικές ανισότητες θα αυξηθούν
Γ. Ανδρονοπούλου: Ο αντίκτυπος της παρουσίας της Microsoft στην Κύπρο-«Ξεκινάμε την μεγαλύτερη επένδυση...»