Ιωάννης Σολωμάκος: Η σημασία της στρατηγικής «Zero Trust»

Η πρόληψη στον τομέα της κυβερνοασφάλειας αναδεικνύεται ως απολύτως ζωτικής σημασίας, καθώς οι επιπτώσεις από κυβερνοεπιθέσεις μπορούν να είναι καταστροφικές για μια επιχείρηση.

O Ιωάννης Σολωμάκος, Chief Security Officer, Huawei, South Balkans ανέλυσε τη σημασία της πρόληψης στην κυβερνοασφάλεια προβάλλοντας στρατηγική προσέγγιση για την αντιμετώπιση των απειλών στον ψηφιακό χώρο, κατά το 3ο Digital Cyprus Conference 2024 που παρουσίασε η ECOMMBX.

Eξέτασε τη σημασία της στρατηγικής "Zero Trust" στον σύγχρονο κόσμο της πληροφορικής. Αφού εξήγησε ότι η Zero Trust ξεπέρασε το παραδοσιακό μοντέλο αμυντικής ασφάλειας που βασίζεται στα όρια των δικτύων, ανέφερε πως ο σύγχρονος κυβερνοασφαλής χώρος απαιτεί μια νέα προσέγγιση. «Στον ψηφιακό κόσμο, δεν υπάρχει πλέον σαφής διαχωρισμός μεταξύ εμπιστευόμενων και μη εμπιστευόμενων συσκευών, δικτύων ή χρηστών», σχολίασε.

Η στρατηγική Zero Trust, συμπλήρωσε, ενισχύει σημαντικά την ασφάλεια ενισχύοντας τη θέση των επιχειρήσεων και αποτρέποντας τη διαρροή ευαίσθητων δεδομένων.

Παράλληλα, προσφέρει συμμόρφωση με κανονισμούς και πρότυπα, όπως το HIPAA και το PCI-DSS. Η ενσωμάτωση νέων τεχνολογιών όπως η υπολογιστική νέφους, το Διαδίκτυο των Πραγμάτων και η Τεχνητή Νοημοσύνη ενισχύουν το σύνολο του ρίσκου διαχείρισης δεδομένων, περιουσιακών στοιχείων, εφαρμογών και υπηρεσιών.

Νωρίτερα, εστίασε στην ανάγκη για ασφάλεια στην αλυσίδα εφοδιασμού και τη συμμετοχή πολλαπλών εμπλεκόμενων φορέων. Όλοι, επεσήμανε, πρέπει να αναλάβουν το μέρος τους στην ασφάλεια κατά τη διάρκεια της παραγωγής και της αλυσίδας εφοδιασμού.

Δειτε Επισης

Τρεις Κύπριοι φοιτητές στους παγκόσμιους ψηφιακούς ηγέτες του αύριο
Ανοίγει ο δρόμος για συνεργασία Κύπρου-Ιαπωνίας σε τεχνητή νοημοσύνη και ρομποτική-Η συμβολή του ΙδΕΚ
Google: Ετοιμάζει deal για εξαγορά της εταιρείας κυβερνοασφάλειας Wiz έναντι $23 δις
Το Ad Tag Global Group του «Γκουρού του Digital» στην αγορά της Κύπρου με κεντρικά γραφεία στη Λάρνακα
Ικανοποίηση TechIsland για το νέο πλαίσιο για την Μπλε Κάρτα-Τι δηλώνει ο Βαλεντίνος Πολυκάρπου
3ο CITEA Digital Cyprus Conference: Τεχνητή νοημοσύνη και κυπριακές επιχειρήσεις (video)
Η κυβερνοασφάλεια το 2048 μέσα από τα μάτια του Ramsés Gallego
Σημαντική πρόοδος για Κύπρο στην πορεία υλοποίησης των στόχων της ψηφιακής δεκαετίας της Ευρώπης
Χαιρετίζει την κατάταξη της Κύπρου για τρίτη συνεχή χρονιά στους «Strong Innovators» ο Επικεφαλής Επιστήμονας
Β. Πολυκάρπου: Χαιρετίζει τις επιδόσεις της Κύπρου στην καινοτομία-Ζωτικής σημασίας η συνεργασία δημόσιου-ιδιωτικού τομέα