Βασίλης Χαραλάμπους: Τι να προσέξουν οι οργανισμοί για την ασφάλεια των data

Στον σύνθετο κόσμο της ασφάλειας δεδομένων πλοήγησε το επιχειρηματικό κοινό της Κύπρου ο Βασίλης Χαραλάμπους, Head of GZG Tech, George Z. Georgiou & Associates LLC. O κ.Χαραλάμπους προχώρησε σε παρουσίαση στο 3ο Digital Cyprus Conference 2024, με τίτλο «The Importance of Data Protection by Design».

Στο πλαίσιο της παρουσίασης επεξήγησε ότι η τεχνολογία προστασίας της ιδιωτικής ζωής αναφέρεται σε δραστηριότητες και εργαλεία για την ενσωμάτωση της ιδιωτικής ζωής σε προϊόντα και την παραγωγή αποδεικτικών στοιχείων για τη διασφάλιση.

Η αξιολόγηση των επιπτώσεων στην προστασία της ιδιωτικής ζωής είναι ένα από τα βασικά εργαλεία για την εφαρμογή της προστασίας της ιδιωτικής ζωής μέσω σχεδιασμού, κατά τον κ.Χαραλάμπους.

Ο τελικός στόχος τόνισε είναι το να διασφαλιστεί ότι η προστασία των δεδομένων είναι παρούσα από τα πρώτα στάδια της ανάπτυξης και όχι ένα επίπεδο που προστίθεται σε ένα προϊόν ή σύστημα.

Τέλος, προειδοποίησε ότι η προστασία της ιδιωτικής ζωής θα πρέπει να αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της φύσης του εν λόγω προϊόντος ή της υπηρεσίας, αναδεικνύοντας, έτσι ακόμη μία διάσταση της κυβερνοασφάλειας.

Το Συνέδριο παρουσίασε η ECOMMBX.

Δειτε Επισης

Έκλεισε και ανακοινώθηκε το deal…Στον Κώστα Κλεάνθους «Ο Φιλελεύθερος»
Papouis Dairies: Αποκτά εργοστάσιο παραγωγής χαλλουμιού και αναρής στα Λύμπια-Σε διαβούλευση η μονάδα
Εγκαταστάσεις και υποδομές μιας επένδυσης μεγατόνων στην καρδιά της καινοτομίας-Τι θα έχει το Τεχνολογικό Πάρκο στο Πεντάκωμο
Γιώργος Τοφινής: Το όραμα της ΕΤΑΠ για την επαρχία Αμμοχώστου-Ανέκαθεν πρωτοπόρα στον τομέα του τουρισμού
Η αξιοποίηση των big data από τις επιχειρήσεις...Πώς και γιατί μπορούν να δώσουν ανταγωνιστικό πλεονέκτημα
F.O.C. Family Office Connect Cyprus: Το νέο δικτύο που αναδεικνύει την Κύπρο ως διεθνές κέντρο για family offices(pics)
Τεχνητή νοημοσύνη εν δράσει... Πώς το AI μεταμορφώνει επιχειρήσεις και κυβερνητικά συστήματα
Η τεχνολογία ως εργαλείο στα χέρια των επιχειρήσεων για αναδιαμόρφωση της εμπειρίας του πελάτη
Λευτέρης Γαροφαλάκης: «Η ασφάλεια δεν είναι αυτοσκοπός»-Το AI και η μετάβαση στα Windows 11
Οριακή μείωση ανάπτυξης και χαμηλότερος πληθωρισμός-Οι νέες προβλέψεις της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου