Κατεδαφίζεται το Estella Hotel, ανεγείρεται το Global Tower... Γραφειακή ανάπτυξη στη θέση του ξενοδοχείου (pics)

Θετική γνωμάτευση για κατασκευή και λειτουργία γραφειακής ανάπτυξης με την ονομασία «Global Tower», της εταιρείας «Radikalino Holdings Ltd, στην Γερμασόγεια της επαρχίας Λεμεσού, εξέδωσε η Περιβαλλοντική Αρχή.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρατίθενται, η προτεινόμενη ανάπτυξη θα αποτελείται από ένα πολυώροφο κτήριο με κύρια χρήση την γραφειακή.

Πιο συγκεκριμένα θα αποτελείται από 8 υπέργεια επίπεδα (συμπεριλαμβανομένου μεσοπατώματος) και ενός υπόγειου επιπέδου με διαμορφωμένους χώρους στάθμευσης.

Η ανάπτυξη αυτή θα περιλαμβάνει γραφειακούς και εμπορικούς χώρους, χώρους στάθμευσης στο ισόγειο και υπόγειο, κήπο οροφής και τοπιοτέχνηση περιμετρικά του τεμαχίου ανάπτυξης – στο νότιο και ανατολικό άκρο.

Η προτεινόμενη γραφειακή ανάπτυξη θα διαθέτει δυο οχηματικές προσβάσεις (υπόγειο και ισόγειο) και συνολικά 36 χώρους στάθμευσης εκ των οποίων οι 4 ΑμΕΑ.

Οι χώροι στάθμευσης κατανέμονται, 23 στο υπόγειο με 2 χώρους στάθμευσης για ΑμΕΑ και οι 13 στο ισόγειο εκ των οποίων οι 2 είναι για ΑμΕΑ.

ΓΡΑΦΕΙΑ ΓΕΡΟΣΚΗΠΟΥ

Η πρόσβαση για οχήματα στην ανάπτυξη θα γίνεται μέσω της οδού Λαρίσης (νότια), για τον ισόγειο χώρο στάθμευσης, και μέσω της οδού Χριστάκη Κράνου (ανατολικά), για τον υπόγειο χώρο στάθμευσης. Πρόσβαση για πεζούς θα διαμορφωθεί και για τις δύο εφαπτόμενες οδούς.

Η προτεινόμενη ανάπτυξη θα έχει ύψος (στο ψηλότερό της σημείο) περίπου 29 μέτρα από το επίπεδο του δρόμου, ενώ πριν από την κατασκευή της θα προηγηθούν εργασίες κατεδάφισης υφιστάμενου κτηρίου 6 ορόφων, το οποίο αφορά τη ξενοδοχειακή μονάδα «Estella Hotel».

Πιο συγκεκριμένα, εντός του χώρου ανέγερσης του νέου πολυώροφου κτηρίου υφίστανται τα πιο κάτω, τα οποία θα κατεδαφιστούν / αποξηλωθούν:

  • Ξενοδοχείο, 6 υπέργειων επιπέδων
  • Υπόγειο επίπεδο (1)
  • Εξωτερικές πισίνες (2)
  • Εξωτερικοί χώροι στάθμευσης οχημάτων
  • Χώροι Τοπιοτέχνησης
  • Ηλεκτρομηχανολογικές Εγκαταστάσεις
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ESTELAL

Βάσει των ίδιων στοιχείων, η ανάπτυξη προτίθεται να υλοποιηθεί σε δύο φάσεις (κατεδάφιση και κατασκευής) και η διάρκεια υλοποίησης του όλου προτεινόμενου έργου είναι 24 μήνες, ενώ το εκτιμώμενο κόστος θα ανέλθει στα 4.000.000 ευρώ.

Το συνολικό εμβαδόν της προτεινόμενης ανάπτυξης (συμπεριλαμβανομένου των καλυμμένων και ακάλυπτων χώρων) ανέρχεται σε 4.753 τ.μ..

ΓΡΑΦΕΙΑ ΓΕΡΟΣΚΗΠΟΥ2

Χωροθέτηση έργου

Σημειώνεται πως, η προτεινόμενη ανάπτυξη εμπίπτει στο Τοπικό Σχέδιο Λεμεσού και χωροθετείται εντός των διοικητικών ορίων Γερμασόγειας.

Στην ευρύτερη περιοχή της ανάπτυξης υπάρχουν οικιστικές, εμπορικές και τουριστικές αναπτύξεις.

Ειδικότερα, στα βόρεια, βορειοανατολικά και βορειοδυτικά εντοπίζονται κυρίως οικιστικές και μεικτές αναπτύξεις (οικιστική και εμπορική χρήση), ενώ στα νότια εντοπίζονται κυρίως πολυτελείς τουριστικές αναπτύξεις.

Ταυτόχρονα, είναι έντονη η παρουσία αρκετών εμπορικών αναπτύξεων και χώρων εστίασης που εντοπίζονται επί της οδού Βασιλέως Γεωργίου.

Επίσης, το προτεινόμενο τεμάχιο εφάπτεται στα δυτικά με σχολείο και νηπιαγωγείο, ενώ στα ανατολικά υπάρχει υπό κατασκευή έργο.

ΓΡΑΦΕΙΑ ΓΕΡΟΣΚΗΠΟΥ3

Η θέση της Περιβαλλοντικής Αρχής

Αξίζει να αναφερθεί πως, η Περιβαλλοντική Αρχή, κατά τη διαμόρφωση της θέσης της, έλαβε υπόψη τις πληροφορίες που υποβλήθηκαν με βάση το άρθρο 26 του Νόμου, τις θέσεις των μελών της Επιτροπής των εμπλεκόμενων τμημάτων, την επιτόπια επίσκεψη, τα συμπληρωτικά στοιχεία, καθώς και τα χωροταξικά και περιβαλλοντικά δεδομένα του χώρου.

Μετά από συναξιολόγηση των πιο πάνω, η Περιβαλλοντική Αρχή δε φέρει ένσταση στην κατασκευή του έργου υπό τους πιο κάτω όρους/προϋποθέσεις που αναφέρονται στα παραρτήματα όρων της γνωμοδότησης.

Σημειώνεται, επίσης, πως η γνωμοδότηση συνοδεύεται από συνοπτικό σημείωμα της Περιβαλλοντικής Αρχής για τον τρόπο και στο βαθμό στον οποίο ενσωματώθηκαν ή έτυχαν διαφορετικού χειρισμού τα αποτελέσματα των διαβουλεύσεων.

Τονίζεται, τέλος, πως η γνωμοδότηση έχει διάρκεια ισχύος όσο και η ισχύς της πολεοδομικής άδειας, νοουμένου ότι, στο διάστημα που μεσολαβεί, δεν επέρχεται μεταβολή των δεδομένων βάσει των οποίων αυτή εκδόθηκε.

Δειτε Επισης

Κώστας Κουμής: Η θετική πορεία την τελευταία διετία και το μεγάλο στοίχημα για τον τουρισμό
Προχωρά με εγκατάσταση φωτοβολταϊκών σε κτίριά της η ΑΗΚ-Ο διαγωνισμός και η εκτιμώμενη αξία
Πολυκατοικίες, μονοκατοικίες και μεικτές αναπτύξεις-Στο ζενίθ η αδειοδότηση οικιστικών έργων
Σε ποιες εταιρείες έδωσε πέραν του ενός εκατ. για αγορά υπηρεσιών το κράτος-Οι μεγαλύτερες δαπάνες
Κερδοφορία για Mall of Cyprus και Mall of Engomi
Επιδοτήσεις €10 εκατ. σε επαγγελματίες παραγωγούς και στον αγροτικό κόσμο ορεινών περιοχών
Ξένοι και Κύπριοι επενδυτές για το λιμάνι της Λάρνακας-Το Κατάρ και η παρότρυνση Αλέξη Βαφεάδη
Τράπεζα Κύπρου: Πουλά χαρτοφυλάκιο ΜΕΔ και σχετικών εξασφαλίσεων στην Cerberus Capital Management L.P
Σεβασμό στον θεσμό των αρχιτεκτονικών διαγωνισμών ζητά ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων-Ανησυχεί για τις πιέσεις
Επενδυτικό ενδιαφέρον για εξαγορά του «Ρόδον» στον Αγρό-Αξιολογείται από το Δ.Σ. της «Πρόοδος»