Powered by

Α. Χριστοδουλίδης: Απογείωση ταξιδιών με ιδιωτικά τζετ-Σκέψεις για αγορά ιστορικού αεροσκάφους για την Κύπρο

Το πάθος του για τα αεροπλάνα, αλλά και το οφειλόμενο χρέος προς την Ελλάδα, οδήγησαν τον πρόεδρο της Zela Aviation και Zela Jet, Ανδρέα Χριστοδουλίδη στην αγορά, ανακαίνιση και παραχώρηση σε ελληνικούς δήμους αεροσκαφών με ιστορική σημασία.

Μετά την παραχώρηση του αεροσκάφους της Ολυμπιακής Αεροπορίας "Mount Olympus” Boeing 727 στον Δήμο Ελληνικού και τη δωρεά στον Δήμο Λαυρίου του BAC1-11, ενός αεροσκάφους, το οποίο ανήκε για πολλά χρόνια στον στόλο της Cyprus Airways, ένα τρίτο αεροσκάφος βρίσκεται αποσυναρμολογημένο στις αποθήκες της εταιρείας και σύντομα θα δοθεί ως δωρεά, σε κάποιον από τους Δήμους της Ελλάδας.

zelachristodoulidesmountolymp

Παράλληλα, σε συνέντευξή του στο InBusinessNews, ο κ. Χριστοδουλίδης αναφέρεται στις σκέψεις για αγορά ενός σημαντικού αεροσκάφους, το οποίο συνδέεται άμεσα με τη σύγχρονη ιστορία της Κύπρου και αποτελεί σήμα κατατεθέν για την κυπριακή αεροπλοΐα.

Εξηγεί επίσης γιατί δεν επιτεύχθηκε η μεταφορά στην Κύπρο του ιστορικού αεροσκάφους BAC1-11, στα χρώματα της Ελληνικής Αεροπορίας, το οποίο ανήκε για πολλά χρόνια στον στόλο της Cyprus Airways.

Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος της Zela Aviation και Zela Jet χαρακτηρίζει ισχυρή αγορά, ειδικά στην Ελλάδα, τα ταξίδια με ιδιωτικά τζετ και ελικόπτερα, αναλύοντας το πώς η εταιρεία έχει μετατρέψει με τα σύγχρονα αεροσκάφη της, τα ιδιωτικά ταξίδια σε προσιτή πολυτέλεια.

zelachristodoulides2

Πώς προχωρήσατε στην απόφαση αγοράς, συντήρησης και ανακαίνισης του θρυλικού αεροσκάφους της Ολυμπιακής Αεροπορίας “Mount Olympus” Boeing 727; Ποια η σημασία του όλου εγχειρήματος;

Το θρυλικό "Mount Olympus” Boeing 727, το οποίο είχε αγοραστεί το 1968 από τον Αριστοτέλη Ωνάση για τον στόλο της Ολυμπιακής Αεροπορίας, βρισκόταν εγκαταλελειμμένο στο Αεροδρόμιο του Ελληνικού, μετά την τελευταία του πτήση το 2001.

Η απόφασή μου να το αγοράσω, να το ανακαινίσω και να το παραχωρήσω στον Δήμο Ελληνικού, ήταν ένα οφειλόμενο χρέος προς τη μητέρα πατρίδα Ελλάδα, αλλά και αποτέλεσμα του πάθους μου για τα αεροπλάνα.

Αυτό το πάθος αρχίζει από την παιδική μου ηλικία στην Κύπρο και συγκεκριμένα από την ηλικία των έξι ετών και με ακολουθεί μέχρι σήμερα, αφού αποτελεί και το αντικείμενο της δουλειάς μου, ως προέδρου της εταιρείας Zela Aviation.

Το όλο εγχείρημα έχει ως στόχο, οι παλαιότεροι να μην ξεχάσουν, αλλά και οι νεότερες γενιές να μάθουν για την ιστορία του Ελληνικού, της Ολυμπιακής Αεροπορίας και του εμπνευστή της, Αριστοτέλη Ωνάση. Παράλληλα, θα δώσει την ευκαιρία στο κοινό να ταξιδέψει στο παρελθόν και να ανακαλύψει τον θαυμαστό κόσμο της αεροναυτικής βιομηχανίας.

zelachristodoulides3

Υπάρχουν σκέψεις για την αγορά ενός σημαντικού αεροσκάφους, το οποίο συνδέεται άμεσα με τη σύγχρονη ιστορία της χώρας μας

Οι σκέψεις για το αεροσκάφος σήμα κατατεθέν για την κυπριακή αεροπλοΐα

Αναμένονται ανάλογες δράσεις από την Zela Aviation και για την Κύπρο; Επίκεινται συνεργασίες με άλλους Δήμους, όπως έγινε με τον Δήμο Ελληνικού και Λαυρίου, στους οποίους παραχωρήθηκαν αεροσκάφη με ιστορική σημασία;

Πέραν του ιστορικού αεροσκάφους της Ολυμπιακής "Mount Olympus” το οποίο παραχωρήθηκε στον Δήμο Ελληνικού, υπάρχει και ένα BAC1-11, που είναι ένα από τα ελάχιστα αεροσκάφη αυτού του τύπου παγκοσμίως και το οποίο ανήκε για πολλά χρόνια στον στόλο της Cyprus Airways.

Το αεροσκάφος αυτό, αφού ανακαινίστηκε και συντηρήθηκε, δόθηκε ως δωρεά στον Δήμο Λαυρίου, για να καταλάβει τη θέση που του αρμόζει, δίπλα από το λιμάνι της πόλης.

Ένα τρίτο αεροσκάφος βρίσκεται αποσυναρμολογημένο στις αποθήκες μας και σύντομα θα δοθεί και αυτό ως δωρεά, σε κάποιον από τους Δήμους της Ελλάδας, οι οποίοι έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για να το φιλοξενήσουν.

zelachristodoulidesmountolymp2

Όσον αφορά στην Κύπρο, υπάρχουν σκέψεις για την αγορά ενός σημαντικού αεροσκάφους, το οποίο συνδέεται άμεσα με τη σύγχρονη ιστορία της χώρας μας και αποτελεί σήμα κατατεθέν για την κυπριακή αεροπλοΐα.

Ωστόσο, δεν μπορώ να αναφέρω περισσότερα, αφού βρισκόμαστε ακόμα στο αρχικό στάδιο των συζητήσεων, για το νέο αυτό εγχείρημα.

Γιατί δεν έγινε κατορθωτή η μεταφορά στην Κύπρο του ιστορικού αεροσκάφους BAC1-11, στα χρώματα της Ελληνικής Αεροπορίας, το οποίο ανήκε για πολλά χρόνια στον στόλο της Cyprus Airways;

Δεν σας κρύβω, ότι η αρχική ιδέα ήταν το συγκεκριμένο αεροσκάφος να μεταφερθεί στην Κύπρο, με τα ιστορικά χρώματα της Cyprus Airways. Ωστόσο, η διαδικασία μεταφοράς κρίθηκε ιδιαίτερα δύσκολη και κοστοβόρα, με αποτέλεσμα να καταλήξουμε στο Plan B και τη δωρεά του στον Δήμο Λαυρίου, ο οποίος είχε εκδηλώσει έντονο ενδιαφέρον για να το φιλοξενήσει και να το αναδείξει.

Όποιος πετάει ιδιωτικά, μπορεί να φτάσει στον προορισμό του οποτεδήποτε, γρήγορα, χωρίς όρια και περιορισμούς

Ισχυρή αγορά τα ταξίδια με ιδιωτικά τζετ και προσιτή πολυτέλεια

Πώς αξιολογείτε τη δυναμική του τομέα των ιδιωτικών ταξιδιών, της ναύλωσης και πώλησης αεροσκαφών; Ποιες τάσεις διαπιστώνετε και ποια τα επόμενά σας πλάνα/σχεδιασμοί;
Σίγουρα υπάρχει μεγάλη ζήτηση στην αγορά εμπορικών αεροσκαφών παγκοσμίως. Ωστόσο, τα σοβαρά προβλήματα που εντοπίζονται παγκοσμίως στους κινητήρες τους, καθιστούν την παραγωγή μειωμένη.

Εμείς, σε αυτό το στάδιο, ως Zela Aviation προσπαθούμε να εξυπηρετήσουμε τις αεροπορικές εταιρείες, ώστε να βρουν λύσεις για τις ολοένα αυξανόμενες ανάγκες τους.

Όσον αφορά τα ταξίδια με ιδιωτικά τζετ και ελικόπτερα, αυτή είναι μια ισχυρή αγορά, ειδικά στην Ελλάδα.

H Zela Jet, μέλος του Ομίλου Zela Aviation, ακολουθώντας τις εξελισσόμενες τάσεις στον τουρισμό και αναγνωρίζοντας τις ανάγκες και τις επιθυμίες του σύγχρονου ταξιδιώτη, έχει μετατρέψει με τα σύγχρονα αεροσκάφη της, τα ιδιωτικά ταξίδια σε προσιτή πολυτέλεια.

Με γνώμονα πάντοτε την ασφάλεια, τη διακριτικότητα και την αξιοπιστία παρέχουμε υπηρεσίες υψηλής ποιότητας, σε προσιτές τιμές, στους ταξιδιώτες.

Στόχος μας, είναι μέσα από ένα ευρύ φάσμα επιλογών, οι πελάτες μας να συνεχίσουν να απολαμβάνουν στο έπακρο την εμπειρία και τα πλεονεκτήματα των ιδιωτικών πτήσεων είτε πρόκειται να ταξιδέψουν για επαγγελματικούς λόγους, είτε για διακοπές.

Άλλωστε όποιος πετάει ιδιωτικά, μπορεί να φτάσει στον προορισμό του οποτεδήποτε, γρήγορα, χωρίς όρια και περιορισμούς, κάτι που αποτελεί και μότο της εταιρείας μας.

zelachristodoulides5

zelachristodoulides7

Ποια η σημασία της ένταξης μίας κυπριακής εταιρείας, όπως η Zela Aviation στη Διεθνή Ένωση Πρακτόρων Αθλητικών Ταξιδιών - i.s.t.a.a; Ποιες προοπτικές δημιουργούνται;
Η ένταξη μιας κυπριακής εταιρείας, όπως η Zela Aviation, στη Διεθνή Ένωση Πρακτόρων Αθλητικών Ταξιδιών - i.s.t.a.a, ως το πρώτο μέλος από την Ελλάδα και την Κύπρο, σίγουρα μας γεμίζει με υπερηφάνεια, αφού επιβεβαιώνει την υψηλή ποιότητα υπηρεσιών που προσφέρουμε στους πελάτες μας.

Μην ξεχνάμε, ότι η Διεθνής Ένωση Πρακτόρων Αθλητικών Ταξιδιών, αποτελείται από επαγγελματίες του κλάδου – εταιρείες και οργανισμούς σε περισσότερες από 50 χώρες και στις πέντε ηπείρους, που ειδικεύονται στην παροχή υπηρεσιών αθλητικών ταξιδιών, προσφέροντας τα υψηλότερα πρότυπα ασφάλειας.

Σε αυτό το πλαίσιο, με μία ευρεία γκάμα αεροσκαφών, η Zela Aviation, η οποία δραστηριοποιείται στον τομέα της ναύλωσης και πώλησης αεροσκαφών από το 2006, παρέχει τη δυνατότητα σε ομάδες και αθλητές, να ταξιδέψουν ανά πάσα στιγμή, σε κάθε γωνιά του πλανήτη, με ασφάλεια, ακρίβεια και αξιοπιστία.

Μάλιστα, σε συνεργασία με μεγάλες αεροπορικές εταιρείες σε όλο τον κόσμο και διαθέτοντας το πλέον άρτια εκπαιδευμένο προσωπικό, η Zela Aviation παρέχει ποιοτικές υπηρεσίες σε ανταγωνιστικές τιμές, ικανοποιώντας ακόμη και τις πιο απαιτητικές ανάγκες των αθλητών.

Παράλληλα, η Zela Jet, θυγατρική εταιρεία της Zela Aviation, η οποία ιδρύθηκε το 2020, παρέχει υπηρεσίες αεροδιακομιδής με αεροπλάνα ή ελικόπτερα σε περίπτωση τραυματισμού ή ασθένειας αθλητών, καθώς και ιδιωτικές πτήσεις σε ταξιδιώτες που επιθυμούν να παρακολουθήσουν μεγάλα αθλητικά γεγονότα και αναμετρήσεις.

zelachristodoulides6

Δειτε Επισης

Τουρισμός: Ποσό ρεκόρ από την ταξιδιωτική βιομηχανία στο παγκόσμιο ΑΕΠ το 2024
Παναγιώτης Σάββα: Καινοτομία στον τομέα του ποτού με κυπριακή παράδοση (video)
SKY express: Διευρύνει το δίκτυο συνεργασιών με την ITA Airways-Περισσότερες επιλογές στους επιβάτες από Ελλάδα και Κύπρο
Ευριπίδης Λοϊζίδης: Ολόχρονος τουριστικός προορισμός τα επόμενα χρόνια η Πάφος-«Υπάρχουν τα περιθώρια»
Επένδυση €25 εκ. της Aegean στη Volotea-Από τους κορυφαίους αερομεταφορείς χαμηλού κόστους στην Ευρώπη
Π. Κωνσταντίνου: Προς ολική ανακαίνιση και αναβάθμιση το Pernera Beach Hotel-Τα σχέδια για το ξενοδοχείο
Θετική διάθεση και νέος εντατικός κύκλος διαβουλεύσεων για την συλλογική σύμβαση στα ξενοδοχεία
Ανέλαβε δράση ο Παναγιώτου-Συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη για τη συλλογική σύμβαση στα ξενοδοχεία
Αναβαθμίζεται η Ακτή Ολυμπίων στη Λεμεσό-Μια χρήσιμη υποδομή για ιδιοκτήτες σκαφών
Αντ. Πισσαρίδης: Ανακαινίσεις και ποιοτικές αναβαθμίσεις στο «Ρόδον»-Οι αλλαγές που έρχονται στο ξενοδοχείο