ΕΒΗΕΚ: Κανένας λόγος ανησυχίας για ασφάλεια ηλιακών θερμοσιφώνων

Η Ένωση Βιομηχάνων Ηλιακής Ενέργειας Κύπρου (ΕΒΗΕΚ) τονίζει πως δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για την ασφάλεια λειτουργίας των ηλιακών θερμοσιφώνων, ενώ θεωρεί πως το συμβάν, που συνέβη χθες στη Γεροσκήπου, με την έκρηξη ηλιακού θερμοσίφωνα σε οικία επρόκειτο για «μεμονωμένο και εξαιρετικά σπάνιο» περιστατικό.

Σε ανακοίνωσή της, με αφορμή το περιστατικό, η ΕΒΗΕΚ διευκρινίζει ότι το συμβάν «δεν οφείλεται σε κακή ποιότητα του προϊόντος, αλλά σε άλλες συνθήκες, όπως η διαχείριση του θερμοσίφωνα, σε συνδυασμό με τις καιρικές συνθήκες».

«Οι ηλιακοί θερμοσίφωνες», αναφέρει, «αποτελούν τον αποδοτικότερο και καθαρότερο τρόπο κάλυψης των αναγκών σε ζεστό νερό χρήσης. Είναι αξιόπιστες συσκευές με ελάχιστη συντήρηση και με μεγάλη διάρκεια ζωής. Eίναι κατασκευασμένες να διαχειρίζονται μεγάλη ποσότητα νερού σε υψηλές θερμοκρασίες και είναι εκτεθειμένες σε όλες τις καιρικές συνθήκες, όπου η ποιότητα του αποθηκευμένου νερού παίζει σημαντικό ρόλο στην αντοχή τους».

Συνεπώς, σημειώνει «για να διασφαλιστεί η καλή λειτουργία και μακροζωία της συσκευής, οι καταναλωτές θα πρέπει να φροντίζουν για τη συντήρηση της κάθε 2-3 χρόνια, μόνο από εξιδεικευμένο τεχνικό-εγκαταστάτη».

Εξάλλου, προσθέτει πως «ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δίνεται στον έλεγχο των οργάνων ασφαλείας, όπως το δοχείο διαστολής, η βαλβίδα ασφαλείας και το εξαεριστικό, τα οποία πρέπει να ελέγχονται τακτικά για την ορθή λειτουργία τους».

Η ΕΒΗΕΚ, ως εκπρόσωπος της κυπριακής βιομηχανίας ηλιακών θερμοσιφώνων, ενημερώνει συστηματικά και διασφαλίζει ότι όλα τα μέλη της ακολουθούν τις ευρωπαϊκές απαιτήσεις και πρότυπα, με σκοπό την κατασκευή ασφαλών, υψηλής ποιότητας και ενεργειακά αποδοτικών προϊόντων, ενώ τονίζει πως στο πλαίσιο αυτό η ΕΒΗΕΚ συνεργάζεται στενά με τις αρμόδιες αρχές, όπως το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας και την Ηλεκτρομηχανολογική Υπηρεσία, προβαίνοντας σε σχετικές ανακοινώσεις όπου χρειάζεται.

Δειτε Επισης

Άνοιγμα της αγοράς ηλεκτρισμού σε ένα χρόνο-Οι δύο πυλώνες που πρέπει να συνδεθούν και ο Great Sea Interconnector
Γ. Παπαναστασίου: Δεν μπορεί να υπάρχει κουκούλωμα, θέμα με ευαισθησίες η σύμβαση για το τερματικό
Κ. Κουμής: Ξεπεράσαμε τις προκλήσεις για τον τουρισμό-«Να μην αφήνουμε τα μικρά να δυσφημίζουν την Κύπρο»
Βλέπει κατάληξη σε συμφωνία για την συλλογική σύμβαση στην οικοδομική βιομηχανία ο Παναγιώτου
Κίνα: Ετήσια αύξηση 7,7% στην κατανάλωση φυσικού αερίου το 2024
Φθινόπωρο οι πρώτες επενδύσεις του Εquity Fund-Πρώτος θεσμικός επενδυτής η Τράπεζα Κύπρου
Ο άγνωστος αλλά σημαντικός ρόλος των τραπεζών στη μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης(video)
Μ. Σιζόπουλος: Επιφυλάξεις ΕΔΕΚ για ηλεκτρική διασύνδεση-Υπάρχουν δύο σοβαροί κίνδυνοι
Αγκάθι για τις επιχειρήσεις στην Κύπρο η διαφθορά-Πρόβλημα για την επιχειρηματική δραστηριότητα
Το «Find Me Falling» στο νούμερο ένα του Netflix Weekly Top 10-«Μεγάλη τιμή για την Κύπρο, μόνο η αρχή του ταξιδιού»