ΕΒΗΕΚ: Κανένας λόγος ανησυχίας για ασφάλεια ηλιακών θερμοσιφώνων

Η Ένωση Βιομηχάνων Ηλιακής Ενέργειας Κύπρου (ΕΒΗΕΚ) τονίζει πως δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για την ασφάλεια λειτουργίας των ηλιακών θερμοσιφώνων, ενώ θεωρεί πως το συμβάν, που συνέβη χθες στη Γεροσκήπου, με την έκρηξη ηλιακού θερμοσίφωνα σε οικία επρόκειτο για «μεμονωμένο και εξαιρετικά σπάνιο» περιστατικό.

Σε ανακοίνωσή της, με αφορμή το περιστατικό, η ΕΒΗΕΚ διευκρινίζει ότι το συμβάν «δεν οφείλεται σε κακή ποιότητα του προϊόντος, αλλά σε άλλες συνθήκες, όπως η διαχείριση του θερμοσίφωνα, σε συνδυασμό με τις καιρικές συνθήκες».

«Οι ηλιακοί θερμοσίφωνες», αναφέρει, «αποτελούν τον αποδοτικότερο και καθαρότερο τρόπο κάλυψης των αναγκών σε ζεστό νερό χρήσης. Είναι αξιόπιστες συσκευές με ελάχιστη συντήρηση και με μεγάλη διάρκεια ζωής. Eίναι κατασκευασμένες να διαχειρίζονται μεγάλη ποσότητα νερού σε υψηλές θερμοκρασίες και είναι εκτεθειμένες σε όλες τις καιρικές συνθήκες, όπου η ποιότητα του αποθηκευμένου νερού παίζει σημαντικό ρόλο στην αντοχή τους».

Συνεπώς, σημειώνει «για να διασφαλιστεί η καλή λειτουργία και μακροζωία της συσκευής, οι καταναλωτές θα πρέπει να φροντίζουν για τη συντήρηση της κάθε 2-3 χρόνια, μόνο από εξιδεικευμένο τεχνικό-εγκαταστάτη».

Εξάλλου, προσθέτει πως «ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δίνεται στον έλεγχο των οργάνων ασφαλείας, όπως το δοχείο διαστολής, η βαλβίδα ασφαλείας και το εξαεριστικό, τα οποία πρέπει να ελέγχονται τακτικά για την ορθή λειτουργία τους».

Η ΕΒΗΕΚ, ως εκπρόσωπος της κυπριακής βιομηχανίας ηλιακών θερμοσιφώνων, ενημερώνει συστηματικά και διασφαλίζει ότι όλα τα μέλη της ακολουθούν τις ευρωπαϊκές απαιτήσεις και πρότυπα, με σκοπό την κατασκευή ασφαλών, υψηλής ποιότητας και ενεργειακά αποδοτικών προϊόντων, ενώ τονίζει πως στο πλαίσιο αυτό η ΕΒΗΕΚ συνεργάζεται στενά με τις αρμόδιες αρχές, όπως το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας και την Ηλεκτρομηχανολογική Υπηρεσία, προβαίνοντας σε σχετικές ανακοινώσεις όπου χρειάζεται.

Δειτε Επισης

Στο τεύχος Ιουλίου του περιοδικού GOLD: The 12th Invest Cyprus International Investment Awards
Bege: Ο νέος γαστρονομικός προορισμός του St Raphael Resort & Marina
«Να μην χρειαστεί να διακόψουμε την σύμβαση...»Ψάχνουν φως στο τούνελ του δρόμου Πάφου-Πόλεως Χρυσοχούς
Το σκληρό μέτρο που αποφεύγεται και πώς θα παρακολουθούνται οι μισθοί στην οικοδομική βιομηχανία
Τι προνοεί η μεσολαβητική πρόταση Παναγιώτου για την οικοδομική βιομηχανία-Αναμένει απαντήσεις μέχρι την Τετάρτη
Δεν πιάνουν τα αεροδρόμια της Κύπρου τα... κενά αέρος λόγω Microsoft-Πιθανές καθυστερήσεις αφίξεων
Στα χέρια των κοινωνικών εταίρων η μεσολαβητική πρόταση Παναγιώτου για την οικοδομική βιομηχανία
Ανδρέας Αλέξη: Οι επιπτώσεις στην οικονομία από την γήρανση του πληθυσμού και οι επείγουσες μεταρρυθμίσεις
Seasons Oriental: Εντυπωσιάζει ο πλήρως ανακαινισμένος εξωτερικός χώρος (pics)
Κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τις αυξήσεις στο δημόσιο ο επιχειρηματικός κόσμος -Οι μεγάλες ανησυχίες