Η σημασία του λογιστικού επαγγέλματος για μετατροπή της Κύπρου σε κέντρο παροχής υπηρεσιών

Τη σημασία του λογιστικού και του χρηματοοικονομικού επαγγέλματος στη μετατροπή της Κύπρου σε ευρωπαϊκό και διεθνές κέντρο παροχής υπηρεσιών, καθώς και στην αντιμετώπιση των κινδύνων με τους οποίους έρχεται αντιμέτωπη η εγχώρια οικονομία τα τελευταία χρόνια, τόνισε ο Γενικός Λογιστής της Δημοκρατίας, Ανδρέας Αντωνιάδης, σε χαιρετισμό εκ μέρους του Υπουργού Οικονομικών στην τελετή βράβευσης των διακριθέντων μαθητών στην 18η Παγκύπρια Λογιστική Ολυμπιάδα και 4η Παγκύπρια Ολυμπιάδα Πολιτικής Οικονομίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση Τύπου του Γενικού Λογιστηρίου, η τελετή βράβευσης, την οποία διοργάνωσε η Παγκύπρια Ένωση Καθηγητών Οικονομικών Μαθημάτων, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, 15 Ιουνίου στο Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Ο κ. Αντωνιάδης στον χαιρετισμό του, επεσήμανε ότι οι επιστήμες της λογιστικής και των οικονομικών δεν σχετίζονται μόνο με νούμερα και αναλύσεις αριθμών, αλλά παρέχουν τα εργαλεία για τη λήψη αποφάσεων που αποσκοπούν στην πρόοδο και την επιτυχία ενός οργανισμού.

Τέλος, ο Γενικός Λογιστής συνεχάρη τους διακριθέντες μαθητές, τους οποίους προέτρεψε να «συνεχίσουν την ενασχόλησή τους τόσο με τη λογιστική, όσο και με τα οικονομικά, με τον ίδιο ζήλο και ενθουσιασμό γιατί με αφοσίωση και σκληρή δουλειά στο τέλος του δρόμου θα ανταμειφθούν».

Δειτε Επισης

Σε λειτουργία η Ακαδημία της Εθνικής Αρχής Στοιχημάτων «Professional Skills Academy»
Ανοίγει ξανά μετά από δέκα χρόνια τις πύλες του το Δασικό Κολλέγιο... Το πρόγραμμα που θα προσφέρει
Finvasia: Υγειονομική περίθαλψη με... γιατρικό την καινοτομία-Πώς ένας ινδικός όμιλος στην Κύπρο αλλάζει τον τομέα της υγείας
Εικονικός Μαραθώνιος Πάφου: Τα έργα Πολιτικής Συνοχής όπως δεν τα έχετε ξαναδεί
5η Έκθεση Βιώσιμης Ανάπτυξης 2023: Η Philip Morris International επιδεικνύει σαφή πρόοδο προς την επίτευξη του σκοπού της
Universal Life: Στηρίζει τη νέα γενιά επιστημόνων και επιβραβεύει την αριστεία
Ετήσια αύξηση κύκλου εργασιών στις υπηρεσίες, μείωση στις μεταφορές το πρώτο τρίμηνο
Η Purpose Communications γιορτάζει την «Παγκόσμια Ημέρα Δημοσίων Σχέσεων 2024»
Το AUB Mediterraneo δέχεται φοιτητές με απολυτήριο των Δημοσίων Λυκείων της Κύπρου
Πετρολίνα: Προσφορά ζωής μέσω αιμοδοσίας εις μνήμη Δημήτρη Λευκαρίτη