Ιωάννης Ξυπολέας: Απειλή για την βιωσιμότητα της κυπριακής κτηνοτροφίας η κλιματική αλλαγή

Η κλιματική αλλαγή αποτελεί απειλή για την βιωσιμότητα της κυπριακής κτηνοτροφίας, υποστήριξε ο Ιωάννης Ξυπολέας, Υπεύθυνος Τμήματος Μηρυκαστικών Ζώων της VitaΤrace Nutrition Ltd.

Στο πλαίσιο παρουσίασής του ενώπιον του 7ου Παγκύπριου Συνεδρίου Γάλακτος, Γεωργίας και Κτηνοτροφίας με Μέγα Χορηγούς την Ελληνική Τράπεζα και τον Στρατηγικό Συνεργάτη Χαραλαμπίδης Κρίστης Λτδ, ο κ.Ξυπολέας τόνισε ότι η κλιματική αλλαγή και οι επιπτώσεις της, σε συνδυασμό με τις παθογένειες της Κυπριακής κτηνοτροφίας, καθιστούν την επιβίωση της εν αμφιβόλω.

Η μείωση των αποδόσεων των ζώων λόγω των επερχόμενων συνθηκών και η συνεχόμενη αύξηση του κόστους παραγωγής θα καταστήσουν την παραγωγή κτηνοτροφικών προϊόντων μη ανταγωνιστική στο παγκόσμιο στερέωμα, προειδοποίησε ακολούθως.

Kατά τον ίδιο οι διαχρονικές παθογένειες περιλαμβάνουν τη μείωση της γεωργικής γης και έλλειψη νερού άρδευσης, το ενεργειακό κόστος, και τη δυσκολία στην παρακολούθηση νέων τεχνολογιών και εξελίξεων και την εφαρμογή νέων μεθόδων παραγωγής από άτομα μεγαλύτερης ηλικίας του Κλάδου.

Με σκοπό την επίλυση των προβλημάτων που ταλανίζουν τον Κλάδο, κατέληξε, απαιτείται άμεση λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων που θα συμβάλουν στην μείωση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής, θα ελαχιστοποιήσουν τις παθογένειες του πρωτογενούς τομέα, θα αυξήσουν τις αποδόσεις των ζώων και θα μειώσουν το κόστος παραγωγής, ώστε «όχι μόνο να επιβιώσει η κτηνοτροφία αλλά και να αναπτυχθεί περαιτέρω».

Το Συνέδριο συγχρηματοδοτείται από την ΕΕ. Διοργανωτής του Συνεδρίου η IMH και το έργο Waste Wisely Cyprus.

Δειτε Επισης

Το Hyundai Tucson γιορτάζει δύο δεκαετίες καινοτομίας-Το ταξίδι προς την επιτυχία
Αυτοκινητοβιομηχανία: Ποιες εταιρείες άλλαξαν λογότυπο (pics)
Στις 12 Σεπτεμβρίου οι γενικές συνελεύσεις CTC, Ermes και Woolworth
Κίνα: Πώς χτίζει την παγκόσμια κυριαρχία της στην αυτοκινητοβιομηχανία
Βιώσιμη γαστρονομία: Η προστασία του περιβάλλοντος περνάει από το στομάχι
Σε περίοδο αλλαγών, ενισχύσεων και βελτιώσεων η Atterbury-Πυρετώδεις προετοιμασίες για Mall of Cyprus και Mall of Limassol
Το Hyundai TUCSON πρώτο σε πωλήσεις στο πρώτο εξάμηνο του 2024
Αυθεντικά αναλώσιμα HP: Η διαχρονική επιλογή για ποιότητα, ασφάλεια, οικονομία και βιωσιμότητα
Mall of Cyprus: Στρατηγικές αλλαγές, νέοι tenants και brands-Τέλος εποχής για K Cineplex
Ε.Ε.: Ήπια άνοδος στις πωλήσεις νέων αυτοκινήτων τον Ιούνιο