ΜΙΕΕΚ: Δέκα χρόνια «Διαχείριση εφοδιαστικής αλυσίδας και ναυτιλιακές σπούδες»

Το διετές Πρόγραμμα Σπουδών «Διαχείριση Εφοδιαστικής Αλυσίδας και Ναυτιλιακές Σπουδές» της Δημόσιας Σχολής Ανώτερης Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης – ΜΙΕΕΚ, συμπλήρωσε φέτος δέκα χρόνια λειτουργίας.

Το 2016, οι πρώτοι απόφοιτοι του Προγράμματος εντάχθηκαν με επιτυχία στην αγορά εργασίας, ενώ αρκετοί από τους απόφοιτους των τελευταίων οκτώ πλέον χρόνων, βρίσκονται σε διευθυντικές θέσεις σε εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον τομέα της ναυτιλίας και της εφοδιαστικής αλυσίδας.

«Είναι με ιδιαίτερη συγκίνηση» μας είπε η κυρία Λίνα Έλληνα, Ακαδημαϊκή Συντονίστρια του Προγράμματος, «που βλέπω τους περισσότερους φοιτητές μας να εργοδοτούνται στον ευρύτερο τομέα της ναυτιλίας και της εφοδιαστικής αλυσίδας πριν καν τελειώσουν τις σπουδές τους.

Τα σχόλια που εισπράττουμε από τη βιομηχανία αλλά και από έγκριτους ακαδημαϊκούς του εξωτερικού των επιτροπών αξιολόγησης είναι πολύ θετικά και ενθαρρυντικά.»

Ο πολυδύναμος συνδυασμός της Εφοδιαστικής Αλυσίδας (που συνεισφέρει 10% στο ΑΕΠ) και της ναυτιλίας (που συνεισφέρει με ποσοστό 7%) είναι ένα εφόδιο που προσφέρει στους απόφοιτους πολλαπλές ευκαιρίες και επιλογές εργοδότησης.

Το Πρόγραμμα έχει να επιδείξει πλούσια δράση εντός και εκτός των αιθουσών διδασκαλίας με έμφαση στα soft skills και τη δικτύωση. Με συμμετοχή σε προγράμματα Erasmus+, επισκέψεις σε εταιρείες κι εκθέσεις, επισκέπτες ομιλητές, συνεργασίες με άλλα τριτοβάθμια αλλά κι επαγγελματικά ιδρύματα.

Τα μαθήματα διδάσκονται από έμπειρους εκπαιδευτές που προέρχονται από τη βιομηχανία και φέρνουν μαζί τους τις εξελίξεις στον κλάδο καθώς διαμορφώνονται, πολύ πριν γραφτούν σε διδακτικά βιβλία. Τα μαθήματα είναι βραδινά, ώστε να παρέχεται η δυνατότητα σε εργαζόμενους να τα παρακολουθήσουν και χωρίς δίδακτρα.

Κατά τους μήνες Ιούνιο και Ιούλιο, οι εγγραφές γίνονται ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα www.mieek.ac.cy. Η επιλογή των φοιτητών γίνεται με μοριοδότηση (χωρίς εξετάσεις), σύμφωνα με τα κριτήρια που βρίσκονται στην ιστοσελίδα.

Δειτε Επισης

Ν. Χριστοδουλίδης: Υπάρχει έρευνα από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία, δεν θα κάνει δική της για το τερματικό η Κ.Δ.
Άνοιγμα της αγοράς ηλεκτρισμού σε ένα χρόνο-Οι δύο πυλώνες που πρέπει να συνδεθούν και ο Great Sea Interconnector
Γ. Παπαναστασίου: Δεν μπορεί να υπάρχει κουκούλωμα, θέμα με ευαισθησίες η σύμβαση για το τερματικό
Κ. Κουμής: Ξεπεράσαμε τις προκλήσεις για τον τουρισμό-«Να μην αφήνουμε τα μικρά να δυσφημίζουν την Κύπρο»
Βλέπει κατάληξη σε συμφωνία για την συλλογική σύμβαση στην οικοδομική βιομηχανία ο Παναγιώτου
«Απόδοση τυχόν ευθυνών εκεί και όπου υπάρχουν για το τερματικό»-Οι οδηγίες του Νίκου Χριστοδουλίδη
Καταναλωτικές συνήθειες και σπατάλη τροφίμων στην Κύπρο-Η επιρροή του Waste Wisely Cyprus
Φθινόπωρο οι πρώτες επενδύσεις του Εquity Fund-Πρώτος θεσμικός επενδυτής η Τράπεζα Κύπρου
Ακόμη μια πράξη ανθρωπιάς από ΕΚΟ Κύπρου-Εθελοντική αιμοδοσία εις μνήμην εκλιπόντος μέλους της εταιρείας
Έπεσαν οι υπογραφές για τη συλλογική σύμβαση στον κλάδο διανομής και ταχυμεταφορών-Όσα προβλέπει