ΜΙΕΕΚ: Δέκα χρόνια «Διαχείριση εφοδιαστικής αλυσίδας και ναυτιλιακές σπούδες»

Το διετές Πρόγραμμα Σπουδών «Διαχείριση Εφοδιαστικής Αλυσίδας και Ναυτιλιακές Σπουδές» της Δημόσιας Σχολής Ανώτερης Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης – ΜΙΕΕΚ, συμπλήρωσε φέτος δέκα χρόνια λειτουργίας.

Το 2016, οι πρώτοι απόφοιτοι του Προγράμματος εντάχθηκαν με επιτυχία στην αγορά εργασίας, ενώ αρκετοί από τους απόφοιτους των τελευταίων οκτώ πλέον χρόνων, βρίσκονται σε διευθυντικές θέσεις σε εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον τομέα της ναυτιλίας και της εφοδιαστικής αλυσίδας.

«Είναι με ιδιαίτερη συγκίνηση» μας είπε η κυρία Λίνα Έλληνα, Ακαδημαϊκή Συντονίστρια του Προγράμματος, «που βλέπω τους περισσότερους φοιτητές μας να εργοδοτούνται στον ευρύτερο τομέα της ναυτιλίας και της εφοδιαστικής αλυσίδας πριν καν τελειώσουν τις σπουδές τους.

Τα σχόλια που εισπράττουμε από τη βιομηχανία αλλά και από έγκριτους ακαδημαϊκούς του εξωτερικού των επιτροπών αξιολόγησης είναι πολύ θετικά και ενθαρρυντικά.»

Ο πολυδύναμος συνδυασμός της Εφοδιαστικής Αλυσίδας (που συνεισφέρει 10% στο ΑΕΠ) και της ναυτιλίας (που συνεισφέρει με ποσοστό 7%) είναι ένα εφόδιο που προσφέρει στους απόφοιτους πολλαπλές ευκαιρίες και επιλογές εργοδότησης.

Το Πρόγραμμα έχει να επιδείξει πλούσια δράση εντός και εκτός των αιθουσών διδασκαλίας με έμφαση στα soft skills και τη δικτύωση. Με συμμετοχή σε προγράμματα Erasmus+, επισκέψεις σε εταιρείες κι εκθέσεις, επισκέπτες ομιλητές, συνεργασίες με άλλα τριτοβάθμια αλλά κι επαγγελματικά ιδρύματα.

Τα μαθήματα διδάσκονται από έμπειρους εκπαιδευτές που προέρχονται από τη βιομηχανία και φέρνουν μαζί τους τις εξελίξεις στον κλάδο καθώς διαμορφώνονται, πολύ πριν γραφτούν σε διδακτικά βιβλία. Τα μαθήματα είναι βραδινά, ώστε να παρέχεται η δυνατότητα σε εργαζόμενους να τα παρακολουθήσουν και χωρίς δίδακτρα.

Κατά τους μήνες Ιούνιο και Ιούλιο, οι εγγραφές γίνονται ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα www.mieek.ac.cy. Η επιλογή των φοιτητών γίνεται με μοριοδότηση (χωρίς εξετάσεις), σύμφωνα με τα κριτήρια που βρίσκονται στην ιστοσελίδα.

Δειτε Επισης

Έπεσαν οι υπογραφές ανάμεσα σε Cyta και ΑΗΚ για τους έξυπνους μετρητές-Ένα έργο ορόσημο κόστους €50 εκατ.
«Πλαφόν» για φοιτητές/τριες από τρίτες χώρες στις ιδιωτικές σχολές τριτοβάθμιας εκπαίδευσης
Έρχεται Κύπρο με παράρτημα το Μετσόβειο Πολυτεχνείο-Συνάντηση Χριστοδουλίδη με τις πρυτανικές Αρχές
Πού επενδύουν οι Κύπριοι...Αποκαλυπτικά ευρήματα μελέτης της Freedom24
Pedalion Yachting: Νέα αποκλειστική συνεργασία με το ναυπηγείο COMITTI
Στην Κύπρο η πρόεδρος του ESMA Verena Ross για το Global Yield 2025
Μια πρωτοποριακή πρωτοβουλία έρχεται και στην Κύπρο: Η πρώτη Κοινωνική Επιχείρηση υπό τη διαχείριση ατόμων με αυτισμό
Συνεχίζεται η υποβολή υποψηφιοτήτων για τα CBN Young Dragon Awards
«The Furry Book Club»: Μια αλλιώτικη λέσχη ανάγνωσης με πολυεπίπεδα οφέλη
H Anytime έστειλε ηχηρό κοινωνικό μήνυμα με την ενέργεια «εδώ δεν παίζουμε με την οδήγηση»